Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ολοκλήρωση θεατρικών εργαστήριων Phone Home: Πρόσκληση σε εκδηλώσεις

Ολοκλήρωση θεατρικών εργαστήριων Phone Home: Πρόσκληση σε εκδηλώσεις

Πότε επικοινωνήσατε τελευταία φορά με το σπίτι σας; Το Phone Home είναι ένα ευρωπαϊκό θεατρικό project που έχει στόχο να καθιερώσει μια νέα μορφή δημιουργικής συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής, συνδυάζοντας την παραγωγική εργασία θεατρικών κοινοτήτων, την καλλιτεχνική διάδραση μέσω νέων τεχνολογιών και την αυθεντική συμμετοχή του κοινού.

Αντλώντας έμπνευση από πραγματικές ιστορίες μεταναστών και προσφύγων, βασική επιδίωξη των δημιουργών του Phone Home είναι να αναπλάσουν το ιδιαιτέρως τρέχον και επίμαχο θέμα της μετανάστευσης σε μια πρωτόγνωρη θεατρική εμπειρία – σχόλιο πάνω στον τρόπο με τον οποίο «αντιμετωπίζεται» η κατάσταση από την Ευρώπη του σήμερα.

Θεατρικά εργαστήρια

Οι δημιουργοί του Phone Home διοργάνωσαν μια σειρά θεατρικών εργαστηρίων, ήδη από τον Νοέμβριο του 2015, σε καθεμία από τις χώρες που συμμετέχουν στην παραγωγή (Ελλάδα, Γερμανία, Αγγλία) και σε συνεργασία με μεταναστευτικές κοινότητες, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς υποστήριξης προσφύγων.

Στην Αθήνα, τα εργαστήρια πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Station Athens, την AMAKA και το ΣΤΕΚΙ Μεταναστών. Τα εργαστήρια ήταν ανοιχτά σε όλους τους ενδιαφερόμενους, ανεξαρτήτως καταγωγής ή προηγούμενης εμπειρίας με το θέατρο, προσφέρονταν δωρεάν και συγκέντρωσαν συμμετέχοντες από πολλές διαφορετικές χώρες.

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2016, από τις 14:00 έως τις 17:00 σας προσκαλούμε στο χώρο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ (Λεωνίδου 15 & Κολωνού, στάση μετρό Μεταξουργείο), για να γιορτάσουμε μαζί την ολοκλήρωση των θεατρικών εργαστηρίων Phone Home της Αθήνας με προβολές, συζητήσεις, φαγητό και μουσική από τις χώρες καταγωγής όλων όσων συμμετείχαν.

Σας περιμένουμε!

Σχετικές ειδήσεις
«Έαρ» Βικτώρια: ένας νέος χώρος για το Θέατρο, τη Λογοτεχνία, την Ποίηση και τη Μουσική
03.01.2017 14:57
Μία καλλιτεχνική Άνοιξη ξεκινά ο νέος χώρος «Έαρ» Βικτώρια από τον φετινό Γενάρη, με δύο διαφορετικές σκηνές, όπου θα ανέβουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, αλλά και εκδηλώσεις για την λογοτεχνία και την ποίηση, υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και Μεταφραστών.
6 συγγραφείς ζητούν το κοινό τους: εργαστήρι νέων θεατρικών συγγραφέων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
09.12.2016 10:22
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με τη χορηγική υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, δίνει την ευκαιρία και υποστηρίζει νέους δημιουργούς για να γράψουν έργα σύγχρονα, καινοτόμα που μιλούν τη γλώσσα της εποχής μας.
«Λύκειο Επιδαύρου»: Εκδήλωση από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου
24.11.2016 11:57
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνδιοργάνωση με το Φουγάρο παρουσιάζει το Λύκειο Επιδαύρου, με ομιλητές τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και την Τζωρτζίνα Κακουδάκη.
Διεθνής Συνδιάσκεψη YouthDOCs στο Ναύπλιο
15.06.2016 13:02
Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλεί στις 18 και 19 Ιουνίου 2016 στη Διεθνή Συνδιάσκεψη YouthDOCs, στο Ναύπλιο.
Εργαστήριο «Body of Essence: Σώμα - Μυαλό - Καρδιά και η Ενδυνάμωση του Ηθοποιού» στο ΦΙΞ in Art
07.04.2016 14:56
Το εργαστήριο "Body of Essence: Σώμα - Μυαλό - Καρδιά και η Ενδυνάμωση του Ηθοποιού", που πραγματοποιείται στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θεατρικών Εργαστηρίων "Δουλεύοντας το σώμα του Ηθοποιού: Πρακτικές και Θεωρία" του Συλλόγου Αποφοίτων Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, θα διεξαχθεί στις 15-17 Απριλίου 2016 στην Αίθουσα 3 του ΦΙΞ in Art.