Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Σχεδιάζοντας το... μικρότερο μικρό σενάριο, τώρα!

Σχεδιάζοντας το... μικρότερο μικρό σενάριο, τώρα!
Ένας από τους πλέον καλά σχεδιασμένους διαγωνισμούς μικρών σεναρίων microγραφή είναι ανοιχτός και περιμένει τα σενάριά σας με πολλά και πολύ ενδιαφέροντα βραβεία…

Η t-short έχοντας την μεγαλύτερη εμπειρία στην ελληνική κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους, ενδιαφέρεται για την ουσία και την ποιότητα στην μικρή ταινία και επιδιώκει την αποτελεσματική δράση γύρω από οτιδήποτε την αφορά. Στόχος η ανάδειξη των νέων σεναριογράφων που τολμούν να τα βάζουν με τον χρόνο και δημιουργούν δυνατές ιδέες και μικροσενάρια που θα κάνουν την διαφορά στα κινηματογραφικά δρώμενα. Βασικό σκεπτικό είναι, η δημιουργία  πολύ μικρών σεναρίων με δυνατές σεναριακές ιδέες, με εφικτό πεδίο παραγωγής (low budget), για ταινίες μέχρι πέντε λεπτά.

Ο διαγωνισμός microγραφή απευθύνεται σε όλους τους ευφάνταστους και τολμηρούς σεναριογράφους που θέλουν να αναπτύξουν τις δυνατές ιδέες τους με άξονα την πολύ μικρή διάρκεια, μέσα από ένα ευέλικτο πρόγραμμα προβολής και αξιοποίησης των σεναρίων τους αλλά και σκηνοθέτες που θέλουν να βρουν ένα σενάριο για την επόμενη μικρή ταινία τους, παραγωγούς που νοιάζονται να καταθέσουν στα χρηματοδοτικά προγράμματα σενάρια που από την συγγραφή τους ακόμα ανεβάζουν την πιθανότητα μιας καλής μικρής ταινίας.

 

Σχετικές ειδήσεις
Lo svitato, του Κάρλο Λιτσάνι, με τον Ντάριο Φο και τη Φράνκα Ράμε
19.10.2016 17:14
Η ΝEW STAR από 20 Οκτωβρίου, θα προβάλλει στους κινηματογράφους ένα άγνωστο διαμάντι του διάσημου νεορεαλιστή σκηνοθέτη του ιταλικού κινηματογράφου ΚΑΡΛΟ ΛΙΤΣΑΝΙ, βασισμένο σε σενάριο του ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο ΝΤΑΡΙΟ ΦΟ και η σύζυγος του ΦΡΑΝΚΑ ΡΑΜΕ και είναι η πρώτη κινηματογραφική ταινία που εμφανίζονται απο κοινού. Η ταινία γυρίστηκε το 1955 και μέχρι σήμερα δεν έχει προβληθεί ποτέ στην Ελλάδα.
Τα ΒορΟινά στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
14.09.2016 12:52
Το «Σινεμά Τα ΒορΟινά», μια ξεχωριστή βραδιά όπου οι δρόμοι του σινεμά και του κρασιού συναντιούνται, σας περιμένει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:00 στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον.
Θα σε Περιμένω, Πάντα., του Giuseppe Tornatore
06.07.2016 15:42
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 14 Ιουλίου 2016 την ταινία «Θα σε Περιμένω, Πάντα.» (La Corrispondenza) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Giuseppe Tornatore.
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Οι ταινίες Έναρξης και Λήξης
10.05.2016 12:05
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tαινιών Tρόμου, Horrorant Film Festival είναι εδώ για 3η συνεχή χρονιά και μας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, πολλές εκπλήξεις και ... τρόμο!
Το Μυστικό του Δικαστή, του Κριστιάν Βενσάν
08.03.2016 13:22
Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 10 Μαρτίου 2016 την ταινία Το Μυστικό του Δικαστή (L’ Hermine) σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κριστιάν Βενσάν.