Οι Next Step Quintet θα εμφανιστούν για ένα live την Κυριακή 10 Απριλίου 2016, στο Duende Jazz Bar, στη Θεσσαλονίκη.

Οι Next Step Quintet, με φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο «hot jazz μπάντα» της ολοένα αναπτυσσόμενης ελληνικής jazz σκηνής. Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη τη γκάμα των αναφορών – επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.

Ο Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), ο Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), ο Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), την Κυριακή 10 Απριλίου στο Duende Jazz Bar στη Θεσσαλονίκη, με καλεσμένο τον σπουδαίο σαξοφωνίστα, Δημήτρη Τσάκα θα παρουσιάσουν live τα κομμάτια του άλμπουμ τους «2», κάποιες επιλογές από το ντεμπούτο τους καθώς και κάποιες επιλογές από το παράλληλο project τους με διασκευές σε τραγούδια των Radiohead.

Οι Next Step Quintet κυκλοφόρησαν μόλις πρόσφατα το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο «2» που έχει ήδη κερδίσει κοινό και κριτικούς. Το «2» έχει παρουσιαστεί ζωντανά, σε Αθήνα και Λάρισα ενώ είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται στη Θεσσαλονίκη.

Τον μήνα Μάιο το συγκρότημα θα βρεθεί στην Νέα Υόρκη! Ως νικητές του διεθνούς διαγωνισμού  “Made In New York Jazz Competition”  στην  κατηγορία “Small Band” προσκλήθηκαν  να συμμετάσχουν στο gala-συναυλία που θα κλείσει τον διαγωνισμό. Το γεγονός θα λάβει χώρα στην Νέα Υόρκη στις 21 Μαίου!

https://www.facebook.com/TheNextStepQuintet/
https://www.facebook.com/puzzlemusik.label