Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Blossom: έκθεση της Mari Aoyama στη γκαλερί Ελένη Μαρνέρη

Blossom: έκθεση της Mari Aoyama στη γκαλερί Ελένη Μαρνέρη

Η γκαλερί Ελένη Μαρνέρη έχει την χαρά να παρουσιάσει τη νέα συλλογή της Mari Aoyama στην έκθεση «Blossom», την Πέμπτη, 14 Απριλίου.

Χιλιάδες λεπτεπίλεπτα λουλούδια από χαρτί και μετάξι, μικροσκοπικά έντομα, μυθικά πολύχρωμα πουλιά, μινιατούρες σε ονειρικές παραστάσεις – έργα μεικτής τεχνικής φτιαγμένα με σπάνια υλικά απ’όλο τον κόσμο τα οποία χρειάστηκαν μήνες για την κατασκευή τους, θα στολίσουν τους χώρους της γκαλερί Eleni Marneri για να μας ταξιδέψουν στον μαγικό, εξωτικό κόσμο της Mari Aoyama.

«Η αστείρευτη δοτικότητα και χάρη της μητέρας φύσης, η κοινή ψυχή των πλασμάτων της, η ενοποιός δύναμη των μορφών και των ήχων της, είναι ο μυστικός της ψίθυρος, πως το εσωτερικό μας φως είναι η μήτρα της ομορφιάς  και της αγάπης  -το μόνο αντίδοτο στην εντροπία του κόσμου μας.

Πάντα ζούσα ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους. Έτσι αισθάνομαι τα έργα μου σαν μια γέφυρα  που συνδέει αυτούς τους κόσμους αλλά και σαν  ένα μέσο που με ωθεί  να γνωρίσω βαθύτερα τον εαυτό μου, τους άλλους ανθρώπους, τη ζωή. Η δημιουργία τους  με βοηθά να εκφράζω όσα δεν  μπορούν να ειπωθούν με λέξεις. Αναζητώ την ομορφιά, την έμπνευση και την μαγεία στην καθημερινότητα μου. Πιστεύω στην αξία της λεπτομέρειας και στην ευγενική, διακριτική δύναμη των φυσικών υλικών., όπως το μετάξι και το χειροποίητο χαρτί. Νιώθω βαθύ σεβασμό για τους δημιουργούς που εργάζονται ατέλειωτες ώρες με μεράκι, αφοσίωση, και αγάπη για να κατασκευάσουν ένα μοναδικό έργο τέχνης.»

Η Mari Aoyama είναι Ελληνίδα από την πλευρά της μητέρας της και Ιαπωνίδα από τον πατέρα της. Σπούδασε στο Parsons School of Design της Νέας Υόρκης, στο Ecole de la Chambre Syndicale de la Haute Couture στο Παρίσι και στο Esmod του Τόκυο. H έκθεση θα περιλαμβάνει μεγάλα έργα και γιαπωνέζικες παραστάσεις-μινιατούρες μεικτής τεχνικής, και μοναδικά κοσμήματα.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Georg Baselitz στη γκαλερί Gagosian
01.02.2017 14:16
Η γκαλερί Gagosian βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει επιλεγμένα έργα του Georg Baselitz σε χαρτί.
Logos, Stripes and Splashes: Έκθεση του Helmut Middendorf στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
17.11.2016 17:30
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την έκθεση “Logos, Stripes and Splashes” με καινούργια ζωγραφικά έργα τoυ Helmut Middendorf από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016.
Ζωγραφίζω, μαθαίνω την Ελλάδα: έκθεση της Ειρήνης Ευσταθίου στη Γκαλερί Ελένη Κορωναίου
08.09.2016 17:10
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλεία της Ειρήνης Ευσταθίου στην τρίτη ατομική της έκθεση στη γκαλερί, με τίτλο «Ζωγραφίζω, Μαθαίνω την Ελλάδα».
ATM (…songs, about love and death): έκθεση του Γιώργου Σαπουντζή στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
23.05.2016 10:24
Η γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει τη νέα δουλειά του Γιώργου Σαπουντζή στη δεύτερη ατομική του έκθεση στην γκαλερί, με τίτλο «ATM (…songs, about love and death.)».
Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.04.2016 16:23
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.