Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Κόκκινη κλωστή: Κάλεσμα συμμετοχών για το Φεστιβάλ παραμυθιού

Κόκκινη κλωστή: Κάλεσμα συμμετοχών για το Φεστιβάλ παραμυθιού

Το Φεστιβάλ παραμυθιού Κόκκινη κλωστή επιστρέφει για 2η χρονιά, από 20 Μαΐου έως 19 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος , και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε Καλλιτέχνες - Δημιουργούς.

Το 1ο φεστιβάλ παραμυθιού δημιουργήθηκε από την TEXNIS GENESIS, την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου και μια μεγάλη αξιόλογη δημιουργική ομάδα το καλοκαίρι του 2015 ,για πρώτη φορά, με δράση στο πολυχώρο πολιτισμού “ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΘΕΑΤΡΟ” με πολύ μεγάλη επιτυχία ξεπερνώντας τους είκοσι χιλιάδες θεατές σε διάρκεια 30 ημερών.

Η TEXNIS GENESIS συνεχίζοντας το μεγάλο της ταξίδι στις χώρες των παραμυθιών, συμβάλλοντας έτσι στην ένταξη των παιδιών στο πολιτισμό, κάνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τους δημιουργούς παιδικών θεαμάτων, συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιούς, χορευτές, εικαστικούς  καθώς και σε όσους επιστήμονες ειδικεύονται σε θέματα που απασχολούν γονείς και παιδιά ,προκειμένου να συμμετάσχουν στο φεστιβάλ.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν:

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ, ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

- ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ
- ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ
- ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
- ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
- ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
- ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
-Ο ΜΙΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ: ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ.

Η δημιουργική ομάδα του φεστιβάλ ‘Κόκκινη Κλώστη’ (Γιούλη Ηλιοπούλου, Κρίστελ Καπερώνη, Νίκος Πιλάβιος, Χάρης Καφετζόπουλος, Μαίρη Βιντιάδου, Μυριάνθη Καραγιάννη, Αλεξία Νικολοπούλου, Δημήτρης Σπαθής, Κασσάνδρα Μπαφαλούκου, Σόνια Στάμου, Σοφία Ορφανού, Βερόνικα Τουρσιάδου) θα αξιολογήσει τις προτάσεις και θα επιλέξει τους συμμετέχοντες λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα δραστηριότητα τους και προσφορά τους στο παιδικό θέαμα και στο πολιτισμό αλλά και προσφέροντας την ευκαιρία σε νέους ταλαντούχους δημιουργούς να παρουσιάσουν το έργο τους, στοχεύοντας και πάλι στη δημιουργία ενός μεγάλου σύνθετου και αξιόλογου προγράμματος.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δημιουργών, καλλιτεχνών και επιστημόνων θα πρέπει να σταλούν στο email: kokkiniklosti2@gmail.com, μέχρι τις 30 Απριλίου 2016.

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα στον Εθνικό Κήπο με το 1ο Φεστιβάλ Παραμυθιού!
21.12.2016 11:46
Το Χριστουγεννιάτικο Διαδραστικό Happening έχει τίτλο: «Η Σταχτοπούτα, η Χιονάτη και οι επτά Νάνοι και οι Καλικάντζαροι των Χριστουγέννων» και οργανώνεται ενόψει του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού, «Όταν οι νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο».
1o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού 2016-2017: Γ’ Κύκλος συμμετοχών θεατρικών ομάδων
13.09.2016 14:17
Στα πλαίσια του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού 2016-2017 «Όταν οι Νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο», που θα πραγματοποιηθεί ανήμερα των Χριστουγέννων σε γειτονιές της Αθήνας, του Πειραιά κ.λπ. με εκδηλώσεις και happenings, ανοίγει ο Γ’ Κύκλος συμμετοχών θεατρικών ομάδων από την Περιφέρεια.
Παρουσίαση του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού
11.08.2016 15:36
Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του Πρώτου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Παραμυθιού «Όταν οι Νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο», την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016, ώρα 21:00, στο θέατρο Παραμυθίας-Αλμπέρτα Τσοπανάκη.
1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού 2016-2017: Πρόσκληση σε θεατρικές ομάδες
26.07.2016 13:07
Στα πλαίσια της οργάνωσης του Μουσείου Παραμυθιού «Μια φορά κι έναν Καιρό», προσκαλούνται θεατρικές ομάδες για συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παραμυθιού 2016-2017 «Όταν οι Νεράιδες κυβερνούσαν τον κόσμο».
2ο Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας Inport: Κάλεσμα συμμετοχών
08.04.2016 15:02
Το Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας «INPORT» / INPORT FESTIVAL για 2η συνεχή χρονιά, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στις 15 και 16 Ιουνίου.