Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Αναμαδαλισμός» από τις 12 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2016. Πέντε εικαστικές απόψεις των νέων καλλιτεχνών Αναλύτη Νίκη, Αρτέμη Χρήστο, Γιαλή Φαίδωνα, Μοναστηριώτη Δάφνη και Ντάλη Κωνσταντίνα.

Η έκθεση είναι μια πρόταση από πέντε συμβολικά μπολιάσματα πάνω σε ένα σώμα πραγματικότητας. Τα έργα τους ερευνούν τις σχέσεις μεταξύ των υποκειμένων – ατόμων – μέσα στο χρόνο, την τυποποίηση, το ιερό και τη μορφή. Κάνουν νύξεις για το πού αρχίζει και που τελειώνει μια υλικότητα και μια πραγματικότητα.

“Το ιερό είναι ο σπάταλος βρασμός

της ζωής. Η τάξη των πραγμάτων,

για να διαρκέσει η ίδια, το

χαλιναγωγεί, κι αυτή η χαλιναγώγηση

γίνεται αποχαλίνωση, [dechaine-

ment] μ’ άλλα λόγια βία. Ασταμάτητα

απειλεί να σπάσει τα φράγματα,

ν’ αντιπαραθέσει στην παραγωγική

δραστηριότητα την αστραπιαία και

μεταδοτική κίνηση μιας αναλωτής

καθαρής δόξας. Το ιερό μπορεί να

συγκριθεί επακριβώς με τη φλόγα

που καταστρέφει το ξύλο αναλώνοντάς

το. Αυτή η απεριόριστη πυρκαγιά

είναι το αντίθετο του πράγματος:

ξαπλώνεται, ακτινοβολεί θερμότητα

και φως, βάζει φωτιά και τυφλώνει,

κι όποιος παίρνει φωτιά και τυφλώνεται

από αυτήν, ξαφνικά βάζει φωτιά και

τυφλώνει κι αυτός με την σειρά του.”

Ζωρζ Μπατάιγ, ‘Η Θεωρία της Θρησκείας’

Συμμετέχοντες

Αρτέμης Χρήστος: Εικαστικός. Γεννημένος το 1989, έχει μεγαλώσει στην Τήνο. Το 2009 εισήχθη στη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας στο A’ εργαστήριο ζωγραφικής, το 2012 φοίτησε για ένα χρόνο στο Faculdade de belas artes στην Λισαβόνα. Ασχολείται κυρίως με τη ζωγραφική καθώς και με βίντεο.Τα ζωγραφικά έργα του είναι κυρίως μεγάλων διαστάσεων με αντικείμενο τα φυσικά φαινόμενα καθώς και τον άνθρωπο μέσα σε αυτά. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις καθώς και σε φεστιβάλ και τώρα δουλεύει για την παρουσίαση της πτυχιακής του.

Αναλύτη Νίκη: Εικαστικός. Φοιτεί στην Σχολή Καλών Τεχνών Αθήναςστο εργαστήριο του Νίκου Ναυρίδη. Αναζητεί την σχέση ανάμεσα στο υποκείμενο και στο άλλο μέσα από την ποιητική χρήση των εικαστικών και (νέων) μέσων.

Γιάλης Φαίδωνας: Εικαστικός. Η δουλειά του έχει σαν κύριο θέμα τα νέα μέσα, την performance και τη ζωγραφική. Ασχολείται με τις δομές των λέξεων και τη λογική στο εικαστικό αντικείμενο. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ντάλη Κωνσταντίνα : Εικαστικός. Γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1989 στην Αθήνα. Σπούδασε στη σχολή Πλαστικών Τεχνών των Ιωαννίνων. Ασχολείται κυρίως με τη γλυπτική και τη ζωγραφική. Θεματικά κινείται γύρω από την ανθρώπινη φιγούρα, με μια αφαιρετική διάθεση. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και εικαστικά φεστιβάλ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Μοναστηριώτη Δάφνη: Εικαστικός. Η δουλειά της περιγράφει μια άλλη πραγματικότητα και την επιρροή της. Μελετά τo αντίκτυπο που έχει πάνω της η βιομηχανοποίηση-τυποποίηση και πως η εξέλιξή της μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την αποδόμηση. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.