Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Appointment on Stage με την Άντζελα Λαμπριανίδου στο Booze: Κάλεσμα Καλλιτεχνών

Appointment on Stage με την Άντζελα Λαμπριανίδου στο Booze: Κάλεσμα Καλλιτεχνών

To Booze Cooperativa σε συνεργασία με την καλλιτεχνική διευθύντρια/χορογράφο Άντζελα Λαμπριανίδου, από το Βερολίνο, φέρνουν τον Οκτώβριο του 2016 στην Αθήνα το πρότζεκτ “Appointment on Stage”.

 

To “Appointment on Stage” χωρίζεται σε τρία μέρη:

 

Μέρος Α: Audition/Οντισιόν

 

Η Άντζελα Λαμπριανίδου αναζητά χορευτές και χορεύτριες, περφόρμερ, με έντονο καλλιτεχνικό στίγμα και σκηνική εμπειρία (εμπειρία στην κίνηση και στο λόγο) για να συνδιαμορφώσουν το πρότζεκτ “Appointment on Stage”, που θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στην Αθήνα.

 

Πληροφορίες Αudition:

Τόπος: Booze Terminal-Stage

Ημερομηνία: 12 Οκτωβρίου 2016

Ώρες Οντισιόν: 10:00-13:00, 15:00-18:00 & 18:30-20:30

Διάρκεια υποβολών συμμετοχής: από 1/4/2016 – 9/10/2016

Κόστος συμμετοχής: 10€ (Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό)

Δήλωση συμμετοχής και υποβολή βιογραφικού: artemis.livadarou@gmail.com 

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6950 686277 (καθημερινά από τις 16:00 έως τις 20:00)

 

*Σημείωση: Στην οντισιόν θα συμμετέχουν ΑΥΣΤΗΡΑ όσοι προηγουμένως έχουν δηλώσει συμμετοχή

 

Μέρος Β: Workshop/Εργαστήρι

 

Από την οντισιόν θα επιλεγούν 6 περφόρμερ οι οποίοι θα διδαχθούν την νέα τεχνική της χορογράφου που βασίζεται στο «ενσυνείδητο σώμα», δηλαδή την εναρμόνιση του πνεύματος και του σώματος.

 

Πληροφορίες Workshop:

Τόπος: Booze Terminal-Stage

Ημερομηνίες: από 13 έως 20 Οκτωβρίου 2016

Ώρες Workshop: θα διαμορφωθούν κατόπιν συνεννόησης με την χορογράφο.

 

Μέρος Γ: Show/Παράσταση

 

Μετά το πέρας των προβών θα παρουσιαστεί στο αθηναϊκό κοινό για τρεις συνεχόμενες μέρες η performance “Appointment on Stage”.

 

Πληροφορίες Show:

Τόπος: Booze Terminal-Stage

Ημερομηνίες: 21, 22 & 23 Οκτωβρίου 2016

Ώρα έναρξης: 21:00

 

Λίγα Λόγια για την performance “Appointment on Stage”:

 

Πρόκειται για μια παράσταση χωρίς αυστηρά προκαθορισμένο σενάριο και χωρίς την σύμβαση της σωματικής επαφής.

Είναι κυρίως μια πρό(σ)κληση προς το κοινό, ανοιχτή σε ερμηνείες σχετικά με τα ερωτήματα που η εσωτερική ζωή μας υποβάλλει στο κοινό εξωτερικό μας βίο.

Το “Appointment on Stage” πραγματεύεται την ίδια την ουσία της ζωής και της τέχνης, εστιάζοντας στη διάδραση μεταξύ θεάτρου, χορού και εικαστικών τεχνών.

Εφτά (7) περφόρμερ θέτουν επί σκηνής ζητήματα όπως: I trust, you don´t understand the woman I am -  I am the woman you trust you understand moi -  moi ich tanze ballet  sin document con trust -  con trust moi I accept my beauty, φανερώνοντας την τεχνική δόμησης και αποδόμησης με την οποία δουλεύει τα έργα της η Άντζελα Λαμπριανίδου.

Γυναικείες συνομωσίες αποκαλύπτουν μιαν εύπλαστη λογική, συγκεκαλυμμένα πολιτική και σταθερά αδίσταχτη με τις αγκυλώσεις ενός γενετικά ανδροπρεπούς τρόπου σκέψης που υπερασπίζεται την εντελώς καθαρή φόρμα.

 

«Όλοι μας έχουμε κάποτε νιώσει ανοίκεια σε μια ορισμένη κατάσταση, πόλη ή χώρα ή ακόμη και μες στα όρια του ίδιου μας του εαυτού. Η performance “Appointment on Stage” λειτουργεί ως ένα επί σκηνής ραντεβού με την διαυγή ευσυνείδητη όψη μας, αναπλάθοντας λέξεις και σύμβολα μέσω της σωματικής κίνησης.»

Άντζελα Λαμπριανίδου

 

Βιογραφικό σημείωμα

 

Η Άντζελα Λαμπριανίδου, ελληνικής καταγωγής είναι χορογράφος και περφόρμερ μεγαλωμένη στο Έσσεν της Γερμανίας, όπου σπούδασε χορό στο Luis Mijares Dance Studio.

Έζησε επίσης για 13 χρόνια στην Βαρκελώνη όπου σπούδασε χορογραφία και νέες τεχνικές ερμηνείας στο Institut del Teatre Barcelona.

Έχει λάβει πολλές διακρίσεις σχετικές με την σύνθεση , την σκηνική απόδοση και την ιστορία του χορού.

Πλέον ζει και εργάζεται στο Βερολίνο. 

Σχετικές ειδήσεις
Kάλεσμα για κατάθεση επιμελητικών προτάσεων από το metamatic:taf
23.01.2017 10:51
Το metamatic:taf ανακοινώνει για έβδομη συνεχή χρονιά το ετήσιο ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση επιμελητικών προτάσεων. Το ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται σε νέους και νέες έως 35 ετών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προτείνουν μια ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης και να την υλοποιήσουν στην γκαλερί του metamatic:taf.
Ολοήμερη δράση για τον Shakespeare στο Booze
06.12.2016 16:43
Οι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι φοιτητές της κατεύθυνσης Σκηνοθεσία και Υποκριτική του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, σας προσκαλούν να δείτε τη δική τους προσέγγιση στο έργο του Σαίξπηρ την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2016, στο Booze Cooperativa.
51α Δηµήτρια: Κάλεσμα εθελοντών
18.07.2016 11:41
Τα 51α ΔΗΜΗΤΡΙΑ ετοιμάζονται, και η βοήθεια όλων σας θα είναι πολύτιμη.
Κόκκινη κλωστή: Κάλεσμα συμμετοχών για το Φεστιβάλ παραμυθιού
07.04.2016 15:37
Το Φεστιβάλ παραμυθιού Κόκκινη κλωστή επιστρέφει για 2η χρονιά, από 20 Μαΐου έως 19 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος, και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε Καλλιτέχνες - Δημιουργούς.
Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου στο Booze Cooperativa
08.03.2016 12:44
Το FILMSCHOOL.GR σε συνεργασία με την ART SYNDICATE παρουσιάζουν στο BOOZE COOPERATIVA από τις 16 Απριλίου 2016, ένα Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου.