Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Η εικονογράφος Magali Le Huche στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Η εικονογράφος Magali Le Huche στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ηµέρας Παιδικού Βιβλίου, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καλεί τον Απρίλιο έναν συγγραφέα-εικονογράφο και οργανώνει συναντήσεις µε το κοινό καθώς και µε μαθητές.

Ερχόμενη από τη Γαλλία ειδικά για αυτή την περίσταση, η εικονογράφος Magali Le Huche θα παρουσιάσει το έργο της, θα συνομιλήσει µε το κοινό, θα υπογράψει βιβλία και θα µας οδηγήσει σε ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των παιδικών βιβλίων.

Magali Le Huche

Η φετινή καλεσµένη γεννήθηκε το 1979 στο Παρίσι. Είκοσι χρόνια µετά, επιλέγει να περάσει πέντε χρόνια στο Στρασβούργο, στην École des arts décoratifs απ’ όπου αποφοιτά µετά από σπουδές στην εικονογράφηση. Τώρα εικονογραφεί και γράφει ιστορίες για τον Tύπο και για παιδικά βιβλία (έχει στο ενεργητικό της πάνω από 30 άλµπουµ σε ηλικία µόλις 36 χρονών!).

Το άλµπουµ της Les Sirènes de Belpêchao, από τις εκδόσεις Didier Jeunesse, κέρδισε το βραβείο Sorcière το 2006. Διοργανώνει πολύ συχνά εργαστήρια για τα παιδιά.

Βιβλία της στα ελληνικά κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη και Μεταίχµιο.

Σχετικές ειδήσεις
Διάλεξη τoυ Alain Badiou στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
22.04.2016 14:19
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος ανανέωσε το ραντεβού του με τον Γάλλο φιλόσοφο, Alain Badiou, ομότιμο καθηγητή της l’École normale supérieure, στο πλαίσιο του κύκλου διαλέξεων «Σύγχρονη σκέψη, που αφιερώνεται, για το 2016, στο ζήτημα «Ας επανεξετάσουμε την πολιτική».
Διάλεξη του Dominique Wolton στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος
12.04.2016 15:14
Ο Dominique Wolton, θεωρητικός της πολιτικής επικοινωνίας, Διευθυντής Ερευνών στο γαλλικό Εθνικό Κέντρο Επιστηµονικής Έρευνας (CNRS) ανοίγει στο Γαλλικό Ινστιτούτο τον νέο κύκλο Σύγχρονη Σκέψη, ο οποίος είναι αφιερωμένος στο θέμα «Ας επανεξετάσουμε την πολιτική».
Γιορτή της Γαλλοφωνίας 2016 από το Γαλλικό Ινστιτούτο
02.03.2016 11:52
Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος μας προσκαλεί και φέτος στη Γιορτή της Γαλλοφωνίας, στην οποία η απόλαυση των αισθήσεων θα βρίσκεται στο επίκεντρο.
Grece France Talents 2016: σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στο Γαλλικό Ινστιτούτο
17.02.2016 12:04
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Γαλλικό Ινστιτούτο οργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στον προσανατολισμό των νέων.
Το Θέατρο σήμερα: Τάσεις και προκλήσεις - συζήτηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο
10.02.2016 11:58
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, οργανώνει μια συνάντηση/συζήτηση με θέμα «Το θέατρο σήμερα: τάσεις και προκλήσεις».