To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας  µε τη μαγειρική τέχνη.

Οι καλλιτέχνες σχεδιάζουν τα  έργα ειδικά για το project αυτό και φιλοξενούνται στην αίθουσα “Αrt Deck” στο δεύτερο όροφο του νέου πολυχώρου εκδηλώσεων του Varoulko Seaside στο Μικρολίμανο. Το Varoulko έχει μεταμορφωθεί σε μία γκαλερί, όπου οι συνδαιτημόνες θα έχουν την ευκαιρία γίνουν όχι μόνο θεατές, αλλά και «κριτικοί» τέχνης και να επηρεάσουν καθοριστικά την εξέλιξη του project αναδεικνύοντας το έργο μεγαλύτερης αποδοχής.

Η πρώτη έκθεση με τίτλο «Οψάριον» υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Λουϊζας Καραπιδάκη θα διαρκέσει μέχρι 10 Μαΐου. Στην έκθεση αυτή σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί φιλοτεχνούν έργα (γλυπτά, χαρακτικά, ζωγραφικά και κατασκευές) απεικονίζοντας ως κεντρικό θέμα βυθούς και ψάρια με ρεαλιστική, ποιητική ή και σουρεαλιστική διάθεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις η απόδοση του βυθού της θάλασσας είναι αποτέλεσμα προσωπικής εμπειρίας του καλλιτέχνη «experience», αφού τα έργα έχουν ζωγραφιστεί μέσα στη θάλασσα, ενώ άλλα έχουν παλαιωθεί στον βυθό. Παράλληλα, τα ψάρια εμφανίζονται άλλοτε «λαχταριστά» με σαφή ρεαλιστικά χαρακτηριστικά, ενώ άλλοτε υπερτερεί ο μινιμαλιστικός τρόπος της μορφολογικής τους απόδοσης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στον πρώτο κύκλο είναι οι Χρήστος Αρτέμης, Στάθης Βατανίδης, Λουκάς Γεραλής, Αντώνης Καστρινάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Γρηγόρης Κότσαρης, Μιχάλης Κότσαρης, Γιάννης Μανιατάκος, Νατάσα Μεταξά, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Θανάσης Μπερούτσος, Ιόλη Ξιφαρά, Μιλτιάδης Πεταλάς, Κωνσταντίνα Συλίκου, Βασίλης Τάγκαλος, Δημήτρης Τζάνης, Francesco Moretti.