Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Τα βραβεία του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Τα βραβεία του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου

Τη Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 έγινε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ η απονομή των βραβείων κοινού και κριτικής επιτροπής του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.

Την τελετή λήξης, στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί πρέσβεις ξένων χωρών, τα μέλη της κριτικής επιτροπής και εκλεκτοί προσκεκλημένοι, παρουσίασε και συντόνισε ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, και διευθυντής του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και το cinemag.gr

Bραβείο Κριτικής Επιτροπής 2016:

H κριτική επιτροπή απένειμε ομόφωνα το βραβείο της στην ταινία «Γλυκιά απόδραση / Comme un avion» του Bruno Podalydès.

O κύριος Χρήστος Τεντόμας, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, η ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη για το TV5 MONDE, μαζί με τις προέδρους της κριτικής επιτροπής Delphine και Muriel Coulin και παρουσία όλων των μελών της κριτικής επιτροπής, έδωσαν το βραβείο στον εκπρόσωπο της Filmtrade, εταιρίας διανομής της ταινίας για την Ελλάδα. Το βραβείο αυτό αντιπροσωπεύει χρηματική και υλική υποστήριξη από το TV5 MONDE και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στην προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Βραβείο Κοινού Fischer 2015:

H ταινία που το κοινό ψήφισε ως καλύτερη είναι το «O βασιλιάς μου / Μon roi» της Maïwenn.

O Marketing Director της Aθηναϊκής Ζυθοποιίας κ. Laurent Delmouly ανακοίνωσε το βραβείο κοινού και κάλεσε στη σκηνή τους εκπροσώπους της Seven Films και της Spentzos Film, εταιριών διανομής της ταινίας στην Ελλάδα, για την απονομή του βραβείου. Το βραβείο κοινού είναι προσφορά της μπίρας Fischer, ύψους 6.000 ευρώ που δίνονται στον διανομέα για την προώθηση της ταινίας όταν αυτή προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες.

Μετά την απονομή των βραβείων, ακολούθησε η προβολή σε παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Μαμά, γύρισα! (Retour chez ma mère) του Éric Lavaine για τους προσκεκλημένους της τελετής λήξης. Tην ταινία παρουσίασε στο κοινό η ηθοποιός Josiane Balasko που ήρθε ειδικά γι’ αυτήν τη προβολή στην Ελλάδα.

ΤΟ 17ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΑΠΟ 14 ΩΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016, στον κινηματογράφο Ολύμπιον

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο Ολύμπιον είναι οι εξής :

*LA VIE TRES PRIVÉE DE MONSIEUR SIM | Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΙΜ – Michel Leclerc
* LA REINE MARGOT | Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΡΓΚΟ – Patrice Chéreau
* UN PEU, BEAUCOUP, AVEUGLÉMENT | ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΤΥΦΛΑ – Clovis Cornillac
* MON ROI | Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΟΥ – Maïwenn (Βραβείο Κοινού)
* LE GOÛT DES MERVEILLES | Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ – Éric Besnard
* ÉPERDUMENT | ΠΑΡΑΦΟΡΑ – Pierre Godeau
* VALLEY OF LOVE – Guillaume Nicloux
* JE SUIS MORT MAIS J'AI DES AMIS | ΠΕΘΑΝΑ ΜΑ ΕΧΩ ΦΙΛΟΥΣ - Guillaume & Stéphane Malandrin
* JE SUIS UN SOLDAT | Η ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ – Laurent Larivière
* COMME UN AVION | ΓΛΥΚΙΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗ – Bruno Podalydès (Βραβείο Κριτικής Επιτροπής)
* AFERIM ! – Radu Jude
* L'AFFAIRE SK1 | ΥΠΟΘΕΣΗ: ΑΓΝΩΣΤΟ DNA – Frédéric Tellier
* CRACHE COEUR | ΟΣΑ ΖΗΤΑΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ – Julia Kowalski
* DES NOUVELLES DE LA PLANÈTE MARS | ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ – Dominik Moll

Περισσότερες πληροφορίες για το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Τα βραβεία του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
14.11.2016 10:38
Το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έφτασε στο τέλος του, απονέμοντας τα βραβεία του για 57η φορά το βράδυ της Κυριακής 13 Νοεμβρίου 2016. Το Βραβείο Καλύτερης ταινίας Χρυσός Αλέξανδρος - Θόδωρος Αγγελόπουλος κατέκτησε η Δολοφονικά αμαξίδια, του Ατίλα Τιλ.
Η Ζοζιάν Μπαλασκό στη λήξη του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα
13.04.2016 10:45
Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ρίχνει αυλαία στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, για να ανέβει στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη (14 έως 20 Απριλίου 2016).
Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη
11.04.2016 15:16
Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα (7 έως 13 Απριλίου 2016) «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 20 Απριλίου 2016, στην αίθουσα Ολύμπιον.
Οι προσκεκλημένοι του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
05.04.2016 10:18
Στην 17η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσεγγίζει μέσα από 14 ημέρες γεμάτες προβολές, όλα τα συστατικά στοιχεία της ποικιλομορφίας, των ειδών, των στυλ και της θεματολογίας του γαλλόφωνου κόσμου. Και όπως κάθε χρόνο οι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ απότελούν ένα σημαντικό παράγοντα για να πραγματοποιηθεί αυτή η προσέγγιση.
17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
28.03.2016 15:14
Ο πλούτος του κινηματογράφου πρέπει να μοιράζεται και το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσφέρει για 17η χρονιά στο κοινό του την ευκαιρία να απολαύσει την μεγάλη ποικιλία της γαλλικής και γαλλόφωνης κινηματογραφικής παραγωγής.