Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Αναμαδαλισμός: Ομαδική έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ηώς

Αναμαδαλισμός: Ομαδική έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ηώς

Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Αναμαδαλισμός» από τις 12 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2016. Πέντε εικαστικές απόψεις των νέων καλλιτεχνών Αναλύτη Νίκη, Αρτέμη Χρήστο, Γιαλή Φαίδωνα, Μοναστηριώτη Δάφνη και Ντάλη Κωνσταντίνα.

 

Η έκθεση είναι μια πρόταση από πέντε συμβολικά μπολιάσματα πάνω σε ένα σώμα πραγματικότητας. Τα έργα τους ερευνούν τις σχέσεις μεταξύ των υποκειμένων - ατόμων - μέσα στο χρόνο, την τυποποίηση, το ιερό και τη μορφή. Κάνουν νύξεις για το πού αρχίζει και που τελειώνει μια υλικότητα και μια πραγματικότητα.

 

"Το ιερό είναι ο σπάταλος βρασμός

της ζωής . Η τάξη των πραγμάτων,

για να διαρκέσει η ίδια, το

χαλιναγωγεί, κι αυτή η χαλιναγώγηση

γίνεται αποχαλίνωση, [dechaine-

ment] μ’ άλλα λόγια βία. Ασταμάτητα

απειλεί να σπάσει τα φράγματα,

ν’ αντιπαραθέσει στην παραγωγική

δραστηριότητα την αστραπιαία και

μεταδοτική κίνηση μιας αναλωτής

καθαρής δόξας. Το ιερό μπορεί να

συγκριθεί επακριβώς με τη φλόγα

που καταστρέφει το ξύλο αναλώνοντάς

το. Αυτή η απεριόριστη πυρκαγιά

είναι το αντίθετο του πράγματος:

ξαπλώνεται, ακτινοβολεί θερμότητα

και φως, βάζει φωτιά και τυφλώνει,

κι όποιος παίρνει φωτιά και τυφλώνεται

από αυτήν, ξαφνικά βάζει φωτιά και

τυφλώνει κι αυτός με την σειρά του."

Ζωρζ Μπατάιγ, 'Η Θεωρία της Θρησκείας'

 

Συμμετέχοντες

 

Αρτέμης Χρήστος: Εικαστικός. Γεννημένος το 1989, έχει μεγαλώσει στην Τήνο. Το 2009 εισήχθη στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στο A' εργαστήριο ζωγραφικής, το 2012 φοίτησε για ένα χρόνο στο Faculdade de belas artes στην Λισαβόνα. Ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική καθώς και με βίντεο.Τα ζωγραφικά έργα του είναι κυρίως μεγάλων διαστάσεων με αντικείμενο τα φυσικά φαινόμενα καθώς και τον άνθρωπο μέσα σε αυτά. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε φεστιβάλ και τώρα δουλεύει για την παρουσίαση της πτυχιακής του.

 

Αναλύτη Νίκη: Εικαστικός. Φοιτεί στην Σχολή Καλών Τεχνών Αθήναςστο εργαστήριο του Νίκου Ναυρίδη. Αναζητεί την σχέση ανάμεσα στο υποκείμενο και στο άλλο μέσα από την ποιητική χρήση των εικαστικών και (νέων) μέσων.

 

Γιάλης Φαίδωνας: Εικαστικός. Η δουλειά του έχει σαν κύριο θέμα τα νέα μέσα, την performance και τη ζωγραφική. Ασχολείται με τις δομές των λέξεων και τη λογική στο εικαστικό αντικείμενο. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Ντάλη Κωνσταντίνα : Εικαστικός. Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε στη σχολή Πλαστικών Τεχνών των Ιωαννίνων. Ασχολείται κυρίως με τη γλυπτική και τη ζωγραφική. Θεματικά κινείται γύρω από την ανθρώπινη φιγούρα, με μια αφαιρετική διάθεση. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και εικαστικά φεστιβάλ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Μοναστηριώτη Δάφνη: Εικαστικός. Η δουλειά της περιγράφει μια άλλη πραγματικότητα και την επιρροή της. Μελετά τo αντίκτυπο που έχει πάνω της η βιομηχανοποίηση-τυποποίηση και πως η εξέλιξή της μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αποδόμηση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. 

Σχετικές ειδήσεις
Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη: ομαδική έκθεση στις Εικαστικές Αναζητήσεις
13.01.2017 15:33
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.00, η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη" (από το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη, Επέστρεφε).
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Αντιπραγματισμός: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Ηώς
30.05.2016 12:01
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αντιπραγματισμός», μία πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
Εικαστικό Πολύπτυχο: Ομαδική έκθεση Γλυπτικής και Ζωγραφικής στο «ΓΙΑΠΙ»
11.05.2016 14:29
Η ΑΚΤ – ΕΙΝ διοργανώνει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής των Γ. Γαβαλά, Κ. Δικέφαλου, Μ. Κελαϊδή και Β. Παπανδρέου με τίτλο «Εικαστικό Πολύπτυχο» από 13 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016, στον Χώρο Εκδηλώσεων «ΓΙΑΠΙ» στο Κορωπί.
Με τον τρόπο του Γ. Σ.: εικαστικό αφιέρωμα στον Γιώργο Σεφέρη στην Ιανός Αίθουσα Τέχνης
16.03.2016 17:06
Στο πλαίσιο του Μαρτίου ως καθιερωμένου μήνα ποίησης στον Ιανό και με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, εγκαινιάζεται στην ΙΑΝΟS Αίθουσα Τέχνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 στις 21:00 η ομαδική έκθεση "Με τον τρόπο του Γ.Σ.", ένα εικαστικό αφιέρωμα στον κορυφαίο έλληνα ποιητή, Γιώργο Σεφέρη.