Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Άνοιξη στο Θέατρο Τέχνης με 5 νέες παραγωγές

Άνοιξη στο Θέατρο Τέχνης με 5 νέες παραγωγές

Το Θέατρο Τέχνης εγκαινιάζει το θεσμό της «ανοιξιάτικης περιόδου», ανακοινώνοντας 5 νέες παραγωγές που θα παρουσιαστούν στις σκηνές της Φρυνίχου και του Υπογείου κατά τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο. Σύγχρονα κείμενα, νέες ιδέες, νέες φόρμες.

Απρίλιος ~ «Αγαπημένε μου Χέρμπερτ» του Χέρμπερτ Άχτερνμπους σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη (Φρυνίχου) & «Άσμα Ασμάτων – μια νύχτα κάτω από τα άστρα» σε μετάφραση Γιώργου Σεφέρη και σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου (Υπόγειο).

Μάιος ~«La nada ΝΟΥΑΡ», η νέα  παραγωγή της ομάδας ακροβατών και χορευτών «Κι όμΩς Κινείται» (Φρυνίχου) & «Ημερολόγια Αγκαλιάς» μια παράσταση για τους πρόσφυγες και τους εθελοντές που στέκονται δίπλα στους πρόσφυγες. Κείμενο βασισμένο στα ημερολόγια που κράτησαν ως εθελοντές στην “Αγκαλιά” της Μυτιλήνης ο Χρήστος Αγγελάκος και ο Γιώργος Τυρίκος – Εργάς και τα ποιήματα του -επίσης εθελοντή- Ζαφείρη Νικήτα, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη (Φρυνίχου).

Ιούνιος ~ Η ομάδα Vasistas έρχεται στο Θέατρο Τέχνης με το νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου «απολογίες 4 & 5», ένα βιογραφικό σκηνικό ποίημα σε σκηνοθεσία Αργυρώς Χιώτη (Φρυνίχου).

Να σημειωθεί ότι στη σκηνή της Φρυνίχου, οι παραστάσεις της Bijoux de Kant  «Όσα η καρδιά μου στην καταιγίδα» και του Βασίλη Παπαβασιλείου «Σιχτίρ ευρώ Μπουντρούμ δραχμή θα πεις κι ένα τραγούδι», ολοκληρώνονται την Τετάρτη 18 Μαΐου και το Σάββατο 23 Απριλίου, αντίστοιχα. Στη σκηνή του Υπογείου, η «Αδαμαντία» του Παναγιώτη Μέντη σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη ολοκληρώνει τις παραστάσεις της την Μεγάλη Τρίτη (26 Απριλίου). Η παράσταση «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» του Ίψεν σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, θα συνεχίζεται στο Υπόγειο έως την Κυριακή 29 Μαίου.  

Η πρεμιέρα της ανοιξιάτικης σεζόν για το Θέατρο Τέχνης, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου με το αριστούργημα του συγγραφέα, εικαστικού και αβάν γκαρντ κινηματογραφιστή Χέρμπερτ Άχτερνμπους, «Αγαπημένε μου Χέρμπερτ» (1982).

Σχετικές ειδήσεις
Θέατρο Πάνθεον: Οι παραστάσεις της νέας σεζόν 2016 - 2017
05.10.2016 11:57
Με μεγάλη επιτυχία έγινε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, η συνέντευξη Τύπου στο θέατρο ΠΑΝΘΕΟΝ για τις φετινές παραγωγές: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη και «Ηρακλής, οι 12 Άθλοι» σε σκηνοθεσία Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.
Ένας Οκτώβριος γεμάτος θέατρο από το ΚΘΒΕ
26.09.2016 12:52
Oι νέες παραγωγές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για τη χειμερινή θεατρική περίοδο 2016-17 βρίσκονται σε εντατικό ρυθμό προβών. Έρχεται ένας Οκτώβριος γεμάτος με πολυαναμενόμενες μεγάλες παραγωγές, παράλληλες δράσεις αλλά και ενδιαφέρουσες μετακλήσεις που φιλοξενούνται στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
Λυκόφως: Ρεπερτόριο 2016 - 2017
07.09.2016 15:32
Η εταιρεία Λυκόφως του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου κλείνοντας 10 χρόνια επιτυχημένης πορείας, μπαίνει δυναμικά και στη νέα θεατρική σεζόν! Με τέσσερις επαναλήψεις που γέμισα ασφυκτικά τα θέατρα, τρεις νέες παραγωγές, μια διεθνή συνεργασία και παραγωγές εξαιρετικού ενδιαφέροντος οι οποίες που θα ανακοινωθούν σύντομα, φιλοδοξεί για ακόμη μια χρονιά να συνδυάσει, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, το υψηλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των παραστάσεών της με την συγκινητικά υψηλή αποδοχή τους από τους θεατές.
Δύο νέες παραγωγές από το Urbn Theatr σε Λονδίνο και Φεστιβάλ Εδιμβούργου
31.05.2016 12:20
Το Urbn Theatr ανακοινώνει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, σε διεθνές περιβάλλον με τις 2 νέες του παραγωγές, στο Λονδίνο και το Φεστιβάλ Εδιμβούργου αντίστοιχα.
Εθνικό Θέατρο: Καλοκαιρινές παραγωγές 2016
21.03.2016 13:47
Το Εθνικό Θέατρο παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου τις φετινές, καλοκαιρινές του παραγωγές που περιλαμβάνουν τις ακόλουθες παραστάσεις: «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, «ΟΙΔΙΠΟΥΣ ΤΥΡΑΝΝΟΣ» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου Ρίμας Τούμινας (Συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το θέατρο ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας) και «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» του Αριστοφάνη, σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού.