H Yasmin Levy, η Ιέρεια των πολυπολιτισμικών ήχων και αισθήσεων, έρχεται στην Ελλάδα την Τετάρτη 6 Ιουλίου για μία μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας. Opening act στη συναυλία θα είναι η καλλιτεχνική κολλεκτίβα Πλέγμα.

H Yasmin Levy είναι μια ερωτική ερμηνεύτρια πολυπολιτισμικών ήχων που έχουν αγαπηθεί από όλο τον κόσμο αλλά και από τη χώρα μας. Έγινε γνωστή με την ερμηνεία σεφαραδίτικης μουσικής, που μετρά περισσότερα από 500 χρόνια ιστορίας. Έχει ταξιδέψει τραγουδώντας στην Ευρώπη, την Τουρκία, το Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, μοιράζοντας ακούσματα από Ladino (Ισπανό-εβραϊκή μουσική), από φλαμένγκο, αλλά και από δικά της κομμάτια. Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με την Ελένη Βιτάλη, το Γιάννη Κότσιρα, το Γιώργο Νταλάρα αλλά και το Γιάννη Χαρούλη.

Ας γνωρίσουμε την καλλιτεχνική κολεκτίβα ΠΛΕΓΜΑ…

Επτά νέοι καλλιτέχνες ,από διαφορετικά πεδία και με τελείως ξεχωριστές διαδρομές,συναντιούνται με κοινό σκοπό να φτάσουν ως την άκρη της κλωστής.

Οι ιστορίες του Παντελή Κυραμαργιού μετατρέπονται σε τραγούδια από τον ίδιο, πουερμηνεύει η Εύα Λαύκα, ενώ στον ολοκληρωμένο δίσκο θα ακούσουμε και συμμετοχές έκπληξη και από άλλους ερμηνευτές…

Στη συνέχεια η Αμαλία Θεοδωροπούλου και ο Θανάσης Φωτεινιάς ζωγραφίζουν τιςμελωδίες, ενώ οπτικές αναπαραστάσεις σκηνοθετούνται από τη θεατρική ομάδα «Ιδέα» των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή.

Οι επτά καλλιτέχνες πολύ σύντομα θα συναντηθούν όλοι επί σκηνής με στόχο να ξεδιπλώσουν τις πολύπλευρες όψεις της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής συνεύρεσης, σε μίαεξαιρετικά πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα μουσικό-θεατρική παράσταση στο πρώτο τους έργο «Ως Την Άκρη της Κλωστής».

Το μουσικό τμήμα της κολεκτίβας συμπληρώνουν οι Αλέξανδρος Κούρος, Ιούλιος Κουτσογεωργίου, Νικόλας Μαύρος, Νίκος Σταδιάτης και Γιάννης Ταυλάς.

Διοργάνωση: Smashing Events

Πληροφορίες για τη συναυλία της Yasmin Levy στο Κατράκειο μπορείτε επίσης να δείτε εδώ.