Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Η Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη

Η Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη
Το μονόπρακτο της Λούλας Αναγνωστάκη ανεβαίνει για δέκα μόνο παραστάσεις στο χώρο του 104-1 του Κέντρου Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη από την ομάδα Βραδινοί Επισκέπτες.

Στην Πόλη η ατμόσφαιρα είναι ηλεκτρισμένη, μερικές φορές αποπνικτική. Οι ήρωες είναι ποτισμένοι από τον τόπο που τους επιβάλλεται.Ο Κίμων και οι Ελισάβετ είναι ξένοι σε μια πόλη. Μια πόλη που η περιγραφή της θα μπορούσε να ταιριάζει σε πολλές πόλεις. Εκείνη γυρίζει στους δρόμους, εκείνος μένει σπίτι. Έχουν τους δικούς τους κώδικες επικοινωνίας και δεν είναι εύκολο να εισδύσει κανείς στον κόσμο τους.Όταν ο Φωτογράφος τους επισκέπτεται οι ισορροπίες αλλάζουν και η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

Η Λούλα Αναγνωστάκη έγραψε την Πόλη μαζί με άλλα δυο μονόπρακτα, τη Διανυκτέρευση και την Παρέλαση. Πρωτοπαρουσιάστηκαν στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν και η παράσταση αυτή άφησε εποχή. Είναι η περίοδος που το παράλογο κυριαρχεί στο θέατρο, η πολιτική σκηνή στην Ελλάδα δεν διακρίνεται για την ηρεμία της, οι μνήμες από την κατοχή και τον εμφύλιο είναι νωπές. Τα έργα αυτά αγαπήθηκαν και όχι τυχαία από το κοινό και τους ανθρώπους του θεάτρου και ανέβηκαν πολλές φορές στη σκηνή.

Σχετικές ειδήσεις
Ο ήχος του όπλου, της Λούλας Αναγνωστάκη στο Altera Pars
29.09.2016 14:38
Ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής δραματουργίας, «Ο ήχος του όπλου», της Λούλας Αναγνωστάκη, σχεδόν τριάντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα, ξαναζωντανεύει από τις 14 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο ALTERA PARS, με την σκηνοθετική ματιά του Πέτρου Νάκου και τη Μίνα Χειμώνα στο ρόλο της Κάτιας.
Η Παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη στον Πολυχώρο Underground
31.08.2016 14:57
Στον Πολυχώρο UNDERGROUND παρουσιάζεται η παράσταση «Η Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, από τις 26 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:30.
Παρέλαση της Λούλας Αναγνωστάκη στον Χώρο Τέχνης Ισόγειο
13.07.2016 13:52
Μετά τις sold out παραστάσεις στο Bijoux de kant hood, η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη παρουσιάζεται ξανά στις 20 & 21 Ιουλίου 2016 στο ΙΣΟΓΕΙΟ, κάτω από τη Μέντα, στην Κηφισιά.
Η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη στο Ρότα Art Bar
11.07.2016 11:41
Μετά τις sold out παραστάσεις στο Bijoux de kant hood, η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη παρουσιάζεται ξανά στην Αθήνα στις 13 & 14 Ιουλίου 2016 στο Ρότα Art Bar.
Η Παρέλαση, της Λούλας Αναγνωστάκη από την ομάδα Χρώμα σε Αθήνα και Πάτρα
10.06.2016 13:25
Η «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη, παρουσιάζεται ξανά από την ομάδα Χρώμα και το σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Χατζή, μετά το ανέβασμά της ως μέρος της «Τριλογίας της Πόλης» στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2014.