Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Home: Ξεκίνησε ο διαδικτυακός διαγωνισμός του Photometria Festival

Home: Ξεκίνησε ο διαδικτυακός διαγωνισμός του Photometria Festival

Ανακοινώθηκε η έναρξη του διαδικτυακού διαγωνισμού φωτογραφίας του Photometria - International Photography Festival 2016 με θέμα "Home".

Η διάρκεια του διαγωνισμού ορίζεται από 1η έως και την 30η Απριλίου 2016 με δικαίωμα αποστολής (1) μίας φωτογραφίας μέσω της πλατφότμας της διοργάνωσης:

Ημερομηνίες συμμετοχής: 1 - 30 Απριλίου 2016 μέσω της πλατφόρμας για το upload των φωτογραφιών.

Την 1η Ιουνίου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών, των οποίων η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ. Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων, από 1 έως 12.6.2016.

Βραβεία:

1η Κριτικής επιτροπής: Μία DSLR ψηφιακή φωτογραφική + μία συμμετοχή στο φωτογραφικό χωριό

2η Κριτικής επιτροπής: Φωτογραφικός εξοπλισμός + δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ για φωτογραφικά βιβλία από το Photobookstore.gr

3η Κριτικής επιτροπής: Δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ για φωτογραφικά βιβλία από το Photobookstore.gr

Βραβείο Δωδώνη (Κοινού): Δωροεπιταγή αξίας 150 ευρώ από την Γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη + δωροεπιταγή αξίας 50 ευρώ για φωτογραφικά

βιβλία από το Photobookstore.gr
 
Ψηφοφορία για το βραβείο κοινού:

1 - 11 Ιουνίου 2016 το κοινό θα μπορεί να ψηφίζει για την καλύτερη φωτογραφία κοινού εκ των 25 καλύτερων που θα έχει επιλέξει η κριτική επιτροπή.

Αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα των 4 καλύτερων φωτογραφιών (3 της κριτικής επιτροπής και 1 κοινού) θα ανακοινωθούν στις 12 Ιουνίου 2016 στην τελετή λήξης του Photometria  - International Photography Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο Δ.Χατζής (πρώην Παλαιά Σφαγεία) Ιωαννίνων και θα αναρτηθούν στο www.photometria.gr

Κριτική Επιτροπή:

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους: Γιάννη Σταθάτο, Rachael McArthur, Φωτεινή Παπαχατζή, Nazli Deniz Oguz, Julio Bittencourt

(Σημείωση, η έκθεση των 25 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού Photometria Awards 2016 "Home" θα ταξιδέψει και θα παρουσιαστεί σε 13 πόλεις της Ελλάδας).

Όροι Συμμετοχής

1. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με δικαίωμα αποστολής (1) μίας φωτογραφίας με μέγεθος όχι μεγαλύτερο από 500ΚΒ

2. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι πρωτότυπη δουλειά των συμμετεχόντων και για τυχόν υποκλοπή φωτογραφιών η διοργανώτρια αρχή δεν φέρει καμία ευθύνη.

3. Το Photometria International Photography Festival δεν είναι υποχρεωμένο να επιστρέψει την τυπωμένη φωτογραφία στον δημιουργό της.

4. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό δηλώνουν ότι παραχωρούν στους διοργανωτές του διαγωνισμού το δικαίωμα δημοσίευσης, έκθεσης και εκτύπωσης των φωτογραφιών, με τον όρο της αναφοράς των ονομάτων των δημιουργών, χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα αμοιβής τους.

5. Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν στους φωτογράφους.

6. Η αξιολόγηση των φωτογραφιών θα έχει ως βάση τη σύνθεση , τη συνοχή και τη σχέση τους με το θέμα του διαγωνισμού "Home".

7. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό συνεπάγεται αυτόματα ότι η μη ακριβής συμμόρφωση προς τους όρους του διαγωνισμού (μη αναγραφή στοιχείων, αναληθή στοιχεία, αποστολή πάνω από μία φωτογραφία κλπ) αποτελεί λόγο αποκλεισμού από την κρίση.

8. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των παραπάνω όρων και συνεπάγεται τη συνακόλουθη παραίτηση από κάθε σχετική αξίωση έναντι της διοργανώτριας αρχής.

9. Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

10. Αν η φωτογραφία σας επιλεγεί στις 25 καλύτερες θα σας ζητηθεί το πρωτότυπο αρχείο σε καλή ανάλυση προς εκτύπωση.

11. Με την συμμετοχή στον διαγωνισμό αποδέχεστε την ενημέρωση σας μέσω email για τις δράσεις του Photometria Festival.

12. Παρακαλούμε μην αναγράφετε πάνω στις φωτογραφίες το ονοματεπώνυμο σας.

Διαβάστε επίσης:

Photometria Festival 2016: Το "Σπίτι" η φετινή θεματική του φεστιβάλ

Σχετικές ειδήσεις
17ο Athens Technopolis Jazz Festival: Διαγωνισμός για την ελληνική συμμετοχή
07.02.2017 10:02
Ένα από τα σημαντικότερα και μακροβιότερα φεστιβάλ της Αθήνας, το Athens Technopolis Jazz Festival, επιστρέφει με πολλή μουσική και παράλληλες δραστηριότητες για πέντε ολόκληρες ημέρες.
Η έκθεση Photometria Awards «Home» στην Αθήνα
15.12.2016 12:25
Το Photometria - International Photography Festival και ο χώρος τέχνης Μελάνυθρος παρουσιάζουν την φωτογραφική έκθεση με θέμα την "Home", η οποία αποτελείται από τις 25 καλύτερες φωτογραφίες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή του Photometria International Photography Festival 2016. H έκθεση εγκαινιάστηκε στα Ιωάννινα τον Ιούνιο του 2016 και ταξιδεύει σε 13 πόλεις στην Ελλάδα.
Photometria Festival: Η έκθεση Home στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
03.06.2016 17:17
Το Photometria Festival εγκαινιάζει την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας, με θεματική το Σπίτι, στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.
To Photometria στην 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού δικτύου φωτογραφικών φεστιβάλ στην Ρουμανία
19.04.2016 10:28
To Photometria - Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας θα βρεθεί στην 3η συνάντηση του Ευρωπαϊκού δικτύου φωτογραφικών φεστιβάλ στην Ρουμανία.
Photometria Festival 2016: Το
26.02.2016 15:26
Η θεματική της 8ης κατά σειρά διοργάνωσης του Photometria Festival φέρει τον τίτλο "Home", για την οποία φωτογράφοι από 11 χώρες (Σουηδία, Καναδάς, ΗΠΑ, Κίνα, Τουρκία, Ουαλία, Βραζιλία, Ελλάδα, Ουκρανία, Αλβανία, Ισπανία), παρουσιάζουν την δουλειά τους 1-12 Ιουνίου στα Ιωάννινα.