Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Εκπαίδευση για το περιβάλλον

Εκπαίδευση για το περιβάλλον
Το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΣΠΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού θα πραγματοποιήσει δύο σημαντικές παρουσιάσεις, με πλούσιο περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό υλικό, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου, στο κτίριο της Εταιρείας.

Η πρώτη παρουσίαση αφορά στο βιβλίο της Ντίνας Σχίζα, υπεύθυνης Π.Ε. στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Α\' Αθήνας, με τίτλο Συστημική Σκέψη και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, για το οποίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ευγενία Φλογαΐτη, η Ελένη Γλαρέντζου (μέλος του ΚΕΜΕΤΕ-ΟΛΜΕ) και η Μαρία Δημοπούλου (Υπεύθυνη Π.Ε. στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Α\' Αθήνας.

H δεύτερη παρουσίαση αφορά στο εκπαιδευτικό υλικό με τίτλο Συνειδητοποίηση, Ευαισθητοποίηση, Δράση για την Αειφορία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την συγγραφική ομάδα του ΣΠΕ.

Το παραπάνω εκπαιδευτικό υλικό έχει παραχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος ΙΝΤΕΡΡΕΓΚ Ελλάδας-Ιταλίας ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ.