Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Workshop αφιερωμένο στις τεχνικές και τις θεωρίες της Πειραματικής Γραφής

Workshop αφιερωμένο στις τεχνικές και τις θεωρίες της Πειραματικής Γραφής

Στο workshop με τίτλο «Πειραματισμοί στη γραφή: τυχαιότητες και τεχνικές» παρουσιάζονται οι θέσεις της πειραματικής γραφής σε σχέση με τη γλώσσα και τον αναγνώστη, οι έννοιες και οι τεχνικές που ενεργοποιούν τους κειμενικούς πειραματισμούς όπως και ορισμένα από τα σημαντικότερα πειραματικά κινήματα/ρεύματα από τη δεκαετία του 1950 μέχρι σήμερα. Θα γίνουν επίσης ασκήσεις πειραματικής γραφής σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνουν ορισμένοι από τους σημαντικότερους πειραματιστές.  

             

Το workshop επιμελείται η συγγραφέας και διευθύντρια της πλατφόρμας «a glimpse of» Δήμητρα Ιωάννου.

 

Θα χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένα υλικά όπως:

 

«ανοιχτά» κείμενα και οι διαφορές τους από τα «κλειστά»

νοήματα υπό διαπραγμάτευση και υπό κατασκευή

οι καλειδοσκοπικές θέσεις του υποκειμένου

ηχογραφήσεις καλτ πειραματικών ποιητών

 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Τo workshop δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε πεζογράφους ή/και ποιητές. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία των workshops του the text lab είναι η αλληλεπίδραση και η ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σε συμμετέχοντες με διαφορετικό background, όπως οι οπτικές τέχνες, η ανθρωπολογία, η δημοσιογραφία, η αρχιτεκτονική. Κοινό είναι το ενδιαφέρον για τους πειραματισμούς στη γλώσσα και τη διεύρυνση της σκέψης.

Σχετικές ειδήσεις
Sustainable Fashion workshop: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
16.12.2016 10:46
Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Sustainable Fashion workshop από το British Council στη Γαλλία ένα διήμερο αφιερωμένο στο Sustainability στη Μόδα θα λάβει χώρα και στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos cvc.
the text lab: workshops Πειραματικής Γραφής με τη Δήμητρα Ιωάννου στην Αθήνα
14.09.2016 15:09
Το text lab διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σεμινάρια Πειραματικής Γραφής με εισηγήτρια τη Δήμητρα Ιωάννου.
r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά: Workshop στα πλαίσια του Artwalk 2
12.05.2016 15:08
Η Art in Progress σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ), διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό workshop στο πλαίσιο του 2ου Street Art Festival Patras | Artwalk 2.
Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας: Το 2ο Side Event του Job Fair Athens 2016
21.03.2016 16:48
Στο πλαίσιο του Job Fair Athens 2016, διοργανώνεται σεμινάριο με τίτλο “Τεχνικές Αναζήτησης Εργασίας” την Τρίτη 22 Μαρτίου και ώρα 12:00-14:00 στην αίθουσα “Τελετών” του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
5ο Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο
24.02.2016 14:49
Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες έχει την τιμή να διοργανώσει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα στις 6, 7 & 8 Μαΐου 2016 το Σεμινάριο βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΒΑΚΟ.