Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Συνεργασία του ΚΘΒΕ με Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Συνεργασία του ΚΘΒΕ με Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της προσπάθειας του για ενίσχυση των δεσμών μεταξύ φορέων και για την υλοποίηση δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό, συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με τους Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Το ΚΘΒΕ πραγματοποιεί δύο προγράμματα σε συνεργασία με δύο Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης: το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΘΒΕ «Για τα Παιδιά όλης της γης» θα παρουσιαστεί στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132) στις 1, 5, 6, 7, 8, 20, 21 και 22 Απριλίου. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα το παρακολουθήσουν μαθητές σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα «Για τα Παιδιά όλης της γης», που χρησιμοποιεί ως σημείο εκκίνησης το διήγημα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το κορίτσι με τα σπίρτα», απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικού Σχολείου και Α΄ και Β΄ τάξης Γυμνασίου και παρουσιάζεται με πολύ μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Επίσης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το ΚΘΒΕ θα παρουσιάσει την δράση «Θεσσαλονίκη: Ανασκαφή 2» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Για τα Παιδιά όλης της γης» σε δημοτικά και λύκεια του Δήμου.

Το πρόγραμμα παρουσιάσεων είναι το εξής:

«Θεσσαλονίκη: Ανασκαφή 2»

Τρίτη 5 Απριλίου (ώρα 12.00): 1ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας
Τετάρτη 6 Απριλίου (ώρα 11:30): 2ο Γενικό Λύκειο Πυλαίας
Πέμπτη 7 Απριλίου (ώρα 11:30): 1ο Γενικό Λύκειο Χορτάτη (Λύκειο Ασβεστοχωρίου)

«Για τα Παιδιά όλης της γης»

Τρίτη 12 Απριλίου: 2ο  Δημοτικό Φιλύρου
Τετάρτη 13 Απριλίου: 3ο Δημοτικό Πυλαίας
Πέμπτη 14 Απριλίου: 1ο Δημοτικό σχολείο Εξοχής

Σχετικές ειδήσεις
«Όπου Γης» από το ΚΘΒΕ στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
17.01.2017 10:37
Μαρτυρίες προσφύγων «μπλέκονται» με την ποίηση και «ζωντανεύουν» μπροστά στο κοινό, στο θεατρικό δρώμενο «Όπου Γης» που πραγματοποιεί το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 20 και την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στις 20:00, στο πλαίσιο της έκθεσης «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες ροές / Άγνωστες Οδύσσειες».
«13» Μετρό - στάση Πανεπιστήμιο, από το ΚΘΒΕ στο Μετρό Θεσσαλονίκης
05.12.2016 13:55
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την εταιρεία Αττικό Μετρό διοργανώνει μια πρωτότυπη μουσικοεικαστική performance, σε σκηνοθεσία Νίκου Καπέλιου, στην Στάση Πανεπιστήμιο του Μετρό Θεσσαλονίκης.
«Παιχνίδια του Κόσμου» για όλο τον κόσμο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης!
24.06.2016 11:39
Τα Τμήματα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Α.Π.Θ. και την ΑΡΣΙΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καλούν γονείς και παιδιά από τον προσφυγικό καταυλισμό στο Λιμάνι, καθώς και τον κόσμο της πόλης να παίξουν και να φτιάξουν «Παιχνίδια του Κόσμου».
Νέοι αρχιτέκτονες δίνουν πνοή στην πλατεία του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης
31.05.2016 13:39
Ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα να προσδιορίσει εκ νέου τη σχέση των υπαίθριων χώρων του με το παραλιακό μέτωπο και τον ιστό της πόλης, φιλοξενεί και διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, εργαστήριο σύνθεσης και κατασκευής αντικειμένων αστικής χρήσης.
Έλα να πεις την ιστορία σου στο Caravan Project!
23.03.2016 14:31
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου από τις 14:00 έως τις 22:00 η ομάδα του Caravan Project σε συνεργασία με το κοινωνικό εργαστήρι κύκλωμα, το φωτογραφικό κέντρο stereosis, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να έρθουν στο Λιμάνι στην Προβλήτα Α’ και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.