O διακεκριμένος σολίστ του πιάνου και συνθέτης Σπύρος Μοσχόπουλος, έρχεται στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, σε μία συναυλία όπου θα συνδυάσει το λυρισμό και την ευαισθησία της μουσικής του μεγάλου ρομαντικού συνθέτη, με το πάθος και το παλμό του tango nuevo.

Τα ακούσματα τελείως διαφορετικά, αλλά και συμπληρωματικά μεταξύ τους. Η ρομαντική αναπόληση, η μελαγχολική νοσταλγία από την μία μεριά και το ερωτικό πάθος που θέλει να εκπληρωθεί από την άλλη. Θα ακουστούν μεγάλα έργα των δύο συνθετών που αναδεικνύουν τις αντιθέσεις τους, αλλά και τις κοινές αναφορές τους στη ζωή, στον έρωτα και τον θάνατο.

Σπύρος Μοσχόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα τo 1974. Είναι απόφοιτος του Αττικού Ωδείου (δίπλωμα πιάνου με ¨Αριστα Παμψηφεί & 1ο Βραβείο, 1992) έχοντας καθηγητή τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Τουφεξή. Είναι κάτοχος πτυχίου Μπάτσελορ από το Αμερικάνικό Κολλέγιο Ελλάδος, όπου σπούδασε μουσικολογία και ψυχολογία και κάτοχος πτυχίου Μάστερ από το Boston Conservatory με αντικείμενο την πιανιστική εκτέλεση και καθηγητή τον πιανίστα Michael Lewin ως υπότροφος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και έχει κάνει εμφανίσεις ως σολίστ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική. Είναι ενεργό μέλος σε διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου. Οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν συναυλίες με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, σύμπραξη με την ορχήστρα εγχόρδων Symfonietta Αθηνών, με το κουαρτέτο εγχόρδων A Quartett, με την πιανίστα Θάλεια Αθανίτη, με τον βιολονίστα Πέτρο Χρηστίδη, την Σοπράνο ¨Ελενα Κόκκα, τον πιανίστα Jason Neville Fahy με την ηθοποιό Ναντια Μητρούδη καθώς και με διάφορους άλλους καλλιτέχνες. Eχει δημιουργήσει το σχήμα Dueto Tango με τον μπαντονεονίστα Λευτέρη Γρίβα και ήδη αριθμούν αρκετές εμφανίσεις. Ασχολείται συστηματικά με την εκτέλεση, διασκευή και σύνθεση έργων εμπνευσμένων από το Αργεντίνικο τανγκό, καθώς και τη λατινοαμερικάνικη μουσική. Περιστασιακά έχει ασχοληθεί με τη σύνθεση είτε ως μουσική επένδυση σε ταινίες μικρού μήκους είτε ως συνθέτης οργανικής και φωνητικής μουσικής. Ως σολίστ αριθμεί αρκετές εμφανίσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ρεσιτάλ πιάνου παρουσιάζοντας προσωπικές διασκευές σε έργα τάνγκο νουέβο καθώς και λάτιν. Πιο πρόσφατη η συνεργασία του με τη διακεκριμένη σολίστ του ακορντεόν και συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια. Eχει διατελέσει καθηγητής μουσικής των Αρσακείων Σχολείων και εργάζεται σε διάφορα ωδεία. Διατηρεί έναν σημαντικό κύκλο μαθητών. Επίσης, διδάσκει πιάνο στη Σχολή Xατζήβεη. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του και στο τμήμα Mουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Frederic Chopin
Νυχτερινό σε ντο δίεση ελ. (Οp. Posthumous)
Σονάτα αρ. 2 έργο 35 σε σι ελ.
Grave – Doppio movimento
Scherzo
Marcia funebre
Presto
Fantaisie – Improptu

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Astor Piazzolla*
Vuelvo al Sur
Milonga del Angel**
Street Tango
Μilonga for three
Sin Rumbo
Libertango

*Διασκευή- απόδοση για σόλο πιάνο: Σπύρος Μοσχόπουλος
**Βασισμένο σε μεταγραφή για 2 πιάνα του Pablo Ziegler