Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017


Μουσικοθεατρικό αναλόγιο για την Ελένη Μπούκουρα - Αλταμούρα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη


Μουσικοθεατρικό αναλόγιο για την Ελένη Μπούκουρα - Αλταμούρα στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί σ' ένα μουσικοθεατρικό αναλόγιο για τη θρυλική ζωή της ζωγράφου Ελένης Μπούκουρα - Αλταμούρα.
 
Η Ελένη Αλταμούρα ήταν η πρώτη Ελληνίδα ζωγράφος του 1821 και η πρώτη γυναίκα που κατόρθωσε να μπει στο αντρικό άβατο των Καλλιτεχνικών Ακαδημιών της Ιταλίας, προκειμένου να σπουδάσει ζωγραφική. Το πάθος της για τη ζωγραφική ήταν τόσο βαθύ που αγνόησε όλους τους κινδύνους. Ντύθηκε άντρας και προχώρησε.

Η εποχή περιγράφεται με μουσική Μάντζαρου, Καρρέρ, Λαμπελέτ, Σαμάρα, καθώς επίσης και Mozart, Βellini, Rossini, Verdi αλλά και με παραδοσιακά τραγούδια όπως και Ναπολιτάνικες Καντσονέτες.

Μάγδα Μαυρογιάννη, ιδέα, κείμενο , ερμηνεία
Έφη Μηνακούλη, σοπράνο, μουσικολογική έρευνα των μουσικών κομματιών, κιθάρα, λαούτο
Σταύρος Μπερής, τενόρος, κιθάρα
Νατάσσα Αγγελοπούλου, σοπράνο, πιάνο ,
Νικόλας Κληρονόμος, ζωγράφος, δημιουργία ζωγραφικών έργων επί σκηνής, εικαστική επιμέλεια

Σχετικές ειδήσεις
Transcending Romanticism, συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
09.02.2017 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017 στη συναυλία με τίτλο Transcending Romanticism –Υπερβατικός Ρομαντισμός, με την Αμαλία Κουντούρη στο φλάουτο και τη Μυρτώ Ακρίβου στο πιάνο.
Gala: Η μούσα του Salvador Dali. Έρως εμπνευσμένος στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
27.01.2017 14:35
Ένα ακόμα μουσικό αναλόγιο του κύκλου ‘Classic Music Box’, που εμπνεύστηκε και επιμελείται η ηθοποιός, μουσικός και σκηνοθέτης, Μάγδα Μαυρογιάννη, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.
Ο Μάγος έρωτας - El amor Majo στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
20.01.2017 16:38
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στην επόμενη συναυλία την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, στην οποία πρωταγωνιστεί και πάλι ο Έρωτας.
Tα Χριστούγεννα της Κάρμεν. Έρως Παθιασμένος, συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
19.12.2016 13:38
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί στα Χριστούγεννα της Κάρμεν, μία μουσική παράσταση με τη Μάγδα Μαυρογιάννη στο ρόλο της Κάρμεν, η οποία θα παρουσιαστεί στις 22 και 23 Δεκεμβρίου 2016.
Red Velvet: μία παθιασμένη συναυλία στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
03.10.2016 11:37
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου σε «ένα μουσικό ταξίδι που ξυπνά αισθήσεις και προκαλεί συγκινήσεις…».