Η γκαλερί του The Sowl παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Γεράσιμου Βαλεντή με τίτλο “Ciò che vedi e”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016 στις 20.30 στην γκαλερί του πλήρως μεταμορφωμένου ιστορικού κτηρίου των στάβλων του Όθωνα στο Θησείο. Με αφετηρία τη Vicenza της Ιταλίας, η έκθεση συνεχίζει την ευρωπαϊκή της πορεία με δεύτερο σταθμό την Αθήνα και θα περιλαμβάνει συνολικά δεκαπέντε επιλεγμένους πίνακες  οι οποίοι παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο Ελληνικό κοινό.

‘Ύστερα από μια πορεία δεκαετιών, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει τη νέα του δουλειά, παραμένοντας πλήρως επικεντρωμένος στην ελευθερία της άμεσης έκφρασης και στη σημασία των λεπτομερειών που διαχρονικά χειρίζεται με χειρουργική ακρίβεια.

Ακανόνιστα σχήματα, αγριεμένες πινελιές και έντονα χρώματα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου έργου του, μέσα από το οποίο  αιχμαλωτίζει την πραγματικότητα, την αποδομεί και την αναδιατυπώνει σε  ένα νέο πλαίσιο. Η κρίση, η αβεβαιότητα, η καταστροφή είναι  μοτίβα που λειτουργούν, αντιδρούν και μετασχηματίζονται.

Μέσα από μια συνεχή αποδόμηση , τα έργα εκπέμπουν ένα πνεύμα απελευθέρωσης ενώ ταυτοχρόνως υποδηλώνουν την διαρκή τάση προς τον αυτοκαθορισμό. Ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με μια διαρκή πάλη του ήσυχου με το βίαιο μέσω της οποίας βιώνει μια ατέρμονη αισθητική απόλαυση.

Επιμελήτρια έκθεσης: Αιμιλία Σωτήρχου

Σύντομο Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γεράσιμος Βαλεντής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Κατέχει Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής από το Instituto Universitario Architectural Venezia (IUAV). Εν συνεχεία φοίτησε Ιστορία της Τέχνης υπό την εποπτεία του Dr Michelis, εικαστικές Τέχνες, φωτογραφία και επικοινωνία υπό τους Zanier και Morpurgo. Στην Ιταλία παρακολούθησε το εργαστήριο ζωγραφικής του Emilio Vedova στην Academia di Belle Arti di Venezia ενώ στην Ελλάδα δημιούργησε έναν σημαντικό εικαστικό διάλογο με τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Καλλίνικο. ‘Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ιταλία, Νορβηγία, Αμερική. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.