Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.

Η αφηγήτρια παραμυθιών Σύλβια Βενιζελέα, η τραγουδίστρια-αφηγήτρια Lamia Bedioui και οι μουσικοί Λουκία Κωνσταντάτου και Μαρία Παπαπετροπούλου, συμπράττουν σε μια παράσταση γεμάτη ήχους και αρώματα, σ’ένα ταξίδι στα μαγευτικά Χαμάμ, τη ζωντάνια και τον πολιτισμό τους.

Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση που αντλεί το υλικό της  από την πλούσια προφορική παράδοση των λαών και βασίζεται στη μυθοπλασία και στους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς. Το «Αμάν Χαμάμ» εμπνέεται από πηγές και μαρτυρίες για τη ζωή μέσα στα Χαμάμ.

Η παράσταση «Αμάν Χαμάμ» προέκυψε ως φυσική εξέλιξη όλων των προηγούμενων συνεργασιών των τεσσάρων καλλιτεχνών και των κοινών δρόμων τους. Είναι η πρώτη δουλειά που συμμετέχουν και οι τέσσερις μαζί, αν και η κάθε μια έχει συνεργαστεί με την άλλη σε διαφορετικές παραστάσεις μουσικής ή αφήγησης. Το «Αμάν Χαμάμ» παρουσιάζεται για δύο μόνο βραδιές το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου στις 20.30 στο PLAYGROUND for the arts. Απευθύνεται σε ενήλικες και μεγάλα παιδιά.

«Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια πόλη της Ανατολής, ζούσε μια όμορφη γυναίκα. Μοσχοβολούσε σαν λουλούδι και όλοι την φώναζαν Γιασμίν. Όταν έβγαινε από το σπίτι της για να πάει στο χαμάμ, όλη η πόλη στεκόταν μαγεμένη και κανείς δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια του από πάνω της. Η Γιασμίν, μόλις έφτανε στις θολωτές καμάρες του χαμάμ, απολάμβανε το λουτρό και τις περιποιήσεις. Ύστερα, χωμένη μέσα στις μαξιλάρες, δεν χόρταινε ν’ ακούει τις γυναίκες να λένε ιστορίες και τραγούδια. Ιστορίες σκεπασμένες με το πέπλο της μαγείας που κρύβουν τα χαμάμ, γεμάτες αγάπες κι έρωτες, ξεγελάσματα και μαντείες. Πώς αλλάζει η τύχη των ανθρώπων από τη μια στιγμή στην άλλη και ποιος κερδίζει στης αγάπης το παιχνίδι; Ό,τι προστάζεις εσύ θα γίνει ή άλλος ορίζει της τύχης τα γραμμένα;»

Συντελεστές:

Αφήγηση – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σύλβια Βενιζελέα
Αφήγηση – Τραγούδι: Lamia Bedioui
Κανονάκι – Κρουστά: Λουκία Κωνσταντάτου
Πολίτικο λαούτο – Σάζι – Κρουστά: Μαρία Παπαπετροπούλου

Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)