Το ότι οι Next Step Quintet είναι από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, από τις δυνάμεις της νέας γενιάς της ελληνικής jazz σκηνής ήρθε να επιβεβαιώσει η διάκριση που απέσπασαν μόλις πρόσφατα στον διεθνή διαγωνισμό «Made In New York Jazz Competition».

Πριν το επικείμενο ταξίδι τους στην Νέα Υόρκη οι Next Step Quintet εμφανίζονται live στην σκηνή του ΙΛΙΟΝ plus την Τετάρτη 6 Απριλίου με κομμάτια από το πρόσφατο άλμπουμ τους «2» που έχει ήδη κερδίσει κοινό και κριτική αλλά και με αγαπημένα κομμάτια από το παλαιότερο ντεμπούτο τους.

Οι Next Step Quintet έχουν πλέον κάνει το crossover και έχουν αποκτήσει φίλους στο ευρύτερο μουσικόφιλο κοινό, πέρα από ακροατήριο της jazz. Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη τη γκάμα των αναφορών – επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι με γοητευτικό τρόπο προκλητικό.

Ο Θοδωρής Κότσυφας (κιθάρα), ο Βασίλης Ποδαράς (ντραμς), ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), ο Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), με καλεσμένο στο σαξόφωνο τον Τάκη Πατερέλη υπόσχονται μια μοναδική βραδιά.  

https://www.facebook.com/TheNextStepQuintet
https://www.facebook.com/puzzlemusik.label