Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Coming from… Milano - Athina

Coming from… Milano - Athina

Μια ορδή νέων καλλιτεχνών απ’ όλη την υφήλιο καταφτάνει την άνοιξη στην πρωτεύουσα για τις ανάγκες της πρωτοποριακής Διεθνής Εκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Coming from… Milano -Athina.

Με έργα ψηφιακής αναζήτησης, video art, εγκαταστάσεις οι νέες αυτές φωνές, ενώνονται για να εμφυσήσουν με την αύρα της πνοής τους νέα αισθητική στο χώρο της τέχνης και του σινεμά , να προσφέρουν νέα οράματα, φρέσκες προκλήσεις.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στον έφορο τέχνης και καθηγητή καλών τεχνών Diego Esposito από το Μιλάνο. Στόχος του είναι η καθιέρωση μιας κοινής συνιστάμενης μεταξύ των δυο αυτών πόλεων: Αθήνας και Μιλάνου. Δυο πόλοι τέχνης και ιστορίας, σπουδών και πολιτισμού, επιστήμης και τεχνολογίας. Με μια φράση, η ένωση του παρελθόντος και του μέλλοντος.

Η Αθήνα, ως λίκνο πολιτισμού συμβολίζει την καλλιτεχνική ελευθερία και το Μιλάνο από τη περίοδο του Λεονάρντο ντα Βίντσι, τη τεχνολογική δύναμη. Το αποτέλεσμα της σύμπραξης αυτής, είναι η συνύπαρξη όλων αυτών των νέων καλλιτεχνών-ανάμεσά τους φυσικά και πολλοί Ελληνες.