Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ρίχνει αυλαία στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, για να ανέβει στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη (14 έως 20 Απριλίου 2016).

Στην τελετή λήξης, εκτός από την απονομή των βραβείων, θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Μαμά, γύρισα!, του Éric Lavaine, την οποία θα παρουσιάσει η Josiane Balasko.

Λίγα λόγια για την ταινία

Όλοι αγαπάμε τους γονείς μας, αλλά να είμαστε ενήλικοι και να γυρίσουμε να ζήσουμε στο σπίτι τους, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Η Stéphanie θα βιώσει αυτή την έντονη εμπειρία, αρχικά αντιμέτωπη με μια στοργική μα φορτική μητέρα και έπειτα με τα αδέλφια της, που βγάζουν όλη τη μνησικακία τους για παλιές υποθέσεις. Η οικογένεια δεν θα αργήσει να μετατραπεί σε εχθρικό έδαφος, σπαρμένο με απρόσμενες παγίδες και γεμάτο μυστικά!   

Συντελεστές:

Γαλλία | France 2016

Σκηνοθεσία / Réalisation: Éric Lavaine
Σενάριο / Scénario: Éric Besnard
Φωτογραφία / Photographie: François Hernandez
Mουσική / Compositeur: Fabien Cahen
Hθοποιοί / Avec: Alexandra Lamy, Josiane Balasko, Mathilde Seigner
Παραγωγή / Production: Pathé, Same Player, TF1 Films Production
Παγκόσμια εκμετάλλευση / Distribution Internationale: Pathé distribution
Διανομή στην Ελλάδα / Distribution pour la Grèce : Seven Film
Έγχρωμο / Couleur, 90’

Η προβολή θα γίνει την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 19:30, στον Κινηματογράφο Δαναός. Η είσοδος στην τελετή λήξης επιτρέπεται μόνο με προσκλήσεις.

Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου θα ταξιδεψει στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 20 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.