Μετά από δύο χρόνια παρουσίας, το FASMA Festival, επιστρέφει φιλοξενώντας 30 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ το Ρομάντσο φιλοξενεί δύο Workshops.

Αναλυτικά:

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις το δικό σου custom drone noise synthesizer; Πώς ακούγεται το θρυλικό Atari2600 ως μουσικό όργανο;

To FASMA Festival και ο εκπαιδευτικός φορέας SAE Athens ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχή χρονιά και απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις, με δύο εργαστήρια στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης. Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, το Ρομάντσο θα καταληφθεί από ηλεκτρονικά κυκλώματα, ήχους χειροποίητων synthesizers και κονσόλες παιχνιδομηχανών, σε μια προσπάθεια σύζευξης της τέχνης με την τεχνολογία μέσω μη παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Μέσα από μια διεξοδική παρουσίαση διάρκειας δυο ωρών θα ταξιδέψουμε στο χρόνο προσεγγίζοντας μια διαφορετική φιλοσοφία σύνθεσης από το παρελθόν, εξερευνώντας παράλληλα τους τρόπους μέσω των οποίων οι αγαπημένες παιχνιδομηχανές Atari2600, NES, Gameboy και υπολογιστές Atari400, Amstrad, Zx Spectrum, Commodore64 μπορούν να μετατραπούν σε μουσικά όργανα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν και κυρίως να χρησιμοποιήσουν τις πρωτότυπες αυτές μουσικές κατασκευές, με την καθοδήγηση του αποφοίτου της SAE Athens, Κώστα Αγγελίδη.

Στη συνέχεια, μέσα από ένα τετράωρο τεχνικό εργαστήριο, με εισηγητή τον Tomash Ghz, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια γεύση από τον όμορφο κόσμο των DIY ηλεκτρονικών χτίζοντας το δικό τους κύκλωμα synthesizer τσέπης, με συλλεκτικό custom design για το Fasma Festival!

Μια μικρή συσκευή γεμάτη μεγάλες ηχητικές δυνατότητες που μπορεί να είναι διασκεδαστική ή να βρει μια θέση στο στούντιο και τις παραστάσεις σας. Με τρία square wave oscillators, δυο LFOs, αισθητήρα φωτός και cross-modulation, κυριολεκτικά στις άκρες των δαχτύλων σας.

Θα ανακαλύψουμε πως να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε απλά κυκλώματα ήχου με κοινά ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως αντιστάτες, πυκνωτές και πύλες CMOS. Επίσης θα μάθουμε εύκολες τεχνικές για την συγκόλληση surface mount και through hole εξαρτημάτων.

Πληροφορίες για το εργαστήρια:

1. “Arcade DIY Synths Seminar” με τον Κώστα Αγγελίδη
Διάρκεια εργαστηρίου: 11:30 – 13:30
Είσοδος ελεύθερη

2. “Built your own Analog Drone Synthesizer” με τον Tomash Ghz
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος στους 10

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στείλετε mail στο info@fasmafestival.com με θέμα “I want my own custom Fasma synth”, το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Όλα τα εξαρτήματα παρέχονται στο εργαστήριο.
Διάρκεια εργαστηρίου: 14:00 – 18:00
Κόστος συμμετοχής 60€.

Διαβάστε επίσης:

Fasma Festival 2016

FASMA Festival 2016: lives και DJ sets στο Ρομάντσο