Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

FASMA Festival 2016: Workshops στο Ρομάντσο

FASMA Festival 2016: Workshops στο Ρομάντσο

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας, το FASMA Festival, επιστρέφει φιλοξενώντας 30 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες . Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του φεστιβάλ το Ρομάντσο φιλοξενεί δύο Workshops.

Αναλυτικά:

Πόσο εύκολο είναι να φτιάξεις το δικό σου custom drone noise synthesizer; Πώς ακούγεται το θρυλικό Atari2600 ως μουσικό όργανο;

To FASMA Festival και ο εκπαιδευτικός φορέας SAE Athens ενώνουν τις δυνάμεις τους για δεύτερη συνεχή χρονιά και απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις, με δύο εργαστήρια στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης. Το Σάββατο 9 Απριλίου 2016, το Ρομάντσο θα καταληφθεί από ηλεκτρονικά κυκλώματα, ήχους χειροποίητων synthesizers και κονσόλες παιχνιδομηχανών, σε μια προσπάθεια σύζευξης της τέχνης με την τεχνολογία μέσω μη παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Μέσα από μια διεξοδική παρουσίαση διάρκειας δυο ωρών θα ταξιδέψουμε στο χρόνο προσεγγίζοντας μια διαφορετική φιλοσοφία σύνθεσης από το παρελθόν, εξερευνώντας παράλληλα τους τρόπους μέσω των οποίων οι αγαπημένες παιχνιδομηχανές Atari2600, NES, Gameboy και υπολογιστές Atari400, Amstrad, Zx Spectrum, Commodore64 μπορούν να μετατραπούν σε μουσικά όργανα . Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δουν, να ακούσουν και κυρίως να χρησιμοποιήσουν τις πρωτότυπες αυτές μουσικές κατασκευές, με την καθοδήγηση του αποφοίτου της SAE Athens, Κώστα Αγγελίδη.

Στη συνέχεια, μέσα από ένα τετράωρο τεχνικό εργαστήριο , με εισηγητή τον Tomash Ghz, οι συμμετέχοντες θα πάρουν μια γεύση από τον όμορφο κόσμο των DIY ηλεκτρονικών χτίζοντας το δικό τους κύκλωμα synthesizer τσέπης, με συλλεκτικό custom design για το Fasma Festival!

Μια μικρή συσκευή γεμάτη μεγάλες ηχητικές δυνατότητες που μπορεί να είναι διασκεδαστική ή να βρει μια θέση στο στούντιο και τις παραστάσεις σας. Με τρία square wave oscillators, δυο LFOs, αισθητήρα φωτός και cross-modulation, κυριολεκτικά στις άκρες των δαχτύλων σας.

Θα ανακαλύψουμε πως να σχεδιάσουμε και να δημιουργήσουμε απλά κυκλώματα ήχου με κοινά ηλεκτρονικά εξαρτήματα όπως αντιστάτες, πυκνωτές και πύλες CMOS. Επίσης θα μάθουμε εύκολες τεχνικές για την συγκόλληση surface mount και through hole εξαρτημάτων.

Πληροφορίες για το εργαστήρια:

1. “Arcade DIY Synths Seminar” με τον Κώστα Αγγελίδη
Διάρκεια εργαστηρίου: 11:30 - 13:30
Είσοδος ελεύθερη

2. “Built your own Analog Drone Synthesizer” με τον Tomash Ghz
Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος στους 10

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να στείλετε mail στο info@fasmafestival.com με θέμα “I want my own custom Fasma synth”, το ονοματεπώνυμό σας και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Όλα τα εξαρτήματα παρέχονται στο εργαστήριο.
Διάρκεια εργαστηρίου: 14:00 - 18:00
Κόστος συμμετοχής 60€.

Διαβάστε επίσης:

Fasma Festival 2016

FASMA Festival 2016: lives και DJ sets στο Ρομάντσο

Σχετικές ειδήσεις
Sani Festival 2016
30.06.2016 16:38
Το Sani Festival, επιστρέφει για 24η χρονιά στο Λόφο της Σάνης, από τις 8 Ιουλίου έως τις 20 Αυγούστου, με ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα που κυμαίνεται σταθερά στη δομή και ύφος της τζαζ, της κλασικής και της ελληνικής έντεχνης μουσικής.
Elaiώνας Festival 2016: Το πρόγραμμα
05.05.2016 12:45
Το ELAIΩNAS FESTIVAL 2016 επιστρέφει φέτος από τις 3 έως τις 19 Ιουνίου 2016 σε τρεις διαφορετικούς χώρους στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα.
Το Smash Festival έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας
14.04.2016 14:59
Το Smash Festival είναι το νέο μεγάλο φεστιβάλ που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός και να το αγαπήσει ο κόσμος φιλοξενώντας κάθε φορά μεγάλα και σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής αλλά και πολύ σημαντικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα.
Rockwave Festival 2016: Lana Del Rey, Allah Las και Lisa Mitchell live στο Terravibe!
22.03.2016 16:36
Τρίτη 19 Ιουλίου. TerraVibe Park! Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας υποδέχεται ξανά την Lana Del Rey δίνοντας άρωμα γυναίκας στο φεστιβαλικό καλοκαίρι του 2016, που θα κινείται σε Rockwave ρυθμούς! Ίσως το πιο ενδιαφέρον μουσικό φαινόμενο των τελευταίων ετών, θα βρεθεί στην Ελλάδα, για να δώσει ένα μοναδικό headline show στο πλαίσιο του Rockwave Festival!
FASMA Festival 2016: lives και DJ sets στο Ρομάντσο
22.03.2016 12:39
Μετά από δύο χρόνια παρουσίας, το FASMA Festival, επιστρέφει φιλοξενώντας 30 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες.