Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ: Η Μάνια Βλαχογιάννη στον Ιανό

Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ: Η Μάνια Βλαχογιάννη στον Ιανό

Μετά την πρώτη μουσικοθεατρική παρουσίαση του βιβλίου-CD Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ, η μουσικός, ερμηνεύτρια και συγγραφέας Μάνια Βλαχογιάννη, ο συνθέτης Balsam7teen και οι εκδόσεις Νόηση επιστρέφουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ στις 16 Απριλίου 2016 με την ομώνυμη μοντέρνα Όπερα σε μια σαγηνευτική μουσικοθεατρική παράσταση με άρωμα Ανατολής, μαγικές φωνές και αέρινες χορευτικές κινήσεις.

 

Ερμηνευτές, ηθοποιοί και χορευτές δίνουν τη λάμψη τους στο "Αστέρι της Ερήμου":

Σταύρος Σαλαμπασόπουλος, Αγγέλα Μεταλληνού, Μάνια Βλαχογιάννη, Φωτεινή Αθανασάκη, Βασίλης Ασημακόπουλος, Αντώνης Μπατσάκης

Στο ρόλο του αφηγητή ο Νίκος Παναγιωτούνης.

Συμμετέχει Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο και η Λευκοθέα Φιλιππίδη σε διδασκαλία Κωνσταντίνας Σαμακοβλή.

Εικονογράφηση: Θωμαή Ζωγράφου

Σκηνοθετική επιμέλεια:  Γιάννης Δεγαΐτης.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Την βραδιά παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ματρώνη Δικαιάκου.

 

Λίγα λόγια για το έργο:

 

Κάπου στα βάθη της Ανατολής το «Αστέρι της Eρήμου» έμελλε να αλλάξει άθελά του τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού. Η δόξα και τα πλούτη του αήττητου βασιλιά Σαχριμάν χάνουν μονομιάς τη λάμψη τους μπροστά στην άδολη ομορφιά της μυθικής πριγκίπισσας Ναλιμάρ. Αναζητώντας το αληθινό νόημα της τόλμης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την αδυσώπητη εκδίκηση της βασίλισσας δίνοντας την πιο σημαντική μάχη της ζωής του ενάντια στην παντοδύναμη θεά Μοίρα, η οποία θα… Η μοντέρνα όπερα "Αστέρι της Ερήμου - Ναλιμάρ" βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο (+Cd) της Μάνιας Βλαχογιάννη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νόηση. Το αυθεντικό κείμενο της συγγραφέως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης ως λιμπρέτο για τον Έλληνα συνθέτη Balsam7teen, ώστε να συνθέσει μουσική για το έργο , δίνοντας του τη μορφή μιας νέας μοντέρνας Όπερας.

Σχετικές ειδήσεις
Komitas από το Gurdjieff Folk Instruments Ensemble: Παρουσίαση δίσκου στον Ιανό
16.05.2016 12:29
H Μικρή Άρκτος, η ECM και το Αρμενικό Πολιτιστικό-Μορφωτικό Σωματείο "ΧΑΜΑΣΚΑΪΝ" σας προσκαλούν στον ΙΑΝΟ στην παρουσίαση του CD KOMITAS με το Gurdjieff Folk Instruments Ensemble, υπό τη διεύθυνση του Levon Eskenian.
O συνθέτης Νεοκλής Νεοφυτίδης ζωντανά στον Ιανό
28.03.2016 13:47
O συνθέτης, πιανίστας και ενορχηστρωτής Νεοκλής Νεοφυτίδης έρχεται το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στον Ιανό, για πρώτη φορά σε μία βραδιά με δικά του τραγούδια από τον προσωπικό του δίσκο «Φαγιούμ».
Η πρωτότυπη μοντέρνα Όπερα «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ» στη Galerie Δημιουργών
21.03.2016 14:57
Η Galerie Δημιουργών φιλοξενεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 την πρωτότυπη μοντέρνα Όπερα «Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο (+Cd) της Μάνιας Βλαχογιάννη.
Ένα Πιάνο - Μια Φωνή με τον Μαυρίκιο Μαυρικίου στον Ιανό
13.01.2016 12:23
Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, ο νέος ερμηνευτής και μουσικός που απασχολεί όλο και περισσότερο την "έντεχνη" μουσική σκηνή, για πρώτη φορά στον Ιανό.
Η Γιάννα Βασιλείου live στον Ιανό
23.11.2015 12:17
Μετά την πολύ επιτυχημένη εμφάνισή της στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου το Οκτώβριο που μας πέρασε, η νέα ταλαντούχα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Γιάννα Βασιλείου, σε μια μοναδική εμφάνιση στο Ιανό το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ‘ακουστικό Live’, που στόχο έχει να γοητεύσει.