Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Μελίνα Κανά: Η μουσική είναι για μένα έκφραση, απόλαυση αλλά και η μεγάλη μου αγωνία

Μελίνα Κανά: Η μουσική είναι για μένα έκφραση, απόλαυση αλλά και η μεγάλη μου αγωνία

Η Μελίνα Κανά και ο «Γόης του Θησείου» θα βρεθούν στον Σταυρό του Νότου Plus για ένα ακόμη live, στις 17 Απριλίου, για να μας “ταξιδέψουν” μουσικά με τα αγαπημένα τραγούδια της Μελίνας αλλά και με απροσδόκητες διασκευές.

 

Αυτή ήταν μόνο η αφορμή για να απευθύνουμε τις ερωτήσεις μας στην σπουδαία ερμηνεύτρια, η οποία βρήκε λίγο χρόνο και μας μίλησε για την μουσική , τη δημιουργική συνύπαρξή της με τον «Γόη του Θησείου», και το παρόν, καθώς σε αυτή την φάση που βρίσκεται δεν κάνει σχέδια για το μέλλον.

 

Σίγουρα όμως, κατά τη γνώμη μου, θα συνεχίσει να μας εκπλήσσει!

 

Συνέντευξη: Ερριέττα Μπελέκου

 

Culturenow.gr: Μετά τις εμφανίσεις σας σε Λαμία, Κρήτη, Γιάννενα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κέρκυρα, επιστρέψατε στην Αθήνα και στο Σταυρό του Νότου για 2 μοναδικές βραδιές! Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα ακούσουμε στο αγαπημένο στέκι του Νέου Κόσμου;

 

Μελίνα Κανά: Από την προσωπική μου πορεία έχω διαλέξει τα τραγούδια που ξέρω ότι αγαπάει ο κόσμος. Έχουμε επιλέξει και κάποια αγαπημένα λαϊκά τραγούδια που έχουν διασκευαστεί ηχητικά ώστε να είναι κοντινά στο ύφος με τα υπόλοιπα καθώς και άλλα τραγούδια από τον έντεχνο χώρο.

 

Cul.N.: Πως θα περιγράφατε την καλλιτεχνική σας σχέση και συνεργασία με την ταλαντούχα μπάντα «Ο Γόης του Θησείου»;


Μ. Κ.: Θα έλεγα πως είναι μια δημιουργική συνύπαρξη. Χαίρομαι πολύ να τραγουδώ μαζί τους. Είναι πολύ αναζωογονητικό για μένα. Η ζεστή σχέση που έχουν μεταξύ τους με έχει παρασύρει κι εμένα. Αισθάνομαι φίλη τους και χαίρομαι γι’ αυτό. Επίσης ό, τι μου προτείνουν με βρίσκει σύμφωνη που σημαίνει ότι έχουμε κι ένα κοινό μουσικό κριτήριο.

 

Cul.N.: Προϊόν αυτής της μουσικής συνύπαρξης είναι και το τελευταίο, ομώνυμο άλμπουμ σας. Πώς βλέπετε εσείς αυτή τη δισκογραφική δουλειά, ένα χρόνο (και μερικούς μήνες) μετά την κυκλοφορία της;


Μ. Κ.: Αυτή η δουλειά μου άρεσε πολύ γιατί όλα τα τραγούδια είναι γραμμένα ζωντανά. Γράψαμε όλοι μαζί στο στούντιο κι αυτό φαίνεται όταν ακούς το cd.

 

Cul.N.: Στις 24 Απριλίου ρίχνει την “αυλαία” της και η παιδική παράσταση «Πρίγκηπας και Φτωχός», στην οποία έχετε τον ρόλο της Μούσας, μαζί με την Κωνσταντίνα. Ποια είναι τα συναισθήματά σας γι’ αυτή τη δουλειά;


Μ. Κ.: Ήταν για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία να συμμετέχω σε παράσταση για παιδιά. Μου άρεσε πολύ. Η επαφή με τα παιδιά είναι πολύ αναζωογονητική κι ευχάριστη. Η παράσταση είναι πολύ ενδιαφέρουσα και για τους ενήλικες. Είναι φτιαγμένη με χιούμορ και θίγει κάποια πολύ ενδιαφέροντα θέματα. Οι σχέσεις με την ομάδα είναι πάρα πολύ καλές κι αυτό έκανε τη συμμετοχή μου στην παράσταση ακόμα πιο ευχάριστη. Να σημειώσουμε ότι τα τραγούδια και η μουσική για την παράσταση είναι πρωτότυπη και είναι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

 

Cul.N.: Το προηγούμενο καλοκαίρι κάνατε μία επιτυχημένη περιοδεία ανά την Ελλάδα μαζί με τον «Γόη του Θησείου». Ποια είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια για φέτος;


Μ. Κ.: Το καλοκαίρι σκοπεύουμε να κάνουμε συναυλίες σε διάφορα μέρη. Ακόμα το πρόγραμμα δεν έχει κλείσει όμως. Τώρα διαμορφώνεται.

 

 

Cul.N.: Έχετε κάποιο όνειρο για τη συνέχεια της μουσικής σας διαδρομής που θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;


Μ. Κ.: Είμαι σε φάση που δεν κάνω σχέδια. Μου αρέσει αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή και θα προσπαθήσω να το στηρίξω όσο το δυνατό περισσότερο.

 

Cul.N.: Αν μπορούσατε να συμπυκνώσετε μέσα σε λίγες φράσεις τι είναι για σας η μουσική και το τραγούδι, ποιες θα ήταν αυτές;


Μ. Κ.: Είναι για μένα έκφραση κι απόλαυση αλλά είναι και η μεγάλη μου αγωνία και το στοιχείο που αν έλειπε από τη ζωή μου, αυτή θα ήταν τελείως διαφορετική. Είναι κάτι που χαρακτηρίζει τη ζωή μου. Νιώθω συναισθήματα και όταν ακούω μουσική και τραγούδια αλλά και όταν τα τραγουδώ και τα μοιράζομαι με τον κόσμο. Είναι πολύ ευχάριστη έκπληξη να ανακαλύπτω κάποιο καινούριο τραγούδι που μου αρέσει και μου δημιουργεί την επιθυμία να το τραγουδήσω.

 

Cul.N.: Σας ευχαριστώ πολύ!


Μ. Κ.: Σας ευχαριστώ κι εγώ και σας περιμένω την Κυριακή στο Σταυρό του Νότου+plus!

 

 

Η Μελίνα Κανά & ο Γοής του Θησείου ζωντανά στο Σταυρό του Νότου Plus την Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Σχετικές ειδήσεις
Κωστής Κριτσωτάκης: Η σύνθεση είναι για μένα ένα συναρπαστικό παιχνίδι όπου πάντα υπάρχει θέση για το απρόβλεπτο
24.11.2016 13:47
Με αφορμή το Λονδίνο και τους συνθέτες που σχετίστηκαν με αυτό, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), στα πλαίσια του αφιερώματος της στην πόλη αυτή, συνεχίζει τον κύκλο συναυλιών της με θέμα «Οι πόλεις της μουσικής», στην αίθουσα του Μεγάρου Αθηνών, την Παρασκευή 25/11/16, στις 20:30, παρουσιάζοντας δυο φημισμένα και αγαπημένα έργα των Έντουαρτ Έλγκαρ (Κονσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα, έργο 85) και Φέλιξ Μέντελσον (Ιταλική Συμφωνία).
Γεωργία Νταγάκη: Η παράδοση οφείλει να δίνεται στους νέους σαν ερωμένη και όχι σαν προξενιό
31.03.2016 15:25
Η Γεωργία Νταγάκη συναντιέται μουσικά με τον αγαπημένο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, αλλά και τον ταλαντούχο Σταύρο Σιόλα, για λίγες εμφανίσεις στη σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θέατρου και λίγο πριν ανέβουν στη σκηνή, μας μιλάει για αυτή τη συνεργασία, για τη μουσική της και τη λύρα της...
Άλκηστις Πρωτοψάλτη: Η μουσική είναι το καθαρό καύσιμο της ψυχής
09.02.2016 15:20
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για έξι μουσικές παραστάσεις υπό τον τίτλο «Παιχνίδι με το χρόνο», στις 11, 12, 13, 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου, ενώ στη συνέχεια θα «ταξιδέψει» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για δύο μόνο βραδιές, στις 18 και 19 Μαρτίου. Αυτή ήταν μόνο η αφορμή για να απευθύνουμε τις ερωτήσεις μας στην σπουδαία ερμηνεύτρια και να μάθουμε για την δική της σχέση με το χρόνο, τη μουσική, τα όνειρά της που “υλοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο” και για την πηγή της δύναμης που είναι, σύμφωνα με τη δική της άποψη, “η τέχνη απ’ όπου κι αν προέρχεται”.
Γιώργος Χριστιανάκης: «Η ζωή είναι μια φάρσα που πρέπει όλοι να παίξουμε»
27.01.2016 10:17
Ο Γιώργος Χριστιανάκης βρίσκεται στο μουσικό στερέωμα περίπου τριάντα χρόνια. Στις 31 Ιανουαρίου θα παρουσιάσει στο Τριανόν την μουσική παράσταση «Μια εποχή στην κόλαση», σε μια δημιουργική συνέχεια των εμφανίσεων που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό σε όλη την Ελλάδα. Στην συνέντευξη που ακολουθεί, μιλάει για τον Ρεμπώ και την σημασία της ποίησής του, για την συνεργασία του με τον Γιάννη Αγγελάκα, ο οποίος συμμετέχει επίσης στην παράσταση και κάνει λόγο για την σημερινή κατάσταση στη μουσική βιομηχανία.
Ορέστης Ντάντος: Στα συντρίμμια ζούμε και προσπαθούμε να βρούμε άκρη για το πώς θα ξαναχτίσουμε
21.01.2016 15:39
Ο Ορέστης Ντάντος, που έδωσε το πρώτο του ιδιαίτερο στίγμα το 2009 με τραγούδια όπως: «Θα πάω όταν γουστάρω», «Όταν γυρνάς το βράδυ απ’ τα ξενύχτια», «Κατοικίδια Ζώα» και «Είναι κι άλλοι σαν κι εμάς», επιστρέφει μετά από χρόνια στον Σταυρό του Νότου, με τον τρίτο του προσωπικό δίσκο «Θα το 'κανα ξανά», για τρεις μόνο βραδιές. Ο ξεχωριστός και ταλαντούχος τραγουδοποιός -που ως έφηβος ζήλεψε τη μαθητική μπάντα του Λυκείου- έρχεται με τη νέα, δική του πλέον μπάντα για να μας τραγουδήσει «αυτά που σκεφτόμαστε».