Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ποίηση και Karaoke!

Ποίηση και Karaoke!
Το intothepill.net από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επίδοξους ποιητές να κάνουν πρόβα την απαγγελία!

ο intothepill.net από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επίδοξους ποιητές να κάνουν πρόβα την απαγγελία!

Πρόκειται για μία διοργάνωση στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων και με την υποστήριξη της 1ης Μπιενάλε της Αθήνας. Το έργο Karaoke Poetry Bar θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο 417 στην πλατεία του Μεταξουργείου.

Το έργο Karaoke Poetry Bar είναι στην ουσία μια πολυσύνθετη εγκατάσταση στην οποία συναντιούνται η ποίηση, η performance και το βίντεο. Η ιδέα, η επιμέλεια και ο σχεδιασμός αυτής της εγκατάστασης ανήκει στο intothepill.net, το οποίο είναι μια δικτυακή πλατφόρμα με κεντρική αναφορά στο βίντεο και τον πειραματικό κινηματογράφο. Σκοπός του είναι η δημιουργία ενός κοινού τόπου ανταλλαγών, έρευνας και πειραματισμού μεταξύ των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην χρήση των νέων μέσων της εικόνας.

Το Karaoke Poetry Bar είναι πολυσυμμετοχικό έργο. Karaoke στα ιαπωνικά σημαίνει «κενή ορχήστρα». Αυτή η κενή ορχήστρα μετατρέπεται και εναλλάσσεται στο χώρο και τον ενεργοποιεί σε ένα πεδίο παιχνιδιού, εμπλέκοντας τους συμμετέχοντες και τους θεατές-παίκτες στο ενδεχόμενο μιας ουτοπίας.

Tο έργο Karaoke Poetry Bar δεν είναι σαν τα karaoke που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Τα λαϊκά τραγούδια πήραν πόδι και στο monitor της σκηνής μπήκαν ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών (που έχουν δημοσιεύσει για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια). Τα ποιήματα προκαλούν τους θεατές να τα απαγγείλουν...

Στο χώρο του καραόκε-μπαρ θα λειτουργεί βιντεοεγκατάσταση, όπου σύγχρονοι έλληνες καλλιτέχνες καταγράφουν με το μέσο του βίντεο, performances στις οποίες διερευνούν τρόπους απόδοσης και απαγγελίας ποιημάτων καθιερωμένων Ελλήνων ποιητών του 20 αιώνα, μέσα σε δημόσιους χώρους της Αθήνας

Info
Karaoke Poetry Bar
Πολυχώρος 417, Μεταξουργείο
Από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση:
http://www.karaokepoesie.blogspot.com/
http://www.intothepill.net/

Σχετικές ειδήσεις
Ακύρωση - Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας του Οδυσσέα Ελύτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
19.10.2016 12:13
Ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό την μουσική του Γιώργου Κουρουπού, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής που παρουσιάζει κυρίαρχες όψεις του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από την ποίηση και τα πεζά του, μέσα από τα μελοποιημένα ποιήματα-τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού. - Η συναυλία ακυρώνεται
Από τη Σαπφώ στην Κική Δημουλά
14.07.2016 10:01
Η κορυφαία ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη και η σπουδαία ηθοποιός Εύα Κοταμανίδου συναντούν τη μελοποιημένη ποίηση της Κικής Δημουλά από τον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου, το Σάββατο 20 Αυγούστου στο Υπαίθριο Θέατρο «Γιώργος Παππάς» στο Αίγιο.
Επιτάφιος & Επιφάνια: Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στον Ιανό
18.04.2016 12:07
O Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη: “Επιτάφιος”, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και “Επιφάνια”, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, στις 22 Απριλίου 2016 στον Ιανό.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.
Ο Λάμπρος Παπαλέξης, Χτισμένες των Θεμελίων και Mickey Pantelous live στο Ρομάντσο
26.02.2016 12:27
Ένα rock μουσικό συνονθύλευμα με μερικές blues πινελιές και αρκετή ποίηση, υπόσχονται δύο από τις πιο γνωστές rock φιγούρες της εγχώριας μουσικής σκηνής