Μετά από δύο χρόνια παρουσίας, το FASMA Festival, επιστρέφει φιλοξενώντας 30 εγχώριους και διεθνείς καλλιτέχνες.

Την δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ, 9 DJs θα παρουσιάσουν ταυτόχρονα, live και DJ sets στα δυο stages του Ρομάντσο! Το πρώτο stage θα φιλοξενήσει live set από τους Unit Moebius Anonymous, June και Archaic Space και DJ set από τους Umvelt και Zorz. Ενώ τα decks του δεύτερου stage θα αναλάβουν οι Virginia, Lee Douglas, Paul Bennett και Chevy.

Unit Moebius (Bunker Records)

Ξεκινώντας την καριέρα τους  ως η μόνη αληθινή απάντηση της Ευρώπης στους Underground Resistance, οι «νονοί» της industrial techno/planet rock σκηνής της Χάγης, Unit Moebius, εξελίχθηκαν σταδιακά από deep lo-fi acid house και jack trax ήχο (ένας συνδυασμός των καλύτερων στοιχείων του ήχου του Detroit και του Chicago) σε σκληρή dark industrial techno και techno funk pop.

Τους χαρακτηρίζουν ο ωμός, πρωτόγονος ήχος και παραγωγή (οι πρώτοι 7 δίσκοι ηχογραφήθηκαν σε ένα σχεδόν κατεστραμμένο κασετόφωνο – ήταν το μόνο που είχαν!) και η μίξη διαφορετικών στυλ, αλλά πάντα με αυτό το χαρακτηριστικό διεστραμμένο και παρανοϊκό groove.

Virginia (Ostgut Ton)

Η Virginia ασχολείται με την ηλεκτρονική μουσική για περισσότερο από μια δεκαετία. Μεγαλώνοντας στο Μόναχο η ενεργητική και αφοσιωμένη καλλιτέχνιδα βρέθηκε γρήγορα εμπλεκόμενη με την μουσική. Η καριέρα της εκτοξεύτηκε στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 εξαιτίας μιας σειράς επιτυχημένων κυκλοφοριών οπότε και ξεκίνησε να περιοδεύει ως DJ ανακαλύπτοντας έτσι το πραγματικό της πάθος.

Οι εμφανίσεις της έγιναν διεθνείς και το κοινό της άρχισε να μεγαλώνει εξαιτίας ορισμένων residencies σε γνωστά clubs όπως το Flokati του Tobi Neumann και το Cocoon του Sven Vath στην Φρανκφούρτη, η συνεργασία με το οποίο διήρκεσε τρία χρόνια. Επηρεασμένη από τα ζεστά και αναλογικά κομμάτια των δεκαετιών του ‘80 και ‘90, τα σετ της συνδυάζουν αυτούς τους ήχους με πιο μοντέρνους σε συναρπαστικά fusion, συνοδευόμενα από αυθόρμητα φωνητικά τα οποία προσθέτουν μια εντελώς διαφορετική διάσταση στις υβριδικές DJ, live εμφανίσεις της.

Η πλούσια, πολύχρωμη και ζωντανή φωνή της Virginia είναι αυτή που οδήγησε στον ευρύ και αξιοσέβαστο κατάλογο κυκλοφοριών της, ενώ συνεχίζει να συνεργάζεται με ορισμένους από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής.

Umwelt (New Flesh/ Rave or Die)

Προερχόμενος από την παραγωγική rave σκηνή της Λυόν της δεκαετίας του ‘90, ο Umwelt δεν συμβιβάστηκε ποτέ, ούτε παρεκτραπεί της μουσικής του πορείας. Φέροντας τα παράσημα της techno, rave και electro κουλτούρας των Drexciya, και οπλισμένος μόνο με τα αναλογικά του μηχανήματα, ο Γάλλος καλλιτέχνης είναι πολύ προσεκτικός στο να διατηρεί ακέραιο το πάθος των προκατόχων του. Ο Umwelt συνεχίζει πιστά την παράδοση των πρωτοπόρων του είδους, παρασύροντας τους ακροατές τόσο σε υπόγειους κόσμους όσο και στο αχανές κενό.

Ιδιοκτήτης δύο δισκογραφικών εταιρειών (New Flesh και Rave or Die), έχει κυκλοφορήσει τρία album και είκοσι EP σε πασίγνωστες ετικέτες όπως αυτές της Shipwrec, Satamile, Drivecom και Kommando 6, ενώ συνεχίζει ακούραστα να ακολουθεί τον ένστικτο του, που επιτάσσει να δημιουργεί ξανά και ξανά, όχι από επιθυμία αλλά από ανάγκη. Ο Umwelt είναι σπάνιος και η μουσική του μοναδική.

June (Mathematics, Suction Records, June)

DJ και παραγωγός, ο June γεννήθηκε στην Ρόδο και πλέον έχει βάση του το Βερολίνο. Ο ήχος του χαρακτηρίζεται από την αφοσίωσή του στην χρήση pre-MIDI αναλογικών synthesizers, drum machine και sequencers, για την δημιουργία ηλεκτρονικής μουσικής.

Lee Douglas (Rong Music)

O DJ και παραγωγός Lee Douglas, βρίσκεται εδώ και μια δεκαετία στο προσκήνιο της Νεοϋορκέζικης χορευτικής σκηνής, με προσωπικές κυκλοφορίες στην Rong Music και με συνεργασίες όπως με τον Justin Vandervolgen (Golf Channel) υπό το όνομα TBD, στην θρυλική ετικέτα DFA. Μένοντας πλέον στο Βερολίνο και έχοντας ενστερνιστεί πλήρως τους σκληρότερους ήχους που πηγάζουν απ’ την πόλη, συνεργάστηκε με τον Ron Morelli ως “Bad News” ενώ η σόλο δουλειά του ως An-i, ταρακούνησε την techno σκηνή το 2014. Ο Lee, σφυρηλατεί και εξελίσσει τον ήχο του σε αχαρτογράφητες περιοχές, αρνούμενος να κατηγοριοποιηθεί ή να ενδώσει στις τρέχουσες μουσικές τάσεις.

Archaic Space (Appian Sounds)

Archaic Space ονομάζεται η σόλο δουλειά του Γιώργου Κωνσταντουλάκη (Equations Collective), ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του το 2015 στην ετικέτα “Appian Sounds”. Κύριο συστατικό των δημιουργιών του, είναι η ενοποίηση ηλεκτρονικών και οργανικών ήχων, εμπνευσμένοι από την πνευματικότητα που αναδύει το dancefloor και την ανθρώπινη αλληλεπίδραση με αυτό.

Chevy

Ο Βασίλης Σεβδαλής έχει εμφανιστεί στα σημαντικότερα bar, club και festival της χώρας, έχει πλαισιώσει δημοφιλείς ξένους καλλιτέχνες και έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους αξιόλογους Έλληνες DJs και παραγωγούς και έχει συμμετάσχει σε ή διοργανώσει αμέτρητα parties. Ψηφιακή soul, ηλεκτρονικό funk, νέο – disco, house, techno, electro, σύγχρονα edits σε παλιότερα κομμάτια και dance classics, ή αλλιώς ηλεκτρονική μουσική σε ένα μοντέρνο dance fusion, o ήχος που προωθεί με πάθος, πάνω από μια δεκαετία. Αυτό τον καιρό “τρέχει” το Needless mobile party, και διατηρεί τα DJ residencies του στα αγαπημένα του spots στην πόλη.

PaulBennett (Modernista/ Berceurse Heroique)

Ο DJ και παραγωγός Paul Bennett, ξεκίνησε τη μουσική του πορεία υπογράφοντας κάποια από τα πιο γνωστά edits της δισκογραφικής Moxie Disco. Έκτοτε ασχολείται με παραγωγές που κυκλοφορούν στην δική του λονδρέζικη Modernista, και με side projects στις Rush Hour και Berceurse Heroique. Τα set του χαρακτηρίζονται από μεγάλη ποικιλία, ενώ ο ίδιος είναι φανατικός μουσικός συλλέκτης.

Zorz

Ο Γιώργος Αγγελίδης, γνωστός και ως Zorz, κινείται στον χώρο της υπόγειας ηλεκτρονικής σκηνής προσδίδοντας της το προσωπικό και ιδιαίτερο στυλ του για περισσότερα από δέκα χρόνια. Ξεκίνησε μιξάροντας CD αλλά το πάθος του για τον αναλογικό ήχο σύντομα επικράτησε, οδηγώντας τον να χτίσει μια αξιοσέβαστη δισκοθήκη βινυλίων. Μέσα από χρόνια, τόσο προσωπικής όσο και μουσικής εξέλιξης, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια χαρακτηριστική ηχητική ταυτότητα. Οι επιρροές του κυμαίνονται από disco και funk-soul του ’70 μέχρι την house σκηνή του Chicago και την επαναστατική ηλεκτρονική σκηνή του Detroit. O Zorz είναι από τα ιδρυτικά μέλη των ομάδων διοργάνωσης μουσικών event “Reform”, “Sleazy Beats & Dirty Vibes” και “Disorder” παίζοντας σε πολλά event ανά την Ελλάδα. Μπορείτε να τον βρείτε να παίζει ή να χορεύει κάπου εκεί έξω…

FASMA Festival

«φάσμα»: πεδίο συγκροτημένο σε σύνολο, τα στοιχεία του οποίου χαρακτηρίζονται από ποικιλία και διαφορετικότητα.

Με στόχο να ενώσει το αθηναϊκό κοινό σε μια τριήμερη γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής, το FASMA Festival επεκτείνει τις δράσεις του σε μεγαλύτερα venues, προτείνοντας ένα από τα πλέον ενημερωμένα και επίκαιρα line-up. Actress, Phurpa, Giganta, Lee Gamble, Miltiades και Benton, είναι μερικοί εκ των καλλιτεχνών που θα πρωταγωνιστήσουν επί σκηνής από την Πέμπτη 7 μέχρι και το Σάββατο 9 Απριλίου.

http://www.fasmafestival.com

Διαβάστε επίσης:

Fasma Festival 2016

FASMA Festival 2016: Workshops στο Ρομάντσο