Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Athens Science Festival: Η COSMOTE στο φεστιβάλ επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας

Athens Science Festival: Η COSMOTE στο φεστιβάλ επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας

Με βασικούς άξονες την τεχνολογία και την καινοτομία, πραγματοποιείται και φέτος, με τη στήριξη της COSMOTE, το Athens Science Festival, με θέμα «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη», από τις 5 έως τις 10 Απριλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Για έξι ημέρες, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναρπαστικές συζητήσεις και ομιλίες από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους επιστήμονες, εκθέσεις, παρουσιάσεις και προβολές, καθώς και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, εκπαιδευτικά δρώμενα και επιμορφωτικά παιχνίδια.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ συμμετέχει με έκθεση επιλεγμένων τηλεπικοινωνιακών συσκευών και θέμα: «Τηλεπικοινωνιακές εξελίξεις. Από τον Μορσικό τηλέγραφο στο Kόκκινο τηλέφωνο». Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινές από 09:00-14:00 & Σ/Κ από 11:00-16:00, στο χώρο του Innovathens στον 1ο όροφο. Στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν τεχνολογικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά 8-12 ετών: «Συνδεόμαστε… Επικοινωνούμε… Εξελισσόμαστε», όπου τα παιδιά θα συνδέσουν τηλεφωνικές συσκευές με καλώδια, μπαταρίες, αντιστάσεις και λαμπτήρες και θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

Το COSMOTE One, το πρωτοποριακό σχήμα που κάνει σταθερή και κινητή επικοινωνία ένα, στηρίζει την ομιλία με θέμα «Τηλεπικοινωνίες, όλα σε ένα και ο θρίαμβος της σύγκλισης», το Σάββατο 9 Απριλίου (19:00-21:00). Στην ομιλία θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν αυτή τη νέα εποχή των τηλεπικοινωνιών και την πρακτική της σύγκλισης των τεχνολογιών, στην καθημερινότητά μας.

Περισσότερα για το Athens Science Festival 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Καλοκαιρινά φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα με τη στήριξη της Cosmote
26.07.2016 10:28
Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην ελληνική περιφέρεια στηρίζει, για άλλη μια χρονιά, η COSMOTE, ταξιδεύοντας ανά την Ελλάδα, ενισχύοντας τις τοπικές κοινωνίες και προβάλλοντας τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.
Sea Hero Quest: Ένα Mobile Game για την έρευνα κατά της άνοιας με τη συμβολή της COSMOTE
28.06.2016 10:41
Η COSMOTE συμβάλει στην έρευνα κατά της άνοιας μέσα από το μοναδικό Mobile Game, “Sea Hero Quest”, αποτέλεσμα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής συνεργασίας που βάζει την τεχνολογία και την καινοτομία στην υπηρεσία του ανθρώπου. Είναι το πρώτο παιχνίδι για καλό σκοπό παγκοσμίως, καθώς βοηθάει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς πλοηγείται ο ανθρώπινος εγκέφαλος στο χώρο.
Xinis Education Festival 2016: Εβδομάδα Πληροφορικής με 11 δωρεάν σεμινάρια
15.04.2016 14:27
Έντεκα δωρεάν σεμινάρια εξειδίκευσης στον Τομέα Πληροφορικής παρέχει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο του ΧΙΝΙS EDUCATION FESTIVAL 2016, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, που πραγματοποιείται φέτος για 8η συνεχή χρονιά με ρεκόρ συμμετεχόντων.
Xinis Education Festival 2016: Εβδομάδα Ομορφιάς με 16 δωρεάν σεμινάρια
11.04.2016 14:43
Δεκαέξι δωρεάν σεμινάρια εξειδίκευσης στον Τομέα Ομορφιάς παρέχει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο του ΧΙΝΙS EDUCATION FESTIVAL 2016, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, που πραγματοποιείται φέτος για 8η συνεχή χρονιά με ρεκόρ συμμετεχόντων.
Xinis Education Festival 2016: Εβδομάδα Υγείας με 16 δωρεάν σεμινάρια
01.04.2016 14:26
Δεκαέξι δωρεάν σεμινάρια εξειδίκευσης στον Τομέα Υγείας παρέχει ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ, στο πλαίσιο του ΧΙΝΙS EDUCATION FESTIVAL 2016, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, που πραγματοποιείται φέτος για 8η συνεχή χρονιά με ρεκόρ συμμετεχόντων.