Το Μικρό Θέαρο της Μονής Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το Θέατρο του Βορρά και το έργο Chat του Gustavo Ott, στο πλαίσιο του θεατρικού Τουρνουά 5Χ5 που διοργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

«Θα μάθεις την αλήθεια, και η αλήθεια θα σε κάνει να απελπιστείς» – Άγνωστος

Ο πολυβραβευμένος Βενεζουελανος θεατρικός συγγραφέας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου San Martin, γράφει πέντε ιστορίες εικονικής πραγματικότητας και αληθινής ζωής. Γύρω τους ένα πλήθος άλλες, χιλιάδες κλικ ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα, στο όνειρο και τον εφιάλτη. Πέντε ιστορίες τρέλας και ελπίδας, έρωτα και αρρώστιας, φανατισμού και θανάτου με πρωταγωνιστές εμάς, τα παιδιά μας, τους γείτονές μας, το μικρό μας ασφαλές σύμπαν. Πόσο απέχουν σήμερα όλα από όλους; Δύο κλικ! Ή μήπως μόνο ένα; Το κλικ στην εξώπορτα της ψυχής μας, το κλικ που μας αφήνει έξω από τον πραγματικό κόσμο, μέσα στο σκοτεινό δωμάτιο με μοναδικό φως τον καινούργιο ήλιο: την οθόνη του υπολογιστή μας.

Πόσο απέχει η ζωή μας από την κόλαση; Πόσο μακριά από το Ισλαμικό Χαλιφάτο βρίσκεται η Νέα Υόρκη; Πόσες κινήσεις χρειάζονται για να βρεις εραστή, να υιοθετήσεις παιδί, να κάνεις φίλους, να αγοράσεις όπλα, να κερδίσεις χρήματα, να χάσεις τη ζωή σου; Το πολύ 2 κλικ! Μπαίνεις στο Chat και ένας νέος κόσμος σε περιμένει. Η πραγματική ζωή μπερδεύεται με την εικονική, ό,τι δε βρίσκεις στη γη δεν περιμένεις πια να το βρεις στον παράδεισο αλλά στο διαδίκτυο, η μοναξιά έχει όνομα, η συντροφιά έχει ψευδώνυμο, η ανωνυμία σώζει τους ένοχους, δεν υπάρχουν αθώοι, μόνο άγνοια που δε συγχωρείται, άγνοια που πληρώνεται, η άγνοια των μελλοντικών αγνοούμενων.

Συντελεστές:

Κείμενο: Gustavo ott
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη, Δάειρα Ζιούβα, Ζήνα Κουφοπούλου, Ιωάννα Λαζοπούλου, Σταμάτης Πολενάκης, Αυγή Σαράφη, Καλλιρόη Τσολακίδου
Επιμέλεια μετάφρασης: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Αντώνης Καραγιάννης
Σκηνικά: Δανάη Πανά
Κοστούμια: Μπίλιω Κωνσταντοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμών: Γιώργος Ζίγκας
Artwork: Παναγιώτης Σπούλος
Παραγωγή: Θέατρο του Βορρά

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βαγγέλης Δαλλές,  Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Έφη Σισμανίδου
Φιλική συμμετοχή Κυριάκος Δανιηλίδης

Περισσότερες πληροφορίες για το Τουρνουά 5Χ5 του ΚΘΒΕ μπορείτε να δείτε εδώ.