Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» θα βρεθούν στον Σταυρό του Νότου Plus για ένα ακόμη live, στις 17 Απριλίου, για να μας “ταξιδέψουν” μουσικά με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και με απροσδόκητες διασκευές.

Αυτή ήταν μόνο η αφορμή για να απευθύνουμε τις ερωτήσεις μας στην σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία βρήκε λίγο χρόνο και μας μίλησε για την μουσική, τη δημιουργική συνύπαρξή της με τον «Γόη του Θησείου», και το παρόν, καθώς σε αυτή την φάση που βρίσκεται δεν κάνει σχέδια για το μέλλον.

Σίγουρα όμως, κατά τη γνώμη μου, θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει.


Culturenow.gr: Μετά τις εμφανίσεις σας σε Λαμία, Κρήτη, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κέρκυρα, επιστρέψατε στην Αθήνα και στο Σταυρό του Νότου για 2 μοναδικές βραδιές! Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα ακούσουμε στο αγαπημένο στέκι του Νέου Κόσμου;

Μελίνα Κανά: Από την προσωπική μου πορεία έχω διαλέξει τα τραγούδια που ξέρω ότι αγαπάει ο κόσμος. Έχουμε επιλέξει και κάποια αγαπημένα λαϊκά τραγούδια που έχουν διασκευαστεί ηχητικά ώστε να είναι κοντινά στο ύφος με τα υπόλοιπα καθώς και άλλα τραγούδια από τον έντεχνο χώρο.

Cul.N.: Πως θα περιγράφατε την καλλιτεχνική σας σχέση και συνεργασία με την ταλαντούχα μπάντα «Ο Γόης του Θησείου»;

Μ. Κ.: Θα έλεγα πως είναι μια δημιουργική συνύπαρξη. Χαίρομαι πολύ να τραγουδώ μαζί τους. Είναι πολύ αναζωογονητικό για μένα. Η ζεστή σχέση που έχουν μεταξύ τους με έχει παρασύρει κι εμένα. Αισθάνομαι φίλη τους και χαίρομαι γι’ αυτό. Επίσης ό, τι μου προτείνουν με βρίσκει σύμφωνη που σημαίνει ότι έχουμε κι ένα κοινό μουσικό κριτήριο.

Cul.N.: Προϊόν αυτής της μουσικής συνύπαρξης είναι και το τελευταίο, ομώνυμο άλμπουμ σας. Πώς βλέπετε εσείς αυτή τη δισκογραφική δουλειά, ένα χρόνο (και μερικούς μήνες) μετά την κυκλοφορία της;

Μ. Κ.: Αυτή η δουλειά μου άρεσε πολύ γιατί όλα τα τραγούδια είναι γραμμένα ζωντανά. Γράψαμε όλοι μαζί στο στούντιο κι αυτό φαίνεται όταν ακούς το cd.

Cul.N.: Στις 24 Απριλίου ρίχνει την “αυλαία” της και η παιδική παράσταση «Πρίγκηπας και Φτωχός», στην οποία έχετε τον ρόλο της Μούσας, μαζί με την Κωνσταντίνα. Ποια είναι τα συναισθήματά σας γι’ αυτή τη δουλειά;

Μ. Κ.: Ήταν για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία να συμμετέχω σε παράσταση για παιδιά. Μου άρεσε πολύ. Η επαφή με τα παιδιά είναι πολύ αναζωογονητική κι ευχάριστη. Η παράσταση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και για τους ενήλικες. Είναι φτιαγμένη με χιούμορ και θίγει κάποια πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Οι σχέσεις με την ομάδα είναι πάρα πολύ καλές κι αυτό έκανε τη συμμετοχή μου στην παράσταση ακόμα πιο ευχάριστη. Να σημειώσουμε ότι τα τραγούδια και η μουσική για την παράσταση είναι πρωτότυπη και είναι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Cul.N.: Το προηγούμενο καλοκαίρι κάνατε μία επιτυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα μαζί με τον «Γόη του Θησείου». Ποια είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια για φέτος;

Μ. Κ.: Το καλοκαίρι σκοπεύουμε να κάνουμε συναυλίες σε διάφορα μέρη. Ακόμα το πρόγραμμα δεν έχει κλείσει όμως. Τώρα διαμορφώνεται.

Cul.N.: Έχετε κάποιο όνειρο για τη συνέχεια της μουσικής σας διαδρομής που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

Μ. Κ.: Είμαι σε φάση που δεν κάνω σχέδια. Μου αρέσει αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή και θα προσπαθήσω να το στηρίξω όσο το δυνατό περισσότερο.

Cul.N.: Αν μπορούσατε να συμπυκνώσετε μέσα σε λίγες φράσεις τι είναι για σας η μουσική και το τραγούδι, ποιες θα ήταν αυτές;

Μ. Κ.: Είναι για μένα έκφραση κι απόλαυση αλλά είναι και η μεγάλη μου αγωνία και το στοιχείο που αν έλειπε από τη ζωή μου, αυτή θα ήταν τελείως διαφορετική. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη ζωή μου. Νιώθω συναισθήματα και όταν ακούω μουσική και τραγούδια αλλά και όταν τα τραγουδώ και τα μοιράζομαι με τον κόσμο. Είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη να ανακαλύπτω κάποιο καινούριο τραγούδι που μου αρέσει και μου δημιουργεί την επιθυμία να το τραγουδήσω.

Cul.N.: Σας ευχαριστώ πολύ!

Μ. Κ.: Σας ευχαριστώ κι εγώ και σας περιμένω την Κυριακή στο Σταυρό του Νότου+plus!

Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου ζωντανά στο Σταυρό του Νότου Plus την Κυριακή 17 Απριλίου 2016