Τρία νέα ονόματα προστίθενται στο line-up του Release Athens 2016! Οι Daughter στην 1η ημέρα (1/6), οι Chinese Man στην 2η (3/6) και οι Brian Jonestown Massacre στην 3η (7/6)!

Το Release Athens είναι ένα νέο φεστιβάλ που ανοίγει τις πύλες του για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2016, φιλοδοξώντας να εξελιχθεί σε έναν θεσμό που θα δώσει μία ουσιαστική νέα πνοή στα συναυλιακά δρώμενα στην Ελλάδα. Θα λάβει χώρα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου στην Πλατεία Νερού και φιλοδοξεί να φέρει κοντά στο ελληνικό κοινό ορισμένα ονόματα που βρίσκονται στην κορυφή της παγκόσμιας σκηνής, “απελευθερώνοντας την Αθήνα” από την σκληρή καθημερινότητα των δύσκολων καιρών που ζούμε μέσα από τη δύναμη της καλής μουσικής, του πολιτισμού και της διαδραστικότητας!

Αναλυτικά:

Release Athens 2016 / Day 1 / Τετάρτη 1 Ιουνίου: Beirut + Daughter + more t.b.a.

Η πρώτη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Τετάρτη 1η Ιουνίου με headliners τους υπέροχους Beirut, την μπάντα που δημιούργησε ο χαρισματικός Zach Condon στη Santa Fe του New Mexico των ΗΠΑ πριν από 10 χρόνια, και πλέον αποτελεί  ένα από τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα ονόματα της indie / folk και world music παγκοσμίως, ενώ και στην Ελλάδα λατρεύεται από χιλιάδες φίλους της.

Το δεύτερο όνομα που θα συμμετέχει στην πρώτη ημέρα του Release Athens 2016 είναι οι υπέροχοι Daughter! Η indie folk μπάντα από τη Βρετανία που γίνεται όλο και πιο γνωστή ημέρα με την ημέρα, αποτελώντας ένα από τα πιο πρόσφατα αποκτήματα της περίφημης 4AD Records, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα λίγο μετά την κυκλοφορία του 2ου album τους, “Not To Disappear” (Ιανουάριος 2016).

Πολύ σύντομα, θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Release Athens 2016 / Day 2 / Παρασκευή 3 Ιουνίου: Parov Stelar + Chinese Man + more t.b.a.

Η δεύτερη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 3 Ιουνίου με headliner τον Parov Stelar και την μπάντα του! Ο Αυστριακός μουσικός / παραγωγός θεωρείται ως ο καλλιτέχνης που καθόρισε τον ήχο του electro swing, κερδίζοντας εκατομμύρια φίλους σε ολόκληρο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια.

Η μουσική του συνδυάζει στοιχεία από jazz, house, electro και breakbeat και στην κυριολεξία ακούγεται παντού! Ταινίες, τηλεοπτικά shows, διαφημίσεις και, φυσικά, στο ραδιόφωνο όπου – ιδίως στην Ελλάδα – ο Parov Stelar αποτελεί ίσως το πιο αγαπημένο όνομα τόσο των παραγωγών όσο και του κοινού.

Το δεύτερο όνομα που θα εμφανιστεί την 2η ημέρα του Release Athens 2016, είναι οι Chinese Man! Η εκρηκτική κολλεκτίβα από τη Γαλλία επιστρέφει στην Αθήνα για να συνεπάρει το κοινό με τους καταιγιστικούς dub / afrobeat / baile funk / swing / jazz ήχους τους!

Ιδρυτικό όνομα και ναυαρχίδα της Chinese Man Records, το group αποτελείται από τους High Ku, Sly και Zé Mateo, υπό την καθοδήγηση του μυστυριώδους Grandmaster “Chinese Man”, και έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς φίλους σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Πολύ σύντομα, θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Release Athens 2016 / Day 3 / Τρίτη 7 Ιουνίου: PJ Harvey + The Brian Jonestown Massacre + more t.b.a.

Η τρίτη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Ιουνίου με headliner την μοναδική PJ Harvey! Μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες της σύγχρονης rock’n’roll σκηνής εδώ και πάνω από 25 χρόνια, η 46χρονη Αγγλίδα singer / songwriter επιστρέφει με το 9ο album της καριέρας της, “The Hope Six Demolition Project”, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 15 Απριλίου σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινώντας παράλληλα μία μεγάλη περιοδεία πουθα την φέρει και στο Release Athens 2016, με τη συνοδεία της πολυμελούς μπάντας της.

Πολυ-οργανίστρια, ποιήτρια, γλύπτρια, συγγραφέας, πάνω απ’ όλα μουσικός με σπάνια ψυχή και αυθεντικότητα, η PJ Harvey πραγματοποίησε ένα μοναδικό καλλιτεχνικό ταξίδι στο Κόσοβο, το Αφγανιστάν και τη Washington. Τις εμπειρίες που αποκόμισε σε αυτό καταγράφει στο επερχόμενο album, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Somerset House του Λονδίνου, ενίοτε μπροστά σε κοινό που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την ίδια με τη μπάντα και τους παραγωγούς της να δουλεύουν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο studio.

Η αναγνώριση που έχει γνωρίσει από κοινό και κριτικούς είναι πέρα από κάθε σύγκριση. Άλλωστε, είναι η μοναδική που έχει κερδίσει δύο φορές το Mercury Prize, το ετήσιο βραβείο για τον καλύτερο δίσκο της Βρετανίας, για τα εκπληκτικά albums “Stories From The City, Stories From The Sea” (2001) και “Let England Shake” (2011).

Η δεύτερη μπάντα που θα εμφανιστεί στις 7 Ιουνίου, είναι οι θρυλικοί Brian Jonestown Massacre, αναμφίβολα το σημαντικότερο και επιδραστικότερο όνομα της ακμάζουσας psych-rock σκηνής, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Ο ιδιοφυής Anton Newcombe και η πολυπληθής παρέα του, θα βρίσκονται στη σκηνή του Release Athens 2016 λίγες εβδομάδες μετά την νέα headliner συμμετοχή τους στο Levitation (πρώην Austin Psych Fest), το μεγάλο ψυχεδελικό φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο η Reverberation Appreciation Society των Black Angels.

Πολύ σύντομα, θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Release Athens 2016 / Day 4 / Δευτέρα 13 Ιουνίου: Sigur Rós + more t.b.a.

Η τέταρτη ημέρα του Release Athens 2016 θα διεξαχθεί την Δευτέρα 13 Ιουνίου με headliners τους Ισλανδούς Sigur Rós, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής τα τελευταία 20 χρόνια! Αδιαμφισβήτητα το κορυφαίο όνομα στο χώρο του post rock, συνδυάζουν με ονειρικό τρόπο στοιχεία από ambient / dream pop / progressive rock με νεο-κλασσική και μινιμαλιστική αισθητική.

Επιστρέφοντας στο τριμελές σχήμα με το οποίο ξεκίνησαν, πριν από 22 χρόνια στο Ρέυκιαβικ, και με τη συνοδεία εγχόρδων και πνευστών, έρχονται στο Release Athens 2016 για να παρουσιάσουν το μεγαλύτερο show της καριέρας τους, με κομμάτια από ολόκληρο τον κατάλογό τους, ακόμα και από το – παραγνωρισμένο στην εποχή του – ντεμπούτο τους,”Von”.

Πολύ σύντομα, θα ανακοινωθούν περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα.