Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Στου Βούξινου, στου Κίκιζα και στο Μεταξουργείο

Στου Βούξινου, στου Κίκιζα και στο Μεταξουργείο
Ένα έργο ειδικά γραμμένο για την πάλαι καρδιά της Αθήνας, το Μεταξουργίο, που θα ζωντανέψει μνήμες μέσα από την μουσική και τα τραγούδια στο Cabaret Voltaire.

Κάποτε το Μεταξουργείο κινδύνεψε να σταματήσει να χτυπάει και τώρα σιγά-σιγά οι χτύποι δυναμώνουν. Άραγε αυτοί οι καινούργιοι κάτοικοι που έρχονται να εγκατασταθούν στις νεόδμητες πολυτελείς πολυκατοικίες, θα ζωντανέψουν πάλι την ιστορική γειτονιά που γέννησε μια Μαρίκα Κοτοπούλη, έναν Ιάκωβο Καμπανέλλη, έναν Δημήτρη Χριστοδούλου , έναν Αντώνη Σαμαράκη, έναν Τάσο Λειβαδίτη κι άλλους πολλούς πνευματικούς μας ανθρώπους;

Ένα έργο αντιπαράθεση του παλιού με το καινούργιο Μεταξουργείο. Μια μικρή γεύση απ’ το τι ήτανε η γειτονιά αυτή μετά την επανάσταση του ‘21 και μέχρι το 1960 και τι περίπου είναι τώρα.

Παίζουν και τραγουδούν: Γιώργος Γιανναράκος ,Χαριτωμένη Γκουράσα, Μαρία Δαβίλλα , Αγγελική Δέλλα , Χριστίνα Παπαβασιλείου , Μαίη Σεβαστοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Το γράμμα μιας άγνωστης, του Στέφαν Τσβάιχ στο Θέατρο Μεταξουργείο
21.02.2017 15:55
Από τις 9 Μαρτίου η Κατερίνα Θεοχάρη ερμηνεύει το έργο “Το Γράμμα Μιας Άγνωστης” του Στέφαν Τσβάιχ στο θέατρο “Μεταξουργείο”, σε θεατρική προσαρμογή - διασκευή Άννας Βαγενά και σκηνοθεσία Άννας Βαγενά και Μαρθήλιας Σβάρνα.
Η «Αγγέλα Παπάζογλου» για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.02.2017 14:33
Η «Αγγέλα Παπάζογλου», μία από τις σημαντικότερες παραστάσεις των τελευταίων χρόνων, που έχει παιχτεί σε σχεδόν όλες τις πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Νότια Ιταλία, Βελιγράδι, Γερμανία και Σουηδία) και αγαπήθηκε όσο λίγες παραστάσεις στον τόπο μας, θα παιχτεί για λίγες παραστάσεις, στο Θέατρο «Μεταξουργείο».
Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά, στο Cabaret Voltaire
21.11.2016 11:37
Η σατιρική μουσική παράσταση “Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά” που έγραψαν και ερμηνεύουν η Άννα Παντζέλη και η Βιβή Νικολάου επιστρέφει ανανεωμένη και περιμένει το κοινό στο Cabaret Voltaire στις 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου.
Διασχίζοντας το Αιγαίο, του Οδυσσέα Λούγκλου στο Cabaret Voltaire
26.04.2016 12:40
Το Cabaret Voltaire φιλοξενεί την ομάδα Θεώρηση, η οποία παρουσιάζει το έργο του Οδυσσέα Λούγκλου, Διασχίζοντας το Αιγαίο, σε σκηνοθεσία της Λυδίας Τσακαλάκη.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.03.2016 13:29
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, θα ξαναζωντανέψουν στη σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.