Ο μοναδικός σολίστας αυτοσχεδιαστής Γιώργος Ψυχογιός θα βρεθεί επί σκηνής, μαζί με τον εντυπωσιακό πορτογάλο ερμηνευτή Andre Maia, στον αγαπημένο χώρο του Ιανού, την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, σε μια ξεχωριστή παράσταση, γεμάτη μουσική, τραγούδια και ποίηση.

Σε ένα πρόγραμμα για πιάνο – φωνή και αφήγηση θα ακούσουμε ιδιαίτερα κομμάτια από όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, αμερικάνικα και βραζιλιάνικα κομμάτια, soul μελωδίες και jazz standards, ενορχηστρωμένα για πιάνο από τον Γιώργο Ψυχογιό ειδικά για την παράσταση – ρεσιτάλ με τον Andre Maia.

Ανάμεσά στα τραγούδια και τα μουσικά κομμάτια, ο ηθοποιός Νίκος Αναστασόπουλος διαβάζει αριστουργήματα από την παγκόσμια ποίηση.

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες

Ο Γιώργος Ψυχογιός θεωρείται από τους σημαντικότερους έλληνες σολίστες στο πιάνο και στο ακορντεόν.

Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ αυτοσχεδιασμού, με ιδιαίτερη αναγνώριση από κριτικούς και κοινό και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και ορχήστρες. Εμφανίζεται σε φεστιβάλ και Θέατρα σε όλη την Ελλάδα και ταξιδεύει στο εξωτερικό σε επιλεγμένα φεστιβάλ.

Έχει τέσσερα πετυχημένα cd στο ενεργητικό του, που όλα έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές.

To 2014 επιλέχθηκε ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στο cd της EBU με τίτλο “Tune in Jazz” που κυκλοφορεί διεθνώς.

O Andre Maia ήρθε από την Πορτογαλία στην Ελλάδα πριν πολλά χρόνια. Ηθοποιός και τραγουδιστής, μετέφερε στο ελληνικό κοινό το συναίσθημα και την αλήθεια των fados. Ο ίδιος είχε αγαπήσει την Ελλάδα πολύ πριν μετακομίσει στην Αθήνα, διαβάζοντας βιβλία για την ελληνική γλυπτική και αρχιτεκτονική. Κατά σύμπτωση ο πρώτος του ρόλος στον κινηματογράφο ήταν δίπλα στην Ειρήνη Παππά, ενώ είχε την τύχη να συναντήσει τον Μάνο Χατζηδάκι. Έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο κοινό στη χώρα μας, που τον ακολουθεί παντού.