Η παιδική παράσταση, που έχει γοητεύσει μικρούς και μεγάλους, «Ο ΠΗΤΕΡ ΠΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ» συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων 24 Απριλίου 2016.

Μία παράσταση με πολύ καλές κριτικές, με μεγαλύτερη επιβράβευση όμως το χαμόγελο και τον ενθουσιασμό μικρών και μεγάλων οι οποίοι πραγματικά γοητεύονται από την ιστορία,  και τις ερμηνείες των ηθοποιών.

Ένα έργο εκπαιδευτικό διαδραστικό  γραμμένο με πολύ φροντίδα, όπου το βασικό του μήνυμα είναι ότι πρέπει να υπερασπιζόμαστε την πολιτιστική μας κληρονομιά, αυτά που μας ανήκουν, το Μουσείο της Ακρόπολης  και να διεκδικήσουμε τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Το Θέατρο είναι η τέχνη της άμεσης επικοινωνίας και της μεταφοράς μηνυμάτων.

Και μέσα από αυτήν, τα παιδιά θα μάθουν τους “λόγους”  για την επιστροφή τους.

Γιατί, Η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι η ταυτότητα και η συνέχειά μας.

Λίγα λόγια για το έργο…

Ο Κάπτεν Χούκ έχει ανοίξει γραφείο ντετέκτιβ, στο Λονδίνο  και αναλαμβάνει διάφορες βρομοδουλειές. Κάποια στιγμή δέχεται μια επίσκεψη όπου ο  άγνωστος συνομιλητής του λέει ότι οι Έλληνες έχουν χτίσει ένα καινούργιο Μουσείο, το Μουσείο της Ακρόπολης και θέλουν να πάρουν τα Ελγίνεια από το Βρετανικό Μουσείο και να τα πάνε εκεί. Του αναθέτει λοιπόν να σαμποτάρει το Μουσείο και να κάνει ότι μπορεί για να το δυσφημίσει στον κόσμο. Ο Κάπτεν Χουκ αποδεικνύεται  χειρότερος από τον πελάτη του και αποφασίζει να βάλει βόμβα στο μουσείο, καταστρέφοντας μια και καλή, τόσο τα αγάλματα όσο και «… αυτούς τους απαίσιους τύπους, τους Έλληνες!»  Ο Πήτερ Παν και η Τίνκερμπελ έχουν άλλη γνώμη, τον ακολουθούν, φτάνουν στο Μουσείο της Ακρόπολης και ενώ ψάχνουν τον Κάπτεν Χουκ περνώντας από τις διάφορες αίθουσες  μαθαίνουμε και για τα διάφορα εκθέματα, τις Καρυάτιδες, την Ακρόπολη. Κάποια στιγμή τον ανακαλύπτουν, και προσπαθούν να τον εμποδίσουν να πραγματοποιήσει την αποτρόπαια πράξη του. Την κρίσιμη στιγμή σαν από μηχανής Θεός παρουσιάζεται… η  κλεμμένη Καρυάτιδα και δίνει την λύση.  

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Θοδωρής Ραχιώτης

Σκηνοθεσία – Επιμέλεια Κειμένου : Χάρης Σώζος

Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Χειμώνα

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ

Στίχοι – Μουσική: Λεωνίδας Σώζος

Χορογραφίες / Βοηθός Σκηνοθέτη: Μελίνα Μαρνέρου

Συμμετοχή στα ομαδικά τραγούδια: Κατερίνα Κυριακού, Δημήτρης Πάσιος.

ΠΑΙΖΟΥΝ:  Διονύσης Μπάστας, Κωνσταντίνος Καραγάνης, Γιάννης Ζωγράφος, Κατερίνα Χιντηράκη, Νίκος Μυτιληναίος, Μαρία Νεφέλη Δούκα. 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 90’ (με διάλειμμα)