Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Μαζί στην Τέχνη: Δράση για ενήλικες και παιδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Μαζί στην Τέχνη: Δράση για ενήλικες και παιδιά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ανακοινώνουν τη δράση «Μαζί στην Τέχνη», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 12:00-14:00 στο χώρο του Τελλογλείου.

 

Η εκδήλωση-δράση απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας 2,5 έως 12 ετών και αποσκοπεί στην από κοινού συμμετοχή γονέων και παιδιών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με την τέχνη.

 

Η θεματική της δράσης βασίζεται στο πλούσιο και αξιόλογο υλικό της έκθεσης «Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη. Ποίηση και ζωγραφική». Η έκθεση αποτελείται από τέμπερες, ακουαρέλες, κολάζ που προέρχονται από τον εικαστικό κόσμο του ποιητή, καθώς και δοκίμιά του για μεγάλους καλλιτέχνες , παλιότερες και νεότερες εκδόσεις του έργου του, ενθυμήματα, αρχειακό υλικό, πλούσιο χρονολόγιο, αλλά και ένα σύνολο έργων διακεκριμένων ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι εμπνεύστηκαν από το ποιητικό έργο του Οδυσσέα Ελύτη.

 

«Μαζί», λοιπόν, μεγάλοι και μικροί θα παρατηρήσουν, θα ακούσουν και θα έρθουν σε επαφή με το ενδιαφέρον υλικό της έκθεσης και συγχρόνως θα πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο κατάλληλα για παιδιά και γονείς.

 

Πρόκειται για ένα εγχείρημα, μια εικαστική δράση με παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό χαρακτήρα με στόχο τη γνωριμία και προσέγγιση του ποιητικού και ζωγραφικού έργου του Οδυσσέα Ελύτη.

Σχετικές ειδήσεις
 Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά – Sleepover 2016 στη Θεσσαλονίκη
14.11.2016 11:49
Το Τμήμα Διοργάνωσης Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά την επιτυχημένη δράση «Διανυκτέρευση στο μουσείο για παιδιά – Sleepover».
4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους από τη ΔΕΘ
29.08.2016 15:57
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κορυφαίος θεσμός κύρους και προβολής της πόλης συμπληρώνει 81 χρόνια λειτουργίας και με αγάπη και σεβασμό για την τέχνη και το παιδί, διοργανώνει το «4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους» με διαγωνιστικό χαρακτήρα. Από 10 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016 οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μέρες θεάτρου στην υπαίθρια σκηνή του μεγάλου Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Summer Camp στο Τελλόγλειο: Μικροί «αρχιτέκτονες» εμπνέονται από τη Zaha Hadid
12.07.2016 16:42
Ένα μικροσκοπικό μουσείο μοντέρνας τέχνης, το «Modernico», σχεδίασαν και κατασκεύασαν μικροί «αρχιτέκτονες», που συμμετέχουν στο Summer Camp, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, τιμώντας τη μνήμη της Zaha Hadid.
Καλοκαιρινές αποδράσεις: Summer Camp για παιδιά στο Τελλόγλειο
17.05.2016 14:37
Σε εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό για παιδιά θα μετατραπεί το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, για τέσσερις εβδομάδες, από τις 20 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου 2016.
Το ΦΚΘ στο 3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantastico
16.05.2016 16:55
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του και σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία AddArt, συμμετέχει στο 3ο Ευρωπαϊκό Παιδικό Φεστιβάλ Elephantástico που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού – Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 20 έως τις 22 Μαΐου 2016.