Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ανοιχτό κάλεσμα για το SPBH Workshop στην Atopos cvc

Ανοιχτό κάλεσμα για το SPBH Workshop στην Atopos cvc

Στο πλαίσιο του προγράμματος Atopos BlahBlahBlah, ο οργανισμός Atopos cvc συνεργάζεται με τον Bruno Ceschel και το Self Publish Be Happy του Λονδίνου. Μετά την Tate Modern, το ICA, τη Serpentine και το Aperture Foundation ο ιδρυτής του SPBH θα βρεθεί στην Αθήνα και στην Atopos cvc στις 8 Απριλίου για να μιλήσει για την έρευνά του γύρω από τις ανεξάρτητες εκδόσεις και για να παρουσιάσει το project SPBH TV αλλά και το νέο του βιβλίο, ένα μοναδικό εγχειρίδιο-μανιφέστο γύρω από τα DIY photobooks και τις καλλιτεχνικές εκδόσεις.

Παράλληλα, στις 9 και 10 Απριλίου θα λάβει χώρα το διήμερο εντατικό SPBH workshop στον χώρο της Atopos cvc με δωρεάν συμμετοχή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν μέσω του atopos.gr για τη διαδικασία αίτησης ενώ το σχετικό open call έχει παραταθεί μέχρι και τις 28 Μαρτίου.

Καταμετρώντας εκτενή αφιερώματα σε Guardian, Dazed, FT μεταξύ άλλων και με έντονη διεθνή δραστηριότητα από το 2010 μέχρι σήμερα το φαινόμενο Self Publish Be Happy αποτελεί μια σημαντική πλατφόρμα στήριξης και προβολής των DIY εκδόσεων και των self-publishers ανά τον κόσμο.

Σχετικά με το workshop

Προθεσμία αιτήσεων: μέχρι 28 Μαρτίου 2016

-Το workshop προσφέρεται δωρεάν και θα λάβει χώρα το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου.

-Οι συμμετέχοντες δε θα ξεπερνούν τους 15 σε αριθμό.

-Tο workshop απευθύνεται σε επαγγελματίες φωτογράφους, καλλιτέχνες ή
designers.

-Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να άριστη γνώση προγραμμάτων σχεδιασμού όπως Adobe In-Design ή άλλων αντίστοιχων software.

-Όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέχρι τις 4 Απριλίου για το κατά πόσο έχουν επιλεγεί.

-Tο workshop θα γίνει στην Αγγλική γλώσσα.

Το workshop απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν το δικό τους βιβλίο φωτογραφίας και θα τους δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να παράξουν μια δική τους έκδοση . Στα μαθήματα αυτά θα καλυφθούν διάφορα σύγχρονα εκδοτικά μοντέλα, από zines μέχρι παραδοσιακά βιβλιοδετημένα λευκώματα. Το workshop θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των νέων βιβλίων που θα παραχθούν κάτα τη διάρκειά του.

Περισσότερα

Πώς να κάνετε αίτηση

Για να συμμετάσχετε στο workshop θα πρέπει να στείλετε ένα email στη διεύθυνση info@atopos.gr (Τίτλος Θέματος: SPBH Workshop at Atopos cvc – Application) μέχρι και τις 20 Μαρτίου 2016 με τις ακόλουθες πληροφορίες στα Αγγλικά:  Όνομα και επίθετο, αριθμό κινητού τηλεφώνου,  e-mail, website (εφ’ όσον υπάρχει), ένα συνοπτικό βιογραφικό (100 λέξεις maximum) καθώς και ένα αρχείο pdf με τις 15 φωτογραφίες που θα επιθυμούσε ο υποψήφιος να συμπεριληφθούν στο photobook του (72dpi, 720pixels πλάτος minimum). Μέρος του υλικού που θα κατατεθεί θα πρέπει να έχει ως βασικό σημείο αναφοράς μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: σεξουαλικότητα, φύλο, σώμα , γυμνό σώμα.

Σχετικά με το Self Publish Be Happy

Το Self Publish, Be Happy αποτελεί έναν οργανισμό με βάση το Λονδίνο που ιδρύθηκε από τον Bruno Ceschel το 2010 και είναι αφιερωμένος στις ανεξάρτητες εκδόσης φωτογραφίας και στη συλλογή και μελέτη τους μέσω workshops, live events και on/offline projects. Το Self Publish, Be Happy έχει συνεργαστεί με σημαντικά πολιτιστικά ιδρύματα και οργανισμούς όπως Tate Modern, The Photographer’s Gallery, ICA, Serpentine Galleries, C/O Berlin, Aperture Foundation και Kunsthal Charlottenborg μεταξύ άλλων.

Σχετικές ειδήσεις
Sustainable Fashion workshop: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
16.12.2016 10:46
Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Sustainable Fashion workshop από το British Council στη Γαλλία ένα διήμερο αφιερωμένο στο Sustainability στη Μόδα θα λάβει χώρα και στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos cvc.
r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά: Workshop στα πλαίσια του Artwalk 2
12.05.2016 15:08
Η Art in Progress σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ), διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό workshop στο πλαίσιο του 2ου Street Art Festival Patras | Artwalk 2.
5ο Διεθνές Σεμινάριο βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο
18.04.2016 14:50
Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο ο οποίος πραγματοποιεί για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα το Διεθνές Σεμινάριο βιολιού και Workshop Μουσικής Δωματίου με ενεργούς συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο και ακροατήριο από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Workshop Κατασκευής & διακόσμησης χαρταετού στο Contemporary Space Athens
07.04.2016 12:11
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies με αφορμή την Ημέρα της Γης  και την έκθεση “Go Fly A Kite!” θα παρουσιάσει ένα μοναδικό workshop κατασκευής και διακόσμησης χαρταετού με την Ioanna Lin στις 24 Απριλίου στις 5 το απόγευμα στο Contemporary Space Athens στην Πλάκα.
5ο Διεθνές Σεμινάριο Βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον Λεωνίδα Καβάκο
24.02.2016 14:49
Το Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες έχει την τιμή να διοργανώσει για πέμπτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα στις 6, 7 & 8 Μαΐου 2016 το Σεμινάριο βιολιού & Workshop Μουσικής Δωματίου με τον διεθνούς φήμης βιολονίστα ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΒΑΚΟ.