Το μονόπρακτο της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβαίνει για δέκα μόνο παραστάσεις στο χώρο του 104-1 του Κέντρου Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη από την ομάδα Βραδινοί Επισκέπτες.

Στην Πόλη η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, μερικές φορές αποπνικτική. Οι ήρωες είναι ποτισμένοι από τον τόπο που τους επιβάλλεται.Ο Κίμων και οι Ελισάβετ είναι ξένοι σε μια πόλη. Μια πόλη που η περιγραφή της θα μπορούσε να ταιριάζει σε πολλές πόλεις. Εκείνη γυρίζει στους δρόμους, εκείνος μένει σπίτι. Έχουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και δεν είναι εύκολο να εισδύσει κανείς στον κόσμο τους.Όταν ο Φωτογράφος τους επισκέπτεται οι ισορροπίες αλλάζουν και η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Η Λούλα Αναγνωστάκη έγραψε την Πόλη μαζί με άλλα δυο μονόπρακτα, τη Διανυκτέρευση και την Παρέλαση. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και η παράσταση αυτή άφησε εποχή. Είναι η περίοδος που το παράλογο κυριαρχεί στο θέατρο, η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα δεν διακρίνεται για την ηρεμία της, οι μνήμες από την κατοχή και τον εμφύλιο είναι νωπές. Τα έργα αυτά αγαπήθηκαν και όχι τυχαία από το κοινό και τους ανθρώπους του θεάτρου και ανέβηκαν πολλές φορές στη σκηνή.