Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ανακοινώνουν τη δράση «Μαζί στην Τέχνη», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 12:00-14:00 στο χώρο του Τελλογλείου.

Η εκδήλωση-δράση απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας 2,5 έως 12 ετών και αποσκοπεί στην από κοινού συμμετοχή γονέων και παιδιών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την τέχνη.

Η θεματική της δράσης βασίζεται στο πλούσιο και αξιόλογο υλικό της έκθεσης «Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική». Η έκθεση αποτελείται από τέμπερες, ακουαρέλες, κολάζ που προέρχονται από τον εικαστικό κόσμο του ποιητή, καθώς και δοκίμιά του για μεγάλους καλλιτέχνες, παλιότερες και νεότερες εκδόσεις του έργου του, ενθυμήματα, αρχειακό υλικό, πλούσιο χρονολόγιο, αλλά και ένα σύνολο έργων διακεκριμένων ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το ποιητικό έργο του Οδυσσέα Ελύτη.

«Μαζί», λοιπόν, μεγάλοι και μικροί θα παρατηρήσουν, θα ακούσουν και θα έρθουν σε επαφή με το ενδιαφέρον υλικό της έκθεσης και συγχρόνως θα πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο κατάλληλα για παιδιά και γονείς.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα, μια εικαστική δράση με παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα με στόχο τη γνωριμία και προσέγγιση του ποιητικού και ζωγραφικού έργου του Οδυσσέα Ελύτη.