Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Tirsi Morir Volea από το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής και το Ωδείο Αθηνών στο Θέατρο Πόρτα

Tirsi Morir Volea από το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής και το Ωδείο Αθηνών στο Θέατρο Πόρτα

Το Θέατρο Πόρτα φιλοξενεί στο πλαίσιο των συναυλιών Τρίτες Παράλληλες το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής, το οποίο συνεργάζεται με το Ωδείο Αθηνών, και θα μας παρουσιάσουν το Tirsi Morir Volea.

Με αφορμή ένα πολύ γνωστό έργο του 16ου αιώνα το μαδριγάλι Tirsi morir volea (Ο Θύρσις επιθυμούσε να πεθάνει), η συναυλία είναι αφιερωμένη στη συναρπαστική περίοδο ανάμεσα στην Αναγέννηση και το Μπαρόκ, ανάμεσα στη prima και τη seconda pratica. Από τους "συντηρητικούς" συνθέτες όπως ο Palestrina στον τολμηρό Monteverdi και τους συγχρόνους του που αναθεώρησαν τη σχέση κειμένου και μουσικής.

Κέντρο Παλαιάς Μουσικής - Ωδείο Αθηνών

Το Κέντρο Παλαιάς Μουσικής συνεργάζεται με το ωδείο Αθηνών και προσφέρει τον διετή κύκλο σπουδών "Η φωνητική μουσική από το Μεσαίωνα εως το Μπαρόκ". Πρόκειται για ένα πρωτότυπο για την Ωδειακή ελληνική παιδεία κύκλο σπουδών με στόχο τη μελέτη του φωνητικού ρεπερτορίου από το Μεσαίωνα και την Αναγέννηση μέχρι και το Μπαρόκ με έμφαση στην ιστορική ερμηνεία και τη μελέτη των πηγών. Αφορά τελειόφοιτους καθώς και νέους επαγγελματίες τραγουδιστές που ενδιαφέρονται για το σχετικό ρεπερτόριο.

Διδάσκουν οι Αρης Χριστοφέλλης - ερμηνεία φωνητικής μουσικής, Δημήτρης Κούντουρας - ιστορική ερμηνεία, μουσική του Μεσαίωνα & σύνολα παλαιάς μουσικής και Ιάσων Μαρμαράς συνοδεία στο τσέμπαλο και φωνητικά σύνολα.

Σχετικές ειδήσεις
Μνήμη: Συναυλία από τους Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 13:33
Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Εμείς κι ο κόσμος VI από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.04.2016 16:40
Ο φημισμένος Σλοβένος αρχιμουσικός Ούρος Λάγιοβιτς επιστρέφει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών την Παρασκευή 8 Απριλίου (20.30, Μέγαρο Μουσικής), για να βάλει την έγκυρη μουσική του υπογραφή στην ερμηνεία της μυσταγωγικής «Κρύπτης» του Μωρίς Οχανά, καθώς και στην περίφημη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.

Στον λαβύρινθο της μουσικής του Μεσαίωνα: Σεμινάριο και Συναυλία στη Μουσική Βιβλιοθήκη

18.02.2016 17:01
Η Μουσική Βιβλιοθήκη μας προσκαλεί σε ένα σεμινάριο και μία συναυλία με τίτλο Στον λαβύρινθο της μουσικής του Μεσαίωνα: Ένας διαδραστικός οδηγός επιβίωσης.
Μπετόβεν-mania από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
08.02.2016 12:24
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής μας προσκαλούν να ζήσουμε μια μοναδική μουσική εμπειρία, μέσα από μία μαραθώνια συναυλία, που αναβιώνει τη θρυλική παρουσίαση των έργων του Μπετόβεν από τον ίδιο στη Βιέννη στις 22/12/1808.
Εμείς κι ο κόσμος V: η 5η συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
26.01.2016 15:45
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται με χαρά τον 20χρονο φλαουτίστα Στάθη Καραπάνο, νικητή του 2ου Διαγωνισμού Φλάουτου «Urs Rüttimann» (Απρίλιος 2015, Ωδείο Αθηνών), στην πέμπτη συναυλία του φετινού θεματικού της κύκλου «Εμείς κι ο κόσμος», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.