Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα “Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής” του φωτογράφου Γιώργου Όμηρου Χριστάκου από τις Εκδόσεις Ωκεανός.

Έχοντας διανύσει μια σημαντική πορεία στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, ο Γιώργος Όμηρος Χριστάκος αποφασίζει να αφήσει για λίγο στην άκρη τον φωτογραφικό του φακό, για να μας παρουσιάσει την πρώτη του συγγραφική δουλειά, με τίτλο «Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής», η οποία κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ωκεανός».

Ένα μυθιστόρημα, στο οποίο το ονειρικό γίνεται πραγματικό και μέσα από μια καταιγιστική δράση επέρχεται η ανατροπή και η κάθαρση. 

Γνωστός για τα φωτογραφικά του «παιχνίδια» με τον «χρόνο», την «ενέργεια» και τον κόσμο των ψευδαισθήσεων, καθώς εντάσσει την αίσθηση της κίνησης στην εικόνα, το βιβλίο του Γιώργου Όμηρου Χριστάκου «Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής» έρχεται σαν τη φυσική συνέχεια του καλλιτεχνικού του έργου, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την ανάγκη μιας εσωτερικής αναζήτησης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα κεντρικά βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.



Λίγα λόγια για την υπόθεση:


«Γυιέ μου, τα μυστήρια της ζωής δεν λύνονται από έναν γέρο βαρκάρη.
Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι πως δεν υπάρχουν όρια. Βγες στην ανοικτή θάλασσα και δες τον ορίζοντα. Η ζωή δεν φτάνει μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι σου. Μήτε εκεί που ακούει το αυτί σου ή σκέφτεται το μυαλό σου…»

Το όνειρο του Οδυσσέα, με τον τάφο μιας άγνωστης νέας κοπέλας, στον οποίο αναγράφεται μόνο η ημερομηνία γέννησής της, ένα τραγικό συμβάν και ο θάνατός της μέσα στα ίδια του τα χέρια λίγες ημέρες αργότερα  καθώς και η αναζήτηση στοιχείων σχετικά με τη ζωή της, τον οδηγούν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι από τη Νέα Υόρκη στην Αθήνα και στη Σαντορίνη, από τη Ρώμη και τη Νυρεμβέργη στο Παρίσι… 

Ένα ταξίδι ψυχής!

Τα γεγονότα, αλλά και τα πρόσωπα που θα συναντήσει, θα ανατρέψουν όλη του τη ζωή και θα τον γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω…

Αυτά που συνέβησαν τότε καθόρισαν τις επιλογές του και το μονοπάτι της ζωής του μέχρι σήμερα. Τώρα όλα ανατρέπονται!
 
Η Βιργινία, ερωτευμένη με τον Οδυσσέα, δίνει τον δικό της αγώνα, προκειμένου να σταθεί δίπλα του στην κρίσιμη αυτή περίοδο της ζωής του και να κερδίσει μία θέση στην καρδιά του.
 
Θα αντιληφθεί εγκαίρως αυτά που η ίδια η ζωή τού ψιθυρίζει ή θα μείνει φυλακισμένος στα δεδομένα του χάνοντας την ευκαιρία του; 


Ο Γιώργος Όμηρος Χριστάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Σκηνοθεσία και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είχε μία εικοσαετή καριέρα στον χώρο των επιχειρήσεων και ειδικότερα στο χώρο του Marketing και του Management.  
Tο 2006 αποφάσισε να κάνει τη μεγάλη στροφή στη ζωή του. Εγκατέλειψε τις επιχειρήσεις και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά πλέον με το αγαπημένο χόμπι του, τη φωτογραφία.

Μπήκε στο δισκογραφικό χώρο, αναλαμβάνοντας πληθώρα φωτογραφίσεων καλλιτεχνών, όπως αυτές με τον Μανώλη Λιδάκη, Θάνο Μικρούτσικο, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Ελένη Βιτάλη, Διονύση Τσακνή, Μπέσυ Μάλφα, Ορφέα Περίδη, Χρήστο Δάντη, Δημήτρη Μπάση και πολλών άλλων. Ασχολείται επίσης με φωτογραφίσεις παραστάσεων, editorial, αρχιτεκτονικά κ.α.,  ενώ συχνά ταξιδεύει στην Ευρώπη για φωτογραφίσεις πελατών και συγκεκριμένων projects.

Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι η καλλιτεχνική φωτογραφίαΑδιαφορώντας για την πιστή και αντικειμενική αναπαράσταση της καθημερινότητας, τα έργα του ξεφεύγουν από τα όρια του χώρου και του χρόνου δημιουργώντας ένα παιχνίδι ψευδαισθήσεων.
 
Το 2007 συμμετείχε για πρώτη φορά σε ομαδική έκθεση στο Παρίσι (Semain de la Photo) και από το 2010 κάνει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με τελευταίες αυτές στο Λονδίνο (Hellenic Centre London) και το Βουκουρέστι (Melenia Art Gallery), ενώ τον εκπροσωπούν γκαλερί από την Ελλάδα (Γκαλερί Μιχαλαριάς), αλλά και το εξωτερικό (Ahop Gallery – Ουάσινγκτον, Melenia Art Gallery –  Ρουμανία, Izzy Gallery – Μόντρεαλ κ.α.). Επίσης έχει συνεργαστεί με την Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων, αναλαμβάνοντας το φωτογραφικό λεύκωμα της μονής.

Η έκθεσή του με τίτλο “Αείζωον Πυρ”, η οποία παρουσιάσθηκε στο αθηναϊκό κοινό το 2012, μέσω του Ιδρύματος Ευγενίδου και αμέσως μετά στο εξωτερικό, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και θεωρήθηκε από τους ειδικούς ως μία εξόχως πρωτοποριακή δουλειά στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, με έντονα τα στοιχεία της εσωτερικής αναζήτησης.

Την τελευταία περίοδο έχει στραφεί και σε μια άλλη μορφή τέχνης, στη συγγραφή και μας παρουσιάζει το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «Αναζητώντας τα μονοπάτια της ψυχής», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανός.
 
Σύντομα θα είναι έτοιμος και ο προσωπικός του χώρος, μια γκαλερί στην Κηφισιά, όπου θα εκθέτει τα έργα του.

Παράλληλα, καθώς είναι λάτρης της μουσικής κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές σε web radio.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το web site του: georgechristakos.com