Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεβαστίκογλου στο 5ο Big Day του ΚΘΒΕ

Αφιέρωμα στον Γιώργο Σεβαστίκογλου στο 5ο Big Day του ΚΘΒΕ

Tα φετινά Big Days ολοκληρώνονται με ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Σεβαστίκογλου, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Προσθέτοντας ένα ακόμη BIG DAY στη φετινή διοργάνωση, το ΚΘΒΕ θέλει με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον σπουδαίο Έλληνα θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και μεταφραστή.

Η «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, παρουσιάζεται με επιτυχία στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) έως και την Κυριακή των Βαΐων (24/4/16).

Στο 5ο Big Day του ΚΘΒΕ συμμετέχουν θεατρολόγοι, πανεπιστημιακοί, μουσικοί ενώ καλεσμένοι, μεταξύ άλλων, είναι η διακεκριμένη συγγραφέας και σύζυγος του Γιώργου Σεβαστίκογλου, Άλκη Ζέη καθώς και ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ και φίλος του, Νικηφόρος Παπανδρέου, οι οποίοι μοιράζονται μνήμες και αποκαλύπτουν αθέατες πτυχές της ζωής και του έργου του δημιουργού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΙΚΟΓΛΟΥ

Μουσική συνάντηση με το συγκρότημα Trio Mare

Το μουσικό συγκρότημα Trio Mare θα παίξει αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε ρεμπέτικους και παραδοσιακούς ρυθμούς.

Ώρα έναρξης: 11.00
Διάρκεια 30 λεπτά

Κατερίνα Τουμανίδου/κρουστά-τραγούδι, Λαζαρούλα Τσέρνου/βιολί-τραγούδι, Δημήτρης Κριτσίνης/κιθάρα-τραγούδι

• Παιχνίδι για παιδιά με τίτλο "Ένας μεγάλος περίπατος"
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-8 ΕΤΩΝ

Ένα εκπαιδευτικό δράμα μέσα από το οποίο τα παιδιά θα μπουν στο ρόλο της Μαριάμ και μέσα από τον αυτοσχεδιασμό καλούνται να λύσουν ένα γρίφο, που ίσως μόνο ένα παιδί μπορεί να λύσει...

Ώρα έναρξης: 12.00
Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά

Μαρία Χατζηαγγελίδου/θεατρολόγος, Μάρα Μπαχά/θεατρολόγος
Μέχρι 15 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

• “Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου

Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ παρουσιάζουν, υπό μορφή αναλογίου, το τελευταίο κεφάλαιο από “Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου με τίτλο ‘Τετάρτη, 14 Νοέμβρη 1949’.

Γ’ έτος Σπουδαστών Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ

Ώρα έναρξης: 11.30
Διάρκεια: 1 ώρα

• Ο Γιώργος Σεβαστίκογλου μέσα από τα μάτια της Άλκης Ζέη και του Νικηφόρου Παπανδρέου

Η σύζυγος και ο φίλος του Γιώργου Σεβαστίκογλου συζητούν, ζωντανεύουν μνήμες και αποκαλύπτουν αθέατες πτυχές της ζωής και του έργου του  δημιουργού. O ζωγράφος Νίκος Βαβάτσης ετοιμάζει μια έκπληξη!

Ώρα έναρξης: 12.30
Διάρκεια: 1 ώρα

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του ΚΘΒΕ για την πραγματοποίηση του θεματικού αφιερώματος «Big Day-Σεβαστίκογλου» είναι οι εξής πολιτιστικοί και πολιτισμικοί φορείς της πόλης: Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Δραματική Σχολή ΚΘΒΕ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σχετικές ειδήσεις
Αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ στο 2ο Big Day του ΚΘΒΕ
03.02.2017 13:52
Με ένα αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής δραματουργίας, συνεχίζονται τα Big- Days την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
Αγγέλα, του Γιώργου Σεβαστίκογλου στο Θέατρο Altera Pars
17.11.2016 10:37
Ο Πέτρος Νάκος σκηνοθετεί στο Altera Pars την Αγγέλα, του Γιώργου Σεβαστίκογλου.
Insenso: Ανοιχτή συζήτηση με τον Δημήτρη Δημητριάδη και τους συντελεστές στο Θέατρο Τέχνης
12.09.2016 11:21
Ο Δημήτρης Δημητριάδης την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έρχεται στο Θέατρο Τέχνης, στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης, με αφορμή την παράσταση «Insenso» σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Καζάζου.
Θεατρική σεζόν 2016-2017: To Altera Pars συνεχίζει να στηρίζει το νεοελληνικό έργο
12.07.2016 16:58
Ο Πέτρος Νάκος σκηνοθετεί δύο εμβληματικά έργα της νεοελληνικής δραματουργίας την ερχόμενη θεατρική σεζόν (2016-2017) στο Altera Pars: την «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου και τον «Ήχο του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη.
Αφιέρωμα στον Γκέοργκ Μπύχνερ στο 4ο Big Day του ΚΘΒΕ
26.02.2016 13:42
Mε ένα ολοήμερο αφιέρωμα στον ρηξικέλευθο Γερμανό συγγραφέα Γκέοργκ Μπύχνερ συνεχίζονται τα “Big Days” από το ΚΘΒΕ την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.