Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Στου Βούξινου, στου Κίκιζα και στο Μεταξουργείο

Στου Βούξινου, στου Κίκιζα και στο Μεταξουργείο
Ένα έργο ειδικά γραμμένο για την πάλαι καρδιά της Αθήνας, το Μεταξουργίο, που θα ζωντανέψει μνήμες μέσα από την μουσική και τα τραγούδια στο Cabaret Voltaire.

Κάποτε το Μεταξουργείο κινδύνεψε να σταματήσει να χτυπάει και τώρα σιγά-σιγά οι χτύποι δυναμώνουν. Άραγε αυτοί οι καινούργιοι κάτοικοι που έρχονται να εγκατασταθούν στις νεόδμητες πολυτελείς πολυκατοικίες, θα ζωντανέψουν πάλι την ιστορική γειτονιά που γέννησε μια Μαρίκα Κοτοπούλη, έναν Ιάκωβο Καμπανέλλη, έναν Δημήτρη Χριστοδούλου , έναν Αντώνη Σαμαράκη, έναν Τάσο Λειβαδίτη κι άλλους πολλούς πνευματικούς μας ανθρώπους;

Ένα έργο αντιπαράθεση του παλιού με το καινούργιο Μεταξουργείο. Μια μικρή γεύση απ’ το τι ήτανε η γειτονιά αυτή μετά την επανάσταση του ‘21 και μέχρι το 1960 και τι περίπου είναι τώρα.

Παίζουν και τραγουδούν: Γιώργος Γιανναράκος ,Χαριτωμένη Γκουράσα, Μαρία Δαβίλλα , Αγγελική Δέλλα , Χριστίνα Παπαβασιλείου , Μαίη Σεβαστοπούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Μαράν Αθά, του Θωμά Ψύρρα για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Μεταξουργείο
23.12.2016 16:34
Η παράσταση Μαράν Αθά, του Θωμά Ψύρρα επιστρέφει στο Θέατρο Μεταξουργείο, για λίγες παραστάσεις.
Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά, στο Cabaret Voltaire
21.11.2016 11:37
Η σατιρική μουσική παράσταση “Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά” που έγραψαν και ερμηνεύουν η Άννα Παντζέλη και η Βιβή Νικολάου επιστρέφει ανανεωμένη και περιμένει το κοινό στο Cabaret Voltaire στις 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου.
Διασχίζοντας το Αιγαίο, του Οδυσσέα Λούγκλου στο Cabaret Voltaire
26.04.2016 12:40
Το Cabaret Voltaire φιλοξενεί την ομάδα Θεώρηση, η οποία παρουσιάζει το έργο του Οδυσσέα Λούγκλου, Διασχίζοντας το Αιγαίο, σε σκηνοθεσία της Λυδίας Τσακαλάκη.
Αμπαζούρρρ!!!, ένα bourlesque musical από την ομάδα Στενός Κορσές στην Αθηναΐδα
22.03.2016 12:36
Μετά από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο Cabaret Voltaire στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά και μια μίνι καλοκαιρινή περιοδεία, η θεατρική ομάδα «Στενός Κορσές» θα βρίσκεται τις Τετάρτες του Απριλίου 2016 στον Πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ για να παρουσιάσει το burlesque musical Αμπαζούρρρ!!!.
Λωξάντρα, με την Άννα Βαγενά στο Θέατρο Μεταξουργείο
01.03.2016 13:29
Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, θα ξαναζωντανέψουν στη σκηνή του Θεάτρου «Μεταξουργείο» με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά.