Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Cindy Blackman Trio

Cindy Blackman Trio
Από την jazz στο rock και το funk και από το be-bop στον Lenny Kravitz, που για χρόνια συνόδεψε η Cindy Blackman, η super-drummer με τα πολλά ωραία πρόσωπα που συναρπάζει, έρχεται στο Half Note Jazz Club! 

Μια γυναίκα ντράμερ που δεν κρατάει απλώς τον ρυθμό, αλλά συνεχώς τον δημιουργεί. Η Cindy Blackman από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 συνεργάζεται με ξεχωριστά ονόματα της τζαζ όπως οι Jackie McLean, Joe Henderson, Wallace Roney, Don Pullen, Hugh Masekela, Pharoah Sanders, Cassandra Wilson, Sam Rivers, Bill Laswell, Ron Carter κ.ά. αλλά και με σούπερσταρς όπως ο James Brown, ο Iggy Pop, ο Prince και ο Mick Jagger!

Όμως όλα αυτά τα χρόνια, η Cindy Blackman έχει και το δικό της γκρουπ, με το οποίο γράφει σημαντικές σελίδες στη σύγχρονη ιστορία της τζαζ και άλμπουμ που έχουν ξεχωριστή θέση στη τζαζ δισκογραφία , όπως το σχετικά πρόσφατο Music for the New Millennium, που σκιαγραφεί πλήρως τη δημιουργική εικόνα της. Με παρέα τον πιανίστα Carlton Holmes και τον μπασίστα George Mitchell, η  Cindy Blackman ζωγραφίζει το μέλλον της μουσικής αυτής…


Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση - Yiorgos Psihoyios accordion trio live στο Faust
09.05.2016 10:54
Μια μοναδική παράσταση θα δώσει ο Γιώργος Ψυχογιός με το gipsy - latin trio του, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο αγαπημένο Faust. - Η συναυλία ακυρώνεται
Haig Yazdjian και Kryftό trio live στο Άλικο
28.04.2016 15:33
Το Σάββατο 7 Μαΐου στο φιλόξενο Άλικο ο Haig Yazdjian προσκαλεί τους Kryftó Trio (Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Γιώργος Κοντογιάννης, Δημήτρης Βαρελόπουλος) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις.
Το Cesar Latorre Trio live στο Φουγάρο
07.04.2016 17:02
Το Cesar Latorre Trio παρουσιάζει στο Café του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, το Σάββατο 9 Απριλίου στις 10μμ, το πρόσφατο πρότζεκτ του με τίτλο "Collage", που κυκλοφορεί από την Free Code Jazz.
Οι Trio De Jazz live στο El Convento Del Arte
28.03.2016 13:35
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, οι Trio De Jazz επανέρχονται στη μουσική σκηνή του El Convento Del Arte, για μία μόνο ζωντανή εμφάνιση.
Το Trio Sentimento live στη σκηνή του Ιανού
21.03.2016 13:02
Το Trio Sentimento παρουσιάζει το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 στη σκηνή του Ιανού μία μουσική βραδιά με αγαπημένα έργα των Caccini, Ganne Piazzolla, Gardel, Glink, Doga, Νικολάου, Αρχοντίδη και άλλων συνθετών.