Από μικρός αγαπούσα τους θεματικούς δίσκους, εκείνους όπου στο βιβλιαράκι υπάρχει μια ιστορία και τα τραγούδια αποτελούν στην ουσία μια μουσική αφήγηση αυτής της ιστορίας.

Η δημιουργία και κυκλοφορία του άλμπουμ “Ως την άκρη της κλωστής” σηματοδοτεί την εκπλήρωση ενός ονείρου. Στη συγκεκριμένη δουλειά έγινε η προσπάθεια το κάθε τραγούδι να στέκεται νοηματικά αυτόνομο. Όταν όμως ο ακροατής γίνεται και αναγνώστης του διηγήματος και γνωρίζει τον κεντρικό ηρώα, τον Παύλο, τότε οι στίχοι αποκτούν εντελώς διαφορετική σημασία.

Χάρη στους ζωγράφους Αμαλία Θεοδωροπούλου και Θανάση Φωτεινιά που μας χάρισαν δέκα υπέροχα εικαστικά έργα τέχνης το αισθητικό αποτέλεσμα της έκδοσης είναι υψηλό. Οι συμμετοχές της Γλυκερίας, τους Θοδωρή Κοτονιά και της Σοφίας Κουρτίδου που μοιράζονται τις ερμηνείες με την βασική φωνή της κολεκτίβας μας Ευα Λαύκα, μας τιμούν και μας χαροποιούν ιδιαίτερα.

Η σπουδαία θεατρική ομάδα “Ιδέα”, δηλαδή ο Κώστας Γάκης, η Αθηνά Μουστάκα και ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, έρχεται να δώσει σάρκα και οστά στον Παύλο. Ο Παύλος είναι ένας χαρισματικός ζωγράφος που η πραγματικότητα τον πληγώνει. Ψάχνει λοιπόν μια άλλη αλήθεια μέσα στα όνειρα μέχρι που μπλέκεται μέσα τους. Ξεπηδά απο το βιβλίο και ζωντανεύει στον πολυχώρο “Αθηναίς” για δύο Παρασκευοσάβατα, 8-9 και 15-16 Απριλίου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι ηθοποιοί Γιώργος Κισσανδράκης και Νάντια Μαργαρίτη οι οποίοι συνεισφέρουν και στη σκηνοθεσία ενώ στη σκηνή θα βρίσκεται και το μουσικό τμήμα του “πλέγματος”.

Είναι ειλικρινά μεγάλη τιμή για μένα η συνεργασία με την ομάδα “Ιδέα”. Τους θαυμάζω απεριόριστα και τους ευχαριστώ.

Info: 

Ο Παντελής Κυραμαργιός γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1983 στην Αθήνα. Σπούδασε οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται σαν οδοντίατρος στο Κερατσίνι. Είναι μουσικός, συνθέτης και στιχουργός. Αποτελεί μέλος του μουσικού συγκροτήματος ¨Μέλισσες¨ και της καλλιτεχνικής κολεκτίβας ¨Πλέγμα”. Το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Το παραμύθι της λήθης” κυκλοφόρησε το 2014 και το δεύτερο με τίτλο ¨ως την άκρη της κλωστής¨ πριν από λίγες μέρες και τα δύο από τις εκδόσεις “Έναστρον”. Είναι αρθρογράφος στο literature.gr.

* Το διήγημα “Ως την άκρη της κλωστής” του Παντελή Κυραμαργιού το οποίο περιέχει και το πρώτο ολοκληρωμένο album της καλλιτεχνικής κολεκτίβας Πλέγμα κυκλοφόρησε στις 4 Απριλίου από την Panik Platinum Records και τον εκδοτικό οίκο Έναστρον.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ


Ως την άκρη της κλωστής από τους Πλέγμα και την Ομάδα Ιδέα στην Αθηναΐδα