Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ciò che vedi e: Έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή στη γκαλερί του The Sowl

Ciò che vedi e: Έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή στη γκαλερί του The Sowl

Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή με τίτλο “Ciò che vedi e”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 στις 20.30 στην γκαλερί του πλήρως μεταμορφωμένου ιστορικού κτηρίου των στάβλων του Όθωνα στο Θησείο. Με αφετηρία τη Vicenza της Ιταλίας, η έκθεση συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία με δεύτερο σταθμό την Αθήνα και θα περιλαμβάνει συνολικά δεκαπέντε επιλεγμένους πίνακες  οι οποίοι παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό.

 

‘Ύστερα από μια πορεία δεκαετιών, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, παραμένοντας πλήρως επικεντρωμένος στην ελευθερία της άμεσης έκφρασης και στη σημασία των λεπτομερειών που διαχρονικά χειρίζεται με χειρουργική ακρίβεια.

 

Ακανόνιστα σχήματα, αγριεμένες πινελιές και έντονα χρώματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου έργου του, μέσα από το οποίο  αιχμαλωτίζει την πραγματικότητα, την αποδομεί και την αναδιατυπώνει σε  ένα νέο πλαίσιο. Η κρίση, η αβεβαιότητα, η καταστροφή είναι  μοτίβα που λειτουργούν, αντιδρούν και μετασχηματίζονται.

 

Μέσα από μια συνεχή αποδόμηση , τα έργα εκπέμπουν ένα πνεύμα απελευθέρωσης ενώ ταυτοχρόνως υποδηλώνουν την διαρκή τάση προς τον αυτοκαθορισμό. Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με μια διαρκή πάλη του ήσυχου με το βίαιο μέσω της οποίας βιώνει μια ατέρμονη αισθητική απόλαυση.

 

Επιμελήτρια έκθεσης: Αιμιλία Σωτήρχου

 

Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα

 

Ο Γεράσιμος Βαλεντής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Κατέχει Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής από το Instituto Universitario Architectural Venezia (IUAV). Εν συνεχεία φοίτησε Ιστορία της Τέχνης υπό την εποπτεία του Dr Michelis, εικαστικές Τέχνες, φωτογραφία και επικοινωνία υπό τους Zanier και Morpurgo. Στην Ιταλία παρακολούθησε το εργαστήριο ζωγραφικής του Emilio Vedova στην Academia di Belle Arti di Venezia ενώ στην Ελλάδα δημιούργησε έναν σημαντικό εικαστικό διάλογο με τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Καλλίνικο. ‘Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία, Αμερική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Ignoramus, έκθεση του Helmut Stallaerts στη γκαλερί Bernier/Eliades
12.01.2017 11:25
Η γκαλερί Bernier/Eliades παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βέλγου καλλιτέχνη Helmut Stallaerts, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, 20:00-22:00. Ο καλλιτέχνης εκθέτει πρώτη φορά στη γκαλερί και θα παραβρίσκεται στα εγκαίνια.
Η περιπέτεια της εικόνας, ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα στη γκαλερί Alma
22.12.2016 14:24
Η αίθουσα τέχνης Alma παρουσίαζει την ατομική έκθεση του Δημήτρη Ράτσικα, με τίτλο Η περιπέτεια της εικόνας, σε επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017, στις 20:00.
Το Ντεπό της Γκαλερί στην a.antonopoulou.art
16.12.2016 14:13
Συνδυάζοντας το Gallery Weekend 2016, τον αποχαιρετισμό του έτους και τα εγκαίνια της νέας ομαδικής έκθεσης "Το Ντεπό της Γκαλερί", η γκαλερί a.antonopoulou.art μας καλεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 12:00-19:00 στο χώρο της για τα εγκαίνια και ένα εορταστικό πάρτι.
Έκθεση - Αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN
08.09.2016 13:14
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN - CHRISTINA ANDROULIDAKI GALLERY.
Sui Generis: Ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Art.Edu στη γκαλερί του The Sowl
23.06.2016 12:21
Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει από την την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 την ετήσια ομαδική έκθεση του εργαστηρίου Καλών Τεχνών Art.Edu με τίτλο ‘Sui Generis’.