Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Ολοκλήρωση θεατρικών εργαστήριων Phone Home: Πρόσκληση σε εκδηλώσεις

Ολοκλήρωση θεατρικών εργαστήριων Phone Home: Πρόσκληση σε εκδηλώσεις

Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με το σπίτι σας; Το Phone Home είναι ένα ευρωπαϊκό θεατρικό project που έχει στόχο να καθιερώσει μια νέα μορφή δημιουργικής συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, συνδυάζοντας την παραγωγική εργασία θεατρικών κοινοτήτων, την καλλιτεχνική διάδραση μέσω νέων τεχνολογιών και την αυθεντική συμμετοχή του κοινού.

Αντλώντας έμπνευση από πραγματικές ιστορίες μεταναστών και προσφύγων, βασική επιδίωξη των δημιουργών του Phone Home είναι να αναπλάσουν το ιδιαιτέρως τρέχον και επίμαχο θέμα της μετανάστευσης σε μια πρωτόγνωρη θεατρική εμπειρία – σχόλιο πάνω στον τρόπο με τον οποίο «αντιμετωπίζεται» η κατάσταση από την Ευρώπη του σήμερα.

Θεατρικά εργαστήρια

Οι δημιουργοί του Phone Home διοργάνωσαν μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων, ήδη από τον Νοέμβριο του 2015, σε καθεμία από τις χώρες που συμμετέχουν στην παραγωγή (Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία) και σε συνεργασία με μεταναστευτικές κοινότητες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς υποστήριξης προσφύγων.

Στην Αθήνα, τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Station Athens, την AMAKA και το ΣΤΕΚΙ Μεταναστών. Τα εργαστήρια ήταν ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ανεξαρτήτως καταγωγής ή προηγούμενης εμπειρίας με το θέατρο, προσφέρονταν δωρεάν και συγκέντρωσαν συμμετέχοντες από πολλές διαφορετικές χώρες.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, από τις 14:00 έως τις 17:00 σας προσκαλούμε στο χώρο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ (Λεωνίδου 15 & Κολωνού, στάση μετρό Μεταξουργείο), για να γιορτάσουμε μαζί την ολοκλήρωση των θεατρικών εργαστηρίων Phone Home της Αθήνας με προβολές, συζητήσεις, φαγητό και μουσική από τις χώρες καταγωγής όλων όσων συμμετείχαν.

Σας περιμένουμε!

Σχετικές ειδήσεις
1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών στο Θέατρο ΜΠΙΠ
05.09.2016 13:07
Αναγνωρίζοντας το κενό που υπάρχει στο ανέβασμα νέων θεατρικών έργων Ελλήνων συγγραφέων, αλλά και δείχνοντας ενδιαφέρον προς τις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις, το ΜΠΙΠ διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Νέων Δημιουργών.
Διεθνής Συνδιάσκεψη YouthDOCs στο Ναύπλιο
15.06.2016 13:02
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλεί στις 18 και 19 Ιουνίου 2016 στη Διεθνή Συνδιάσκεψη YouthDOCs, στο Ναύπλιο.
Εργαστήριο «Body of Essence: Σώμα - Μυαλό - Καρδιά και η Ενδυνάμωση του Ηθοποιού» στο ΦΙΞ in Art
07.04.2016 14:56
Το εργαστήριο "Body of Essence: Σώμα - Μυαλό - Καρδιά και η Ενδυνάμωση του Ηθοποιού", που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεατρικών Εργαστηρίων "Δουλεύοντας το σώμα του Ηθοποιού: Πρακτικές και Θεωρία" του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, θα διεξαχθεί στις 15-17 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα 3 του ΦΙΞ in Art.
Ασυνήθεις ύποπτοι της λογοτεχνίας: Εκδήλωση στο Φουγάρο
16.03.2016 15:37
Στις 19 Μαρτίου 2016 το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ συνδιοργανώνουν μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο Ασυνήθεις ύποπτοι της λογοτεχνίας, και σας υποδέχονται στη γκαλερί του ΦΟΥΓΑΡΟΥ με θέρμη, το βράδυ στις 20:00 με το φως των κεριών, στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Συμποσίου για τους συγγραφείς της Αργολίδας.
Συμμετοχή του ΚΘΒΕ στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
01.12.2015 17:01
To Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS με το θεατρικό δρώμενο «Ακούω τη σιωπή σου».