Η «too dark to be indie» μελωδία των Mani Deum συναντά το post alternative ύφος των Jane Doe, που με τη σειρά του σμίγει με τον ονειρικό rock ήχο των Lower Cut.

Τρία από τα πιο ιδιαίτερα σχήματα της σύγχρονης ελληνικής αγγλόφωνης μουσικής σκηνής επισκέπτονται τo Ρομάντσο για να δώσουν μια διαφορετική συναυλία.

Mani Deum

Οι Mani Deum ξεκίνησαν στα τέλη του 2005 και από τότε παίζουν αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν infected folk ‘n’ roll. Έχουν κυκλοφορήσει το Five Infected Blessings EP το 2009, το Music for Your Local Church … or Your Local Brothel το 2011 και πρόσφατα κυκλοφόρησε ο νέος τους δίσκος When Beauty Ends.

https://www.facebook.com/mani.deum?fref=ts

Jane Doe

Οι Jane Doe είναι ένα indie alternative rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από τους Stratos Doe (τύμπανα), Dionisis Doe (ηλεκτρικό μπάσο), Anastasis Doe (κιθάρες), Antonis Doe (κιθάρες), Moss Doe (λέξεις), Nik Doe (ηχοληψία) και John Doe (visuals). Έχουν κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους, το Heaven for Dogs το 2008 στην RunDevilRun, το The Enormous Head of King Splendid το 2013 στην Puzzlemusik, το Revolution Diaries το 2014 επίσης στην Puzzlemusik όπως και το Recipes for Refugees το 2014.

Αυτή τη περίοδο ολοκληρώνουν το EP B612 revisited, στο οποίο διασκευάζουν δικά τους παλιότερα τραγούδια.

www.facebook.com/TheJaneDoeBand

Lower Cut

Οι Lower Cut είναι ένα δραστήριο συγκρότημα με εμφανίσεις σε πολλά live stages της Αθήνας. Η μουσική τους κινείται στον ευρύτερο χώρο του alternative, με σαφείς προεκτάσεις στην dream rock, shoegaze, post μουσική σκηνή. Κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Off my Head τον Οκτώβριο του 2014 στην Puzzlemusik.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζουν την επόμενη δισκογραφική δουλειά τους σε παραγωγή του Αλέξη Μπόλπαση.

Τους Lower Cut αποτελούν οι Ειρήνη Αργύρη (φωνή), Βαγγέλης Σταυρουλάκης (κιθάρα), Αλέξανδρος Δαρμής (πλήκτρα, samples, programming), Γιάννης Ευθυμίου (μπάσο, πλήκτρα, programming) και Βασίλης Μπάλδος (ντραμς).

www.facebook.com/LwrCt