Χρόνος. Σύμπαν. Έρωτας. Θάνατος. Θεός. Πέντε Μεγάλες Ιδέες συγχρονίζουν την ενέργεια εξαιρετικών καλλιτεχνών και σηματοδοτούν μια συνθήκη: την έκφραση του Ύψους.

Ο συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας προσκαλεί στο Θέατρο Πόρτα, δημιουργούς και ερμηνευτές από τον χώρο της μουσικής, της λογοτεχνίας και του θεάτρου, με σκοπό να εκφράσουν ατομικά και συλλογικά τη δική τους αίσθηση για τις Μεγάλες Ιδέες.

Έχοντας ως πυρήνα τη μουσική σύνθεση, από τον Liszt και τον Crumb, μέχρι τον Κουμεντάκη, τον Σκύλλα και τον Σελαμσή, τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές στο πιάνο και το κουαρτέτο σαξοφώνων STAB προσεγγίζουν τον παλμό αυτών των ιδεών σε συνδυασμό με μικρές συγγραφικές πρεμιέρες και την παρουσία ηθοποιών, όλοι μαζί στα πλαίσια μιας κοινής εννοιολογικής τριβής.

Το ΠΕΡΙ ΥΨΟΥΣ δεν είναι μόνο μια μουσική συναυλία σύγχρονης μουσικής, αλλά ούτε παράσταση! Είναι ένα ψηφιδωτό πνευματικών και προσωπικών εντυπώσεων, όλες συγχρονισμένες σε λίγες μόνο στιγμές.

Συντελεστές

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κουμεντάκης, Κορνήλιος Σελαμσής (νεό έργο), George Crumb, F. Liszt, G. Kurtág και Δημήτρης Σκύλλας (Νέο έργο)
Μουσική ερμηνεία: Τίτος Γουβέλης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο), Guido de Flaviis (με το κουαρτέτο σαξοφώνων STΑB Guido De Flaviis – Στάθης Μαυρομάτης, Ηλίας Σαμσόνοφ, Κώστας Τζέκος)
Συγγραφείς: (με νέα κείμενα γραμμένα για το Π.Υ.) Κώστας Ακρίβος, Λένα Κιτσοπούλου, Αλεξάνδρα Κ*, Χρήστος Χρυσόπουλος
Ηθοποιοί: Αργύρης Πανταζάρας, Αριάννα Χατζηγαλανού