Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Dimitris Kalantzis Quartet feat. Dimitris Tsakas live στο Τρένο στο Ρουφ

Dimitris Kalantzis Quartet feat. Dimitris Tsakas live στο Τρένο στο Ρουφ

Σταθερή αξία μεταξύ των γνωστών jazzmen της ελληνικής σκηνής, ο Δημήτρης Καλαντζής , από τους πιστούς φίλους του Τρένου στο Ρουφ, μας προσφέρει μία συναρπαστική νύχτα, γεμάτη με τζαζ μελωδίες.

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων διασκευών, συμπράττει με τον σπουδαίο σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα και παρουσιάζει αυθεντικές συνθέσεις του.

Τον Δημήτρη Καλαντζή στο πιάνο και τον Δημήτρη Τσάκα στο σαξόφωνο συνοδεύουν ο Ντίνος Μάνος στο μπάσο και ένας από τους σταθερούς φίλους του Τρένου στα ντραμς, ο Σπύρος Παναγιωτόπουλος.

Οι τέσσερεις σημαντικοί καλλιτέχνες μας υπόσχονται ένα αξέχαστο μουσικό session.

Πιανίστας που κινείται με άνεση τόσο στο χώρο της κλασικής μουσικής όσο και της τζαζ, ο Δημήτρης Καλαντζής σπούδασε πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Αθηνών και στο Αθηναϊκό Ωδείο, από το οποίο αποφοίτησε με πτυχίο πιάνου και φούγκας με άριστα παμψηφεί. Το 1990 ξεκίνησε σπουδές jazz στη Liszt Ferenc Academy of Music, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στη «Μουσική Ερμηνεία» από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο κι έχει τύχει υποτροφίας του Berklee College of Music της Βοστόνης.

Διετέλεσε Έφορος της Σχολής Τζαζ του Ωδείου Αθηνών καθώς και Καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών στην κατεύθυνση Εκτέλεσης Jazz του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επίσης έχει διδάξει στο Ωδείο Ateneum, στο Μουσικό Γυμνάσιο Πειραιά, στο Modern Music School, στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος και αλλού.

Έχει παίξει σε αμέτρητες συναυλίες ως επικεφαλής σχημάτων κι έχει συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της διεθνούς τζαζ σκηνής, αλλά και την αφρόκρεμα της ελληνικής σκηνής, όπως οι Andy Sheppard, Alex Foster, Ralph Peterson, Dennis Baptiste, Abram Wilson, Marcelo Peliteri, Ron Afif, Tony Remy, Amik Guerra, Τάκης Μπαρμπέρης, Δήμος Δημητριάδης , Dulce Pontes και πολλοί άλλοι.
Από το 1999 είναι μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Σταύρο Ξαρχάκο. Σ’ αυτό το πλαίσιο έχει συνεργαστεί και με τους Διονύση Σαββόπουλο, Λουκιανό Κηλαηδόνη, Νότη Μαυρουδή, Βασίλη Δημητρίου , Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα και έχει συμμετάσχει στις ηχογραφήσεις των αντιστοίχων περιόδων.

Στην προσωπική δισκογραφία μετρά τα “Santa’s secret dance” “Modes & Moods” και “Mano’s” a jazz tribute to Manos Hadjidakis, το οποίο έγινε χρυσό, ενώ έχει συμπράξει ως βασικός συντελεστής στις δισκογραφικές δουλειές των Rex Richardson, Τάκη Πατερέλη, Δημήτρη Βασιλάκη, Γ. Πολυχρονάκου και Γιώργο Φακανά.

Το μότο του Δημήτρη Καλαντζή είναι ότι ‘Η τζαζ δεν είναι ρεπερτόριο, αλλά τρόπος να παίζει, να σκέφτεται και να αισθάνεται κανείς τη μουσική’.

Σχετικές ειδήσεις
Dimitris Tasenas & The Soul Vibrators live στο café του Νομισματικού Μουσείου
30.09.2016 10:47
Μαγεμένοι από τον ήχο των 60's, οι Δημήτρης Τάσαινας και Αλέξανδρος Καραδήμος δημιουργούν το Μάιο του 2013 στην Αθήνα, τους Soul Vibrators. Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, οι SV παρουσιάζουν την πλέον ακουστική εκδοχή της μουσικής τους ή κατά την προσφιλή ονομασία των 90's “unplugged”.
Christina Golia & Blue Quartet live στο Τρένο στο Ρουφ
05.07.2016 10:16
Η Christina Golia και οι Blue Quartet θα δώσουν ένα live με jazz, rock & blues μελωδίες με άρωμα θερινού σινεμά, την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στις 21.30, στην Αποβάθρα του Τρένου στο Ρουφ.
Spring is here: Ο Δημήτρης Καλαντζής συναντά τον Γιώτη Σαμαρά στο Τρένο στο Ρουφ
04.03.2016 17:08
Η μουσική βραδιά με τον "ανυπόμονο" τίτλο «spring is here» θα είναι μία από τις σπάνιες ευκαιρίες να ακούσει κανείς μαζί, δύο απ’ τους σημαντικότερους και παλαιότερους μουσικούς εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής, που ενώνουν συγγενικές καταβολές και πορείες.
KoKo Jazz Trio live στο Τρένο στο Ρουφ
15.02.2016 11:46
Το KoKo Jazz Trio θα εμφανιστείι στο Τρένο στο Ρουφ για μία τζαζ μουσική παράσταση, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, στο Θεατρικό Βαγόνι του Τρένου στο Ρουφ.
Οι Scarlet Nights live στο Τρένο στο Ρουφ
22.01.2016 12:34
Για πρώτη φορά, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου, το μουσικό σχήμα Scarlet Nights φιλοξενείται στο Μουσικό Βαγόνι Orient Express του Τρένου στο Ρουφ.