Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το Self Publish Be Happy στο Atopos BlahBlahBlah

Το Self Publish Be Happy στο Atopos BlahBlahBlah

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atopos BlahBlahBlah υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, ο οργανισμός Atopos cvc συνεργάζεται με τον Bruno Ceschel και το Self Publish Be Happy του Λονδίνου.

Μετά την Tate Modern, το ICA, τη Serpentine και το Aperture Foundation ο ιδρυτής του SPBH θα βρεθεί στην Αθήνα και στην Atopos cvc στις 8 Απριλίου για να μιλήσει για την έρευνά του γύρω από τις ανεξάρτητες εκδόσεις και για να παρουσιάσει το project SPBH TV αλλά και το νέο του βιβλίο, ένα μοναδικό εγχειρίδιο-μανιφέστο γύρω από τα DIY photobooks και τις καλλιτεχνικές εκδόσεις.

Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου, παράλληλα με το workshop, το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί την έκθεση της Atopos cvc και να γνωρίσει τον Jamie Shaw των SPBH, ο οποίος θα έχει στήσει το δικό του zine-making studio μέσα στο κτίριο του οργανισμού. Την Κυριακή στις 17:30 θα ακολουθήσει πάρτυ με αφορμή την παρουσίαση του νέου zine με drinks, chit-chat και ελεύθερη είσοδο.

Σχετικά με το Self Publish Be Happy

Το φαινόμενο Self Publish Be Happy αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα στήριξης και προβολής των DIY εκδόσεων και των self-publishers ανά τον κόσμο ενώ έχει παρουσιαστεί εκτενώς μεσω the Guardian, Dazed και the FT μεταξύ άλλων. Ο οργανισμός με βάση το Λονδίνο ιδρύθηκε το 2010 από τον Bruno Ceschel και είναι αφιερωμένος στις ανεξάρτητες εκδόσεις φωτογραφίας και στη συλλογή και μελέτη τους μέσω workshops, live events και on/offline projects. Το Self Publish, Be Happy έχει συνεργαστεί με σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα και οργανισμούς όπως Tate Modern, The Photographer’s Gallery, ICA, Serpentine Galleries, C/O Berlin, Aperture Foundation και Kunsthal Charlottenborg.

Σχετικές ειδήσεις
21ο Παζάρι Βιβλίου 2017 στην Πλατεία Κοτζιά
03.01.2017 15:35
Το 21ο Παζάρι Βιβλίου 2017, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), σε συνδιοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών-Βιβλιοχαρτοπωλών (Π.Ο.Ε.Β.) και με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).
24.11.2016 10:09
Την εποχή της αβεβαιότητας και των απρόβλεπτων αλλαγών, οι εκδόσεις ΤΟΠΟΣ και ο Χώρος Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνουν την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο Beton7, την παρουσίαση του βιβλίου "Δυναμική των Ομάδων και Αλλαγή στους Οργανισμούς" και μία ανοικτή συζήτηση για τη δύναμη των ομάδων ως μέσο αλλαγής
Οι εκδόσεις UNLOCKED και RRRIPP!! στην Offprint Paris 2016
11.11.2016 14:48
Η Atopos cvc με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην έκθεση Offprint Paris 2016 στην Beaux-Arts de Paris με δύο από τις εκδόσεις της.
To βιβλίο UNLOCKED στο Unseen Photo Fair στο Άμστερνταμ
21.09.2016 17:24
Το UNLOCKED, το βιβλίο της Atopos cvc που επιχειρεί να ξεκλειδώσει την απεικόνιση του Γυμνού Σώματος στη μετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή ταξιδεύει στο Book Market του Unseen Photo Fair 2016 μέσω της Idea books, international distributor του οργανισμού.
Συμμετοχή της Atopos στην έκθεση Cosmos, the Rencontres d’Arles
28.06.2016 16:14
Η ATOPOS CVC με χαρά ανακοινώνει τη συμμετοχή της στην Cosmos Arles Books 2016 στη Γαλλία, με το νέο βιβλίο της με τίτλο UNLOCKED: ένα βιβλίο υπό μορφή φωτογραφικής αφήγησης, το οποίο επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» την απεικόνιση του «Γυμνού Σώματος» στη μετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή.