Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου

Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου

Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.

H αμερικανίδα φωτογράφος Lina Bertucci παρουσιάζει μια επιλογή φωτογραφιών από την σειρά “Women in the Tattoo Subculture”, πορτραίτα γυναικών με ιδιόμορφα τατουάζ. Στη συγκεκριμένη σειρά η Bertucci εξερευνά την ταλάντευση μεταξύ επιδειξιμανίας και περιθωριοποίησης μέσω της πρακτικής του τατουάζ. Τα πορτραίτα της αποκαλύπτουν ψυχολογικές τάσεις ανάμεσα στην αναζήτηση της εσωτερικής πεποίθησης και του προσωπικού στιλ.

O Gregory Crewdson δείχνει δύο φωτογραφίες από διαφορετικές περιόδους. Η φωτογραφία Kim and Greg δημιουργήθηκε το 2003 και αποτελει μέρος των production stills της φωτογραφικής σειράς “Benath the Roses” (2003-2005). Τα production stills απαθανατιζουν τις δραστηριοτητες που διαδραματιζονται εκτος του πλαισιου της φωτογραφιας και πισω απ’ την καμερα κατα τη διαρκεια της δημιουργιας της φωτογραφικης σειρας. Η φωτογραφία με τιτλο “Untitled (clown drawing)” αποτελεί μέρος της πτυχιακής εργασίας του Crewdson το 1987 αποτελούμενη από 20 φωτογραφίες.

Η Χριστίνα Δημητριάδη παρουσιάζει τρεις φωτογραφίες από την σειρά END AND, οι οποίες δημιουργήθηκαν το 2011. Αποτελούν στιγμιότυπα από μια περφόρμανς της Δημητριάδη σε συνεργασία με την ηθοποιό Στεφανία Γουλιώτη στα πλαίσια της έκθεσης που επιμελήθηκαν η Μαρίνα Φωκίδη και η Θέμις Μπαζάκα  στην “Kunsthalle Athena”. Η κεντρική Ιδέα της έκθεσης ήταν 10 καλλιτέχνες να συνεργαστούν με 10 ηθοποιούς και το κάθε ζευγάρι να παρουσιάσει μια σειρά έργων σε μορφή περφόρμανς για να προσεγγίσουν την έννοια του “Αποχαιρετισμού”. Μετά από έναν μακρύ διάλογο μεταξύ τους αποφάσισαν η Δημητριάδη να σκηνοθετήσει και η Γουλιώτη να παίξει τον ρόλο. Απομονωμένη σε ένα δωμάτιο η ηθοποιός έρχεται αντιμέτωπη με την έννοια του χωρισμού.

Οι φωτογραφίες του Jack Pierson έχουν γίνει το 1995 στο Positano της Ιταλίας. Απεικονίζουν ένα ήρεμο και ονειρικό κόσμο που έρχεται σε αντιπαράθεση με τους γρήγορους και αγχωτικούς ρυθμούς του Los Angeles όπου ζει ο καλλιτέχνης.

Ο Γερμανός φωτογράφος Michael Schmidt δείχνει τρία πορτραίτα γυναικών από την σειρά “Frauen” και μια φωτογραφία που απεικονίζει τοπίο από την σειρά “Naturbilder”. Μέσα από το μουντό ασπρόμαυρο των τοπίων και την αποδραματοποίηση των πορτρέτων, ο Schmidt επιχειρεί μια αποστασιοποίηση από την υποκειμενική καλλιτεχνική φωτογραφία και από τα ιδεολογικά ρεύματα που διαμορφώσαν τόσο την Τέχνη όσο και τη δύσκολη ιστορική πορεία της Γερμανίας στον 20ο αιώνα.

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
Logos, Stripes and Splashes: Έκθεση του Helmut Middendorf στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
17.11.2016 17:30
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση “Logos, Stripes and Splashes” με καινούργια ζωγραφικά έργα τoυ Helmut Middendorf από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Ζωγραφίζω, μαθαίνω την Ελλάδα: έκθεση της Ειρήνης Ευσταθίου στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
08.09.2016 17:10
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλεία της Ειρήνης Ευσταθίου στην τρίτη ατομική της έκθεση στη γκαλερί, με τίτλο «Ζωγραφίζω, Μαθαίνω την Ελλάδα».
ATM (…songs, about love and death): έκθεση του Γιώργου Σαπουντζή στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
23.05.2016 10:24
Η γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Γιώργου Σαπουντζή στη δεύτερη ατομική του έκθεση στην γκαλερί, με τίτλο «ATM (…songs, about love and death.)».