Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ποίηση και Karaoke!

Ποίηση και Karaoke!
Το intothepill.net από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επίδοξους ποιητές να κάνουν πρόβα την απαγγελία!

ο intothepill.net από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου δίνει την ευκαιρία σε όλους τους επίδοξους ποιητές να κάνουν πρόβα την απαγγελία!

Πρόκειται για μία διοργάνωση στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων και με την υποστήριξη της 1ης Μπιενάλε της Αθήνας. Το έργο Karaoke Poetry Bar θα πραγματοποιηθεί στον πολυχώρο 417 στην πλατεία του Μεταξουργείου.

Το έργο Karaoke Poetry Bar είναι στην ουσία μια πολυσύνθετη εγκατάσταση στην οποία συναντιούνται η ποίηση, η performance και το βίντεο. Η ιδέα, η επιμέλεια και ο σχεδιασμός αυτής της εγκατάστασης ανήκει στο intothepill.net, το οποίο είναι μια δικτυακή πλατφόρμα με κεντρική αναφορά στο βίντεο και τον πειραματικό κινηματογράφο. Σκοπός του είναι η δημιουργία ενός κοινού τόπου ανταλλαγών, έρευνας και πειραματισμού μεταξύ των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στην χρήση των νέων μέσων της εικόνας.

Το Karaoke Poetry Bar είναι πολυσυμμετοχικό έργο. Karaoke στα ιαπωνικά σημαίνει «κενή ορχήστρα». Αυτή η κενή ορχήστρα μετατρέπεται και εναλλάσσεται στο χώρο και τον ενεργοποιεί σε ένα πεδίο παιχνιδιού, εμπλέκοντας τους συμμετέχοντες και τους θεατές-παίκτες στο ενδεχόμενο μιας ουτοπίας.

Tο έργο Karaoke Poetry Bar δεν είναι σαν τα karaoke που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα. Τα λαϊκά τραγούδια πήραν πόδι και στο monitor της σκηνής μπήκαν ποιήματα σύγχρονων Ελλήνων ποιητών (που έχουν δημοσιεύσει για πρώτη φορά μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια). Τα ποιήματα προκαλούν τους θεατές να τα απαγγείλουν...

Στο χώρο του καραόκε-μπαρ θα λειτουργεί βιντεοεγκατάσταση, όπου σύγχρονοι έλληνες καλλιτέχνες καταγράφουν με το μέσο του βίντεο, performances στις οποίες διερευνούν τρόπους απόδοσης και απαγγελίας ποιημάτων καθιερωμένων Ελλήνων ποιητών του 20 αιώνα, μέσα σε δημόσιους χώρους της Αθήνας

Info
Karaoke Poetry Bar
Πολυχώρος 417, Μεταξουργείο
Από τις 12 έως τις 18 Νοεμβρίου
Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση:
http://www.karaokepoesie.blogspot.com/
http://www.intothepill.net/

Σχετικές ειδήσεις
Επιτάφιος & Επιφάνια: Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη στον Ιανό
18.04.2016 12:07
O Τάκης Κωνσταντακόπουλος ερμηνεύει τα έργα του Μίκη Θεοδωράκη: “Επιτάφιος”, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και “Επιφάνια”, σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, στις 22 Απριλίου 2016 στον Ιανό.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.
Μουσική + Ποίηση: Η 4η βραδιά στο Τριανόν
25.01.2016 11:01
To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.
Έλληνες συνθέτες μελοποιούν ξενόγλωσση ποίηση στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
15.01.2016 17:11
Το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη μας προσκαλεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 σε μία συναυλιακή βραδιά όπου πρωταγωνιστούν Έλληνες συνθέτες που μελοποιούν ξενόγλωσση ποίηση!
Μουσική + Ποίηση: Η 3η βραδιά στο Τριανόν
30.12.2015 10:35
To δίκτυο δράσης Music Is, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά τον κύκλο «Μουσική + Ποίηση» προωθώντας τη συνεργασία μεταξύ της σύγχρονης μουσικής και ποιητικής δημιουργίας.