Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Περί ύψους από τον Δημήτρη Σκύλλα στο Θέατρο Πόρτα

Περί ύψους από τον Δημήτρη Σκύλλα στο Θέατρο Πόρτα

Χρόνος. Σύμπαν. Έρωτας. Θάνατος. Θεός. Πέντε Μεγάλες Ιδέες συγχρονίζουν την ενέργεια εξαιρετικών καλλιτεχνών και σηματοδοτούν μια συνθήκη: την έκφραση του Ύψους.

Ο συνθέτης Δημήτρης Σκύλλας προσκαλεί στο Θέατρο Πόρτα, δημιουργούς και ερμηνευτές από τον χώρο της μουσικής, της λογοτεχνίας και του θεάτρου, με σκοπό να εκφράσουν ατομικά και συλλογικά τη δική τους αίσθηση για τις Μεγάλες Ιδέες.

Έχοντας ως πυρήνα τη μουσική σύνθεση , από τον Liszt και τον Crumb, μέχρι τον Κουμεντάκη, τον Σκύλλα και τον Σελαμσή, τρεις σπουδαίοι ερμηνευτές στο πιάνο και το κουαρτέτο σαξοφώνων STAB προσεγγίζουν τον παλμό αυτών των ιδεών σε συνδυασμό με μικρές συγγραφικές πρεμιέρες και την παρουσία ηθοποιών, όλοι μαζί στα πλαίσια μιας κοινής εννοιολογικής τριβής.

Το ΠΕΡΙ ΥΨΟΥΣ δεν είναι μόνο μια μουσική συναυλία σύγχρονης μουσικής, αλλά ούτε παράσταση! Είναι ένα ψηφιδωτό πνευματικών και προσωπικών εντυπώσεων, όλες συγχρονισμένες σε λίγες μόνο στιγμές.

Συντελεστές

Μουσική σύνθεση: Γιώργος Κουμεντάκης, Κορνήλιος Σελαμσής (νεό έργο), George Crumb, F. Liszt, G. Kurtág και Δημήτρης Σκύλλας (Νέο έργο)
Μουσική ερμηνεία: Τίτος Γουβέλης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο), Guido de Flaviis (με το κουαρτέτο σαξοφώνων STΑB Guido De Flaviis - Στάθης Μαυρομάτης, Ηλίας Σαμσόνοφ, Κώστας Τζέκος)
Συγγραφείς: (με νέα κείμενα γραμμένα για το Π.Υ.) Κώστας Ακρίβος, Λένα Κιτσοπούλου, Αλεξάνδρα Κ*, Χρήστος Χρυσόπουλος
Ηθοποιοί: Αργύρης Πανταζάρας, Αριάννα Χατζηγαλανού

Σχετικές ειδήσεις
Η Νατάσσα Μποφίλιου για ακόμη μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα
25.05.2016 12:53
Ύστερα από την άμεση εξάντληση των εισιτηρίων της “Κιβωτού”, καθώς και την απαίτηση των θεατών, που δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν εγκαίρως μια θέση, το Θέατρο Πόρτα, οι “Τρίτες Παράλληλες” και οι καλλιτέχνες προσθέτουν μια έξτρα παράσταση την Τρίτη 31 Μαΐου 2016.
Ο Συνθέτης επιλέγει: Ο Δημήτρης Καμαρωτός στο Θέατρο Πόρτα
11.03.2016 11:14
Στις Τρίτες Παράλληλες στο θέατρο Πόρτα εχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον καταξιωμένο συνθέτη και σκηνοθέτη ήχου Δημήτρη Καμαρωτό σε μια σπάνια συναυλία για το κοινό στις 15 Μαρτίου και ώρα 21.15, πλαισιωμένο απο μια ομάδα επιλέκτων μουσικών ο καθένας με την δική του μοναδική μουσική πορεία.
Το Duo Goliardi στο Θέατρο Πόρτα
09.02.2016 12:13
Το Duo Goliardi των Δήμητρη Κούντουρα και Κωνσταντίνου Ράπτη έρχεται στις Τρίτες Παράλληλες του Θεάτρου Πόρτα, στις 16 Φεβρουαρίου, για να μας παρουσιάσουν με αυτό το μοναδικού ηχοχρώματος και υφής Duo για φλάουτο με ράμφος και ακορντεόν, έργα των Δημήτρη Παπαγεωργίου (σε πρώτη εκτέλεση), Περικλή Λιακάκη, Bela Bartok, Johann Wather κ.α.
In the clear: Αφιέρωμα στον Marc Blitzstein στο Θέατρο Πόρτα
25.01.2016 14:42
Η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου ΡΑΦΗ συμπράττει με τον ποιητή Χάρη Βλαβιανό, τον σκηνοθέτη/λιμπρετίστα Δημήτρη Δημόπουλο και τους sound artists Ντάνα Παπαχρήστου και Γιώργο Σαμαντά για ένα αφιέρωμα στον Αμερικανό συνθέτη Μαρκ Μπλιτζσταην (1905-1964), σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση. Οι χώροι του θεάτρου Πόρτα γεμίζουν ήχους και εικόνες πρωτότυπης αναβίωσης της αυθεντικής μεσοπολεμικής σάτιρας.
Οι Kobane Quintet στο Θέατρο Πόρτα
20.01.2016 11:47
Οι Kobane Quintet, το νέο μουσικό project του Τηλέμαχου Μούσα και της Νάσιας Γκόφα, θα εμφανιστούν την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016, στο Θέατρο Πόρτα, στο πλαίσιο του κύκλου Τρίτες Παράλληλες.