Από τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο Το Χρονικό της Φωτιάς του Στίβενς Τζων.

Το δεύτερο μέρος της τριλογίας των Βιβλίων της Αρχής.

Η Κέιτ, ο Μάικλ και η Έμα συνεχίζουν την αναζήτηση των γονιών τους. Αλλά διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο.

Ο μάγος Στανισλάους Πιμ στέλνει τα παιδιά στον Οίκο για Αδιόρθωτα και Ανεπίδεκτα Βελτίωσης Ορφανά Έντγκαρ Άλαν Πόε. Εκεί, όπως λέει, θα είναι ασφαλή.

Όμως πόσο λάθος κάνει…

Οι εχθροί τα ανακαλύπτουν και μια ξέφρενη καταδίωξη στέλνει την Κέιτ εκατό χρόνια πίσω στο χρόνο, σε μια επικίνδυνη και μαγική Νέα Υόρκη.

Ταυτόχρονα ο Μάικλ και η Έμα ξεκινούν την αναζήτηση του δεύτερου από τα Βιβλία της Αρχής.

Μια σειρά στοιχείων οδηγεί τα δυο παιδιά σε έναν κρυμμένο κόσμο όπου έχουν να αντιμετωπίσουν πολικές καταιγίδες, να εντοπίσουν ένα αρχαίο τάγμα πολεμιστών και να πολεμήσουν με τρομερά τέρατα.

Θα καταφέρουν ο Μάικλ και η Έμα να βρουν το θρυλικό Χρονικό της Φωτιάς –και να δαμάσουν τη δύναμή του– πριν χαθεί για πάντα η Κέιτ;

«Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω κάποια πράγματα για τη φύση του χρόνου».

Ο ηλικιωμένος μάγος βούτηξε το δάχτυλό του στο ποτήρι με το κρασί και αποτύπωσε νερουλές κόκκινες βούλες ενωμένες με γραμμές στην επιφάνεια του τραπεζιού.

«Ο χρόνος δε μοιάζει με δρόμο που αφήνουμε πίσω μας. Αντιθέτως όλος ο χρόνος –παρελθόν, παρόν, μέλλον– υπάρχει ήδη. Ας πούμε ότι είμαστε εδώ».

Έδειξε μια βούλα στη μέση μιας γραμμής. «Και ότι η αδερφή σας ήταν εδώ στο παρελθόν. Όταν αποφάσισε να έρθει σ’ εμάς, βρέθηκε εδώ, στο μέλλον».

Μετακίνησε το δάχτυλό του κατά μήκος της γραμμής.

«Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάμε προς τα εμπρός και τελικά θα συναντήσουμε την Κέιτ».

Ο Τζον Στίβενς εργάστηκε στην τηλεόραση για δέκα χρόνια ως παραγωγός της σειράς Gossip Girl και σεναριογράφος των σειρών Gilmore Girls και The O.C.  Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.  Ζει στο Λος Άντζελες με τη σύζυγό του, το γιο του και το σκύλο του τον Μπαγκ.  Επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση Emeraldatlas.com για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για Το Χρονικό της Φωτιάς, το Σμαραγδένιο Άτλαντα, που κυκλοφορεί επίσης από τις Εκδόσεις Λιβάνη, και τον Τζον.