Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιάννης Κασέτας σ' ένα αφιέρωμα στους Jimmy Hendrix και Stevie Wonder στο Afrikana

Ο Γιάννης Κασέτας σ' ένα αφιέρωμα στους Jimmy Hendrix και Stevie Wonder στο Afrikana

Ο Γιάννης Κασέτας παρουσιάζει στο Afrikana ένα αφιέρωμα στον Jimmy Hendrix και τον Stevie Wonder.

Δυο κορυφαίοι συνθέτες, εκτελεστές, τραγουδιστές που άφησαν το στίγμα τους με το προσωπικό τους ύφος. Ο καθένας με τα δικά τους ιδιαίτερα και ιδιοφυή χαρακτηριστικά άλλαξε τη ροη της μουσικής.

To κοινό που τους συνδέει, η αφροαμερικανικη παράδοση, είναι το μυστικό συστατικό που κάνει το αφιέρωμα αυτό ξεχωριστό! Γιατί πατώντας πάνω σε αυτό το συστατικό ο Κασέτας και η παρέα του παραλλάσσουν και εναρμονίζουν τους μεγάλους αυτούς μουσικούς χωρίς πολυπλοκότητα και επιδειξιομανία, αλλά προσθέτοντας φανκ, σόουλ και τζαζ στοιχεία στα κατάλληλα σημεία, με ουσία…

Συμμετέχουν οι:

Σεραφείμ Μπέλλος: Ντραμς
Δημήτρης Σεβδαλής: ηλ. πιάνο , πλήκτρα
Μάνος Λούτας: ηλ. μπάσο
Γιάννης Κασέτας: τενόρο και άλτο σαξόφωνο, ενορχηστρώσεις, εναρμονίσεις.

Σχετικές ειδήσεις
Σμυρνέικο μινόρε με τη Γλυκερία στο Θέατρο Παλλάς
20.02.2017 17:32
Μετά την τεράστια επιτυχία και τις δύο sold out εμφανίσεις της μουσικής παράστασης Σμυρνέικο μινόρε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η Γλυκερία επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς και παρουσιάζει την Παρασκευή 10 Μαρτίου ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας, πλαισιωμένη από 15 μελή ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων. Μαζί της η Dilek Koç και η Αρετή Κετιμέ.
Αφιέρωμα στους Pink Floyd από τους The Roleplay στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
11.11.2016 12:46
Με ένα αφιέρωμα στους Pink Floyd από το ελληνικό συγκρότημα The Roleplay ανοίγει το φετινό του πρόγραμμα ο Κύκλος ΓΕΦΥΡΕΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που διευθύνεται από τον Δημήτρη Μαραγκόπουλο.
Ο Γιάννης Κασέτας και ο Απόστολος Λεβεντόπουλος στο Bar 37
24.05.2016 11:37
Τα κλασσικά κομμάτια της εποχής του bebop, της 60’s jazz αλλά και το jazz-funk των 70’s θα παιχτούν από δύο μουσικούς που γνωρίζουν.
Tribute to the Masters Eddie Harris & Grover Washington: Ο Γιάννης Κασέτας στο Τρένο στο Ρουφ
06.05.2016 12:58
O γνωστός σαξοφωνίστας Γιάννης Κασέτας επιστρέφει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Τρένο στο Ρουφ για ένα ακόμη αφιέρωμα σε μεγάλες μορφές της τζαζ.
Ο Γιάννης Κασέτας live στο Jazz Point
24.02.2016 11:30
Δεύτερο αφιέρωμα στη σειρά από τον Γιάννη Κασέτα μετά την μεγάλη επιτυχία του Tribute to the Masters of the ‘60s (W. Shorter, J. Henderson, D. Gordon) στο Θεατρικό Βαγόνι στο «Το Τρένο στο Ρουφ», αυτή τη φορά στο Jazz Point!