Νέα εποχή για το ΠΟΡΤΑ κι ένας νέος κύκλος τριών σεμιναρίων εγκαινιάζεται με σκοπό την πιο άμεση και συστηματική επικοινωνία με νέους καλλιτέχνες, που έχουν ως αντικείμενό τους το θέατρο.

Με βασικό άξονα την υποκριτική και όχι μόνο, στοχεύουμε σε μια γνωριμία που αποκρυπτογραφεί τους κώδικες που διαμορφώνουν το χαρακτήρα του θεάτρου μας, προσφέροντας, ταυτόχρονα, μια ευκαιρία γνωριμίας με την προσωπική δουλειά και το στίγμα νέων καλλιτεχνών, ηθοποιών και σκηνοθετών. Στόχος μας είναι να μην περιοριστεί το όλον σε μια ευκαιριακή συνάντηση, αλλά να έχει μια σταθερή εξέλιξη μες στο χρόνο.

Στους κύκλους σεμιναρίων διδάσκει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Πόρτα, Θωμάς Μοσχόπουλος, καθώς και οι σταθεροί συνεργάτες του θεάτρου, Σοφία Πάσχου και Κορνήλιος Σελαμσής.

1. Α΄ Κύκλος Υποκριτική (Μάρτιος– Μάιος)

Δύο αυτόνομα σεμινάρια από το Θωμά Μοσχόπουλο με  τίτλο “Η «τέχνη» του θεάτρου; Ή μήπως η τεχνική του;” και τη Σοφία Πάσχου (Patari Project) “Δημιουργώντας Θέατρο από το τίποτα” αντίστοιχα, που απευθύνονται σε  επαγγελματίες ηθοποιούς και απόφοιτους δραματικών σχολών. Διάρκεια κάθε σεμιναρίου: 40 ώρες (8 πεντάωρες συναντήσεις)

α. Σεμινάριο Θωμά Μοσχόπουλου
30, 31 Μαρτίου  και 1, 4, 6, 7, 8, 11 Απριλίου 13.00 – 18.00
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 15, μέγιστος 22 (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Τιμή συμμετοχής 200 ευρώ + ΦΠΑ

β. Σεμινάριο Σοφίας Πάσχου
13, 14, 15, 18, 20, 21, 22, 25 Απριλίου 13.00 – 18.00
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 15, μέγιστος 22. (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Τιμή συμμετοχής 200 ευρώ + ΦΠΑ

2. Β΄ Κύκλος Υποκριτική (Μάιος – Ιούνιος)

Όσοι έχουν συμμετάσχει στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων (είτε του Θωμά Μοσχόπουλου την άνοιξη του 2014 ή την άνοιξη του 2016 είτε της Σοφίας Πάσχου την άνοιξη του 2016) θα μπορούν να συμμετάσχουν στο δεύτερο κύκλο, κατά τον οποίο, ο αριθμός των ωρών θα αυξηθεί και η εργασία θα εντατικοποιηθεί, περιλαμβάνοντας εκτός από ώρες διδασκαλίας του Θωμά Μοσχόπουλου και της Σοφίας Πάσχου, κοινές ώρες διδασκαλίας των δύο διαδασκόντων, καθώς και ώρες που θα αφορούν τη μουσική κατάρτιση για το θέατρο από τον Κορνήλιο Σελαμσή.

Λεπτομέρειες (διάρκεια, ημερομηνίες, ώρες, κόστος κτλ) θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου σεμιναρίων.

3. Κύκλος Μαθημάτων – Εργαστήριο Σκηνοθεσίας

Ο κύκλος μαθημάτων σκηνοθεσίας θα περιοριστεί σε ένα στενό κύκλο ενδιαφερομένων, που θα επιλεγούν βάσει βιογραφικού και συνέντευξης από το Θωμά Μοσχόπουλο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν ως προετοιμασία τον πρώτο κύκλο μαθημάτων υποκριτικής του Θωμά Μοσχόπουλου ως ακροατές (εφόσον δηλώσουν συμμετοχή και επιλεγούν για το εργαστήριο). Κατά τη δεύτερη χρονική περίοδο μαθημάτων (Μάιος–Ιούνιος) θα ξεκινήσουν οι σταθερές συναντήσεις, με δυνατότητα επέκτασης σ’ έναν τρίτο κύκλο, κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εργαστούν με ηθοποιούς που συμμετέχουν στα σεμινάρια υποκριτικής. Τελικός στόχος, η δημιουργία μικρών παραστάσεων και η παρουσίασή τους ενώπιον κοινού.

Διάρκεια μαθημάτων σκηνοθεσίας (δεύτερης χρονικής περιόδου): 40 ώρες (+40 ώρες παρακολούθησης στα σεμινάρια υποκριτικής) 

Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 6, μέγιστος 10

Τιμή συμμετοχής 350 ευρώ + ΦΠΑ

Για εγγραφές στο Σεμινάριο της επιλογής σας και αποστολή βιογραφικού (με φωτογραφία): deliyanna@yahoo.gr

Προσοχή! Η επικοινωνία θα γίνεται μόνο μέσω της παραπάνω ηλεκτρονικής διεύθυνσης!