Tα φετινά Big Days ολοκληρώνονται με ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Σεβαστίκογλου, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

Προσθέτοντας ένα ακόμη BIG DAY στη φετινή διοργάνωση, το ΚΘΒΕ θέλει με αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον σπουδαίο Έλληνα θεατρικό συγγραφέα, σκηνοθέτη και μεταφραστή.

Η «Αγγέλα» του Γιώργου Σεβαστίκογλου, ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, παρουσιάζεται με επιτυχία στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός) έως και την Κυριακή των Βαΐων (24/4/16).

Στο 5ο Big Day του ΚΘΒΕ συμμετέχουν θεατρολόγοι, πανεπιστημιακοί, μουσικοί ενώ καλεσμένοι, μεταξύ άλλων, είναι η διακεκριμένη συγγραφέας και σύζυγος του Γιώργου Σεβαστίκογλου, Άλκη Ζέη καθώς και ο Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ και φίλος του, Νικηφόρος Παπανδρέου, οι οποίοι μοιράζονται μνήμες και αποκαλύπτουν αθέατες πτυχές της ζωής και του έργου του δημιουργού.

TΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΙΚΟΓΛΟΥ

• Μουσική συνάντηση με το συγκρότημα Trio Mare

Το μουσικό συγκρότημα Trio Mare θα παίξει αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε ρεμπέτικους και παραδοσιακούς ρυθμούς.

Ώρα έναρξης: 11.00
Διάρκεια 30 λεπτά

Κατερίνα Τουμανίδου/κρουστά-τραγούδι, Λαζαρούλα Τσέρνου/βιολί-τραγούδι, Δημήτρης Κριτσίνης/κιθάρα-τραγούδι

• Παιχνίδι για παιδιά με τίτλο “Ένας μεγάλος περίπατος”
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-8 ΕΤΩΝ

Ένα εκπαιδευτικό δράμα μέσα από το οποίο τα παιδιά θα μπουν στο ρόλο της Μαριάμ και μέσα από τον αυτοσχεδιασμό καλούνται να λύσουν ένα γρίφο, που ίσως μόνο ένα παιδί μπορεί να λύσει…

Ώρα έναρξης: 12.00
Διάρκεια 1 ώρα και 30 λεπτά

Μαρία Χατζηαγγελίδου/θεατρολόγος, Μάρα Μπαχά/θεατρολόγος
Μέχρι 15 άτομα (απαιτείται δήλωση συμμετοχής)

• “Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου

Οι σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΚΘΒΕ παρουσιάζουν, υπό μορφή αναλογίου, το τελευταίο κεφάλαιο από “Το Κιβώτιο” του Άρη Αλεξάνδρου με τίτλο ‘Τετάρτη, 14 Νοέμβρη 1949’.

Γ’ έτος Σπουδαστών Δραματικής Σχολής ΚΘΒΕ

Ώρα έναρξης: 11.30
Διάρκεια: 1 ώρα

• Ο Γιώργος Σεβαστίκογλου μέσα από τα μάτια της Άλκης Ζέη και του Νικηφόρου Παπανδρέου

Η σύζυγος και ο φίλος του Γιώργου Σεβαστίκογλου συζητούν, ζωντανεύουν μνήμες και αποκαλύπτουν αθέατες πτυχές της ζωής και του έργου του  δημιουργού. O ζωγράφος Νίκος Βαβάτσης ετοιμάζει μια έκπληξη!

Ώρα έναρξης: 12.30
Διάρκεια: 1 ώρα

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή του ΚΘΒΕ για την πραγματοποίηση του θεματικού αφιερώματος «Big Day-Σεβαστίκογλου» είναι οι εξής πολιτιστικοί και πολιτισμικοί φορείς της πόλης: Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Δραματική Σχολή ΚΘΒΕ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο.